If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
0,47 ст. нето си е сосен дивидент. Сега въпросът е дали е калкулиран в цената на акцията. Според мен на 2.70 е справедливо оценена. Неангажиращо мнение.
Станали сме ного свити и скромни. И на 3 кинта акцията е подценена. 47 стинки без малко - баси... а и за догодина - вече са заработени около 28 стинки - отсега. Т.е. има реален шанс догодина - още по-сосно дивидент.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Импе имаше ли кворум
да знаем дали датата за дивидент ще е след 14 дни или след месец
Поздрави
Имаше - макар капитал - ного разбит. Представени - около 56% от капиталът - а ного хора - регистрацията се забави до около 12:38 часът.
Уникален за мен случай - регистрацията да продължи около 3 пъти повече от самото сборище.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
0,47 ст. нето си е сосен дивидент. Сега въпросът е дали е калкулиран в цената на акцията. Според мен на 2.70 е справедливо оценена. Неангажиращо мнение.
Адванс Терафонд АДСИЦ-София www.advanceterrafund.bg
Адванс Терафонд АДСИЦ-София представи уведомление за паричен дивидент.
Решението за разпределяне на паричен дивидент е взето на ОСА на дружеството проведено на 16-05-2013 г. в София - 1164. На ОСА е гласуван дивидент за 2012 г. в общ размер на 41985391.15 Размер на дивидента за една акция бруто - 0.493 лв. Размер на дивидента за една акция нето (само за акционери физически лица) - 0.46835 (само за акционери физчески лица) лв.
Прецаканото, много си прав, само за едно не ти е сверен часовника -
1. не сме 2009 г., а сме 2013 г.
2. Дау Джонес не е 10,000, а е вече над 15,300
3. Имахме вече три QE (ще кажат някой какво е общото с БГ - ами долара е все пак световна валута, която циркулира по цял свят)
4.
5.
6.
На мен не ми е ясно какво общо намираш между Дау и БФБ. Прасе и космос
То ако става въпрос и ДАКС-а беше 2009-та 3800 а сега гони 8400 ама това не пречи на един избушеняк като Комерцбанк например в същото време да падне от 9 на 0.8.
Може да има и още 10 QE-та но това не означава че новосъздадените пари ще се инвестират в избушеняци. Единственото общо между БФБ и Дау е че и тук и там умните пари влизаха в земеделие. Виж на кави Р/Е се търгуват земеделските компании навън и сравни например с Агрията и прецени кое е балона.
Препоръка е да си гледаш собствените позиции а не Дау
Прецаканото, много си прав, само за едно не ти е сверен часовника -
1. не сме 2009 г., а сме 2013 г.
2. Дау Джонес не е 10,000, а е вече над 15,300
3. Имахме вече три QE (ще кажат някой какво е общото с БГ - ами долара е все пак световна валута, която циркулира по цял свят)
4.
5.
6.
Мога да ти изредя още много, но няма смисъл...Тя и Атерата 2009 беше 1 лв. нали помниш, сега е 2.6 Най-голямата грешка е човек да си мисли, че една инвестиция ще се представя занапред така, както се е представяла в близкото минало
Та, много хубав анализ си направил, но е в минало време и не забравяй, че няма световна криза, която да е вечна - световните индекси показва, че кризата е вече отминала, очаква се това да се забележи и по икономически показатели...тогава и индексите ще са още по високо, а Атера, най-вероятно или по-ниско или на същите нива, понеже както казва Батя си е доста дебела цената - не е препоръка
Момчета, няма какво да се самоубеждавате.
Акцията, компанията, активите са хубави, няма спор.
Само дето са доста добре оценени към момента.
И ако на БФБ тръгне нова мощна вълна нагоре, ще ви е доста криво че държите тук.
Но пък имате ликвидна и стабилна акция... та, няма пълно щастие
Абе същите ги намилаше за фармата, но тя си расте а шитчета като синергона се клатят в неизвестна посока. Като нямаш интерес тука какъв го търсиш. Седи си в синергона, булстрад, евроинс енемона и където там си се набил и недей раздавай акъл на хората.
Не го ли разбра или не искаш да разбереш, че от позиция до позиция е оттука до луната, бфб вече е малък набор от яки позиции и там народа ще набива кеша, ще растат само някои дружества, че има хора, които искат качествени, сигурни позиции, където да се чувстват собственици и да им разпределят 90% от активите по закон и т.н.
Набили сте се в "евтините" шитове и си милите, че ще има рипийт на 2007 - Да да ама не !! Набили сте си го сами, сега остава да се чудите, защо никой не иска да влага пари в шитовете, а само джобен спекулативен кеш... без особено значение Има още да се учите, и да поочукате твърдите алчни кратуни на бфб
Не е препоръка
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Момчета, няма какво да се самоубеждавате.
Акцията, компанията, активите са хубави, няма спор.
Само дето са доста добре оценени към момента.
И ако на БФБ тръгне нова мощна вълна нагоре, ще ви е доста криво че държите тук.
Но пък имате ликвидна и стабилна акция... та, няма пълно щастие
Коментар