Че защо точно глупости!?!? Дивидента е вече раздаден, нови събития няма и как ще устискат котировки до следващия дивидент след една година?! Май ще викаш мечката пак като се разкешиш?! Въпрос на време, въпреки, че ако се замисля от най-ново време по-глупаво отиграване на индекса май няма от това да се разкешираш половината портфейл януари-февруари и после като бедно циганче край гарата да ходиш да викаш на мечката да играе на гъдулка)))))
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЛюбопитно ми е с колко ли ще се огъне папирата след дивидента?! А следващия ще е след една година ...))))Събитията не винаги отговарят на очакванията!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениездравейте - другата седмица ли чакаме радост по сметките?
"Начален срок за изплащане на дивидента – 27.06.2017г.;"
Коментар
-
влиза само печалба от лихвения компонент, когато се направи последната вноска ще има и печалба от разликата между цената на придобиване и цената на продажба, която ще бъде разпределена също към акционерите“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнениена мен ми е интересна ситуацията с лизинговите договори и очаквания голям дивидент след 2020-21
доколкото разбрах от ОСА г-н Манолов каза, че приходите от тези договори си влизат в сметките за дивидента всяка година? т.е. не знам до колко е реалистично очакването за значително по-голям див след 2020, но може и аз нещо да не съм разбрал както трябва..
Коментар
-
на мен ми е интересна ситуацията с лизинговите договори и очаквания голям дивидент след 2020-21
доколкото разбрах от ОСА г-н Манолов каза, че приходите от тези договори си влизат в сметките за дивидента всяка година? т.е. не знам до колко е реалистично очакването за значително по-голям див след 2020, но може и аз нещо да не съм разбрал както трябва..
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениецяла стинка е това срещу некакви си 1000 дка!?!?!? Ами ако са трънаце и шубраце къде е лошото!?!?)))) Интересно какво мисли форти, като крупен чифликчия!?!?))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
Вземат се в предвид приходите от рента, таксите на дружеството, които са едни за всички държани инвестиционни активи, други върху продажбите и се попълва във формула, промени в сметките внасят и дали дружеството ще изплати 90% или повече от печалбата.
Приблизително приходите от рента покриват основната част от таксите и при текущия ориентировъчен марж на печалбата наистина излиза около 1 ст. на 1000 дка. продадена земя, резултат от лизинг все още не влиза и може така да се брои за най - лесно.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
С други думи около 1000 дка продадена земя заработват грубо 1 стотинка дивидент ......или греша?
Приблизително приходите от рента покриват основната част от таксите и при текущия ориентировъчен марж на печалбата наистина излиза около 1 ст. на 1000 дка. продадена земя, резултат от лизинг все още не влиза и може така да се брои за най - лесно.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
[QUOTE=inta53;n3208169]Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение
Чети внимателно !
"Продажба на земеделски земи
Към края на месец април са продадени общо 5 863 дка на директна продажба и на разсрочено плащане при средна цена 1 450 лв/дка."
Коментар
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеПо груби сметки директните продажби са около 4700 дка. или малко под 5 ст. бруто заработен дивидент за акционерите до сега.
Към момента резултатите са задоволителни, но стила на бюлетина е объркващ и подвеждащ, нуждае се от промяна.
Коментар
Коментар