IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
    Утре на ОСА-то кой ще оди ?
    Императорът.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• някой знае ли към коя дата е засечката на собственост на земя за разпределяне на правата за субсидии за 2014-2020, дали е в края на календарната година или преди началото на стопанстака 2013/2014

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        Все ми се струва, че Адванса си продадоха по-хубавата земя и останаха с нискокачествена за съотватния район.
        На тази цена акцията е на тавана си може би.
        Най-хубавата им земя е в Катунец според мен
        виж проекта за капково напояване
        http://www.advanceterrafund.bg/imote...oblast-lovech/

Там е между 3 000 и 6 000 дка ако се не лъжа, след проект за комасация

Имат много землища с над 500 дка...., така че според мен не е въпроса до продажба на хубава земя

При 600 лв. на декар през текущата цена не ме плаши почти нищо.
        1-во защото такива концентрирани земи не мога да купя на тази цена в Северна България
        2-ро защото съм ликвиден и мога във всеки момент да продам акцията, а самата земя не мога, особено ако е до 200 дка на землище
        3-то да видим парите от големия дивидент при АТЕРА и от ликвидацията на ЕЛАРГ къде ще отидат

Ако инвестираш директно за мен е по-кофти

Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
        Имам акции

Коментар

• Утре на ОСА-то кой ще оди ?
          The best things in life are free. The second best things are very expensive!
          не е препоръка

Коментар

• Все ми се струва, че Адванса си продадоха по-хубавата земя и останаха с нискокачествена за съотватния район.
            На тази цена акцията е на тавана си може би.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
              Защо не правихте сметките, когато беше по лев...Сега води от десет кладенеца
              Хубаво дружество е, ама странно нещо е пазара
              Сметките са направени и някои отдавна сме на средна под левче.

А някои колеги отличници де са по отдавна на пазара вече им е безплатна акцията/земята и имат голям "проблем" чудейки се как да осчетоводяват задаващите се рекордни дивиденти.

Коментар

• Защо не правихте сметките, когато беше по лев...Сега води от десет кладенеца
                Хубаво дружество е, ама странно нещо е пазара

Коментар

• Здравейте, замислих се и направих сметка
                  Last edited by наука; 18.06.2013, 01:26.

Коментар

• Който му се слуша - GlobalBiz: Feeding the Nine Billion 11 May 2013 - http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/worldbiz

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                      А така, да има хляб за народа! аз си мисля че ралито в цените на зърната 2008-2012 задвижи процеси в икономиката които след 3-5 години ще свалят цената под нивата от 2007. видяхме в бг разработването на изоставени преди земи, сега и с ниските лихви очаквам силни инвестиции в напояване, пристанищна инфраструктура следете агрофинанс те са показател за дългосрочния сентимент за земята - хем са се ушили и с облигация та да купят още но пък предполагам че идните години може се чопнат още по 5-10% от атерката преди да отиде на 3% дивидент от ренти ест не е препоръка
                      Много цветно си го описал, но вероятността за това е висока.
                      Изтичащата стопанска година показа нагледно резултатите от лоша реколта - не прекалено високи цени и намалени покупки. Потенциалът за производство по света явно доста е нараснал през последните няколко години - разширени площи, нови сортове, повече поливане и торене, претарати. Съвкупността от тези фактори, слабата икономика и повишените цени не донесоха паника на пазара, каквато се очакваше миналото лято.
                      Търсенето явно се оказа по-еластично от старите ни представи.
                      Обобщено моето мнение е, че потенциалът за ръст на печалбата в зърнопроизводството е изчерпан. Бих се радвал, ако се запази този доход, който имахме през последните 2 години.
                      Това ще е валидно за следващите няколко години, след това може да има други фактори.

Коментар

• А така, да има хляб за народа! аз си мисля че ралито в цените на зърната 2008-2012 задвижи процеси в икономиката които след 3-5 години ще свалят цената под нивата от 2007. видяхме в бг разработването на изоставени преди земи, сега и с ниските лихви очаквам силни инвестиции в напояване, пристанищна инфраструктура следете агрофинанс те са показател за дългосрочния сентимент за земята - хем са се ушили и с облигация та да купят още но пък предполагам че идните години може се чопнат още по 5-10% от атерката преди да отиде на 3% дивидент от ренти ест не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                          Направи едно кратко резюме

Ще черпя бира на някое ОСА.
                          Бе папо ще има. Гладни нема останем

http://www.bloomberg.com/news/2013-0...d-by-usda.html

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                            Да ви напомня - в 19ч наше време е публикуван майският доклад на USDA.
                            Да го прочетете, даже повече - такива като нас трябва под възглавницата да си го държат - ама не би........
                            Направи едно кратко резюме

Ще черпя бира на някое ОСА.

Коментар

• Да ви напомня - в 19ч наше време е публикуван майският доклад на USDA.
                              Да го прочетете, даже повече - такива като нас трябва под възглавницата да си го държат - ама не би........

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
                                Еми като седиш пред монитора по време на пазара виждаш коя поръчка се удовлетворява - аска или бида. След това, като се изкупи първоначалното обявено количество виждаш, че е айсберг и накрая ако си купиш, в твоята си платформа пише кой е купувача /или поне посредникът му/. При определени количества и най-вече посредници горе-долу става и ясно кой е продавача!
                                +1

Коментар

Working...
                                X