Първоначално изпратено от LuckyYou
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВсе ми се струва, че Адванса си продадоха по-хубавата земя и останаха с нискокачествена за съотватния район.
На тази цена акцията е на тавана си може би.
виж проекта за капково напояване
http://www.advanceterrafund.bg/imote...oblast-lovech/
Там е между 3 000 и 6 000 дка ако се не лъжа, след проект за комасация
Имат много землища с над 500 дка...., така че според мен не е въпроса до продажба на хубава земя
При 600 лв. на декар през текущата цена не ме плаши почти нищо.
1-во защото такива концентрирани земи не мога да купя на тази цена в Северна България
2-ро защото съм ликвиден и мога във всеки момент да продам акцията, а самата земя не мога, особено ако е до 200 дка на землище
3-то да видим парите от големия дивидент при АТЕРА и от ликвидацията на ЕЛАРГ къде ще отидат
Ако инвестираш директно за мен е по-кофти
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Имам акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеЗащо не правихте сметките, когато беше по лев...Сега води от десет кладенеца
Хубаво дружество е, ама странно нещо е пазара
А някои колеги отличници де са по отдавна на пазара вече им е безплатна акцията/земята и имат голям "проблем" чудейки се как да осчетоводяват задаващите се рекордни дивиденти.
Коментар
-
Който му се слуша - GlobalBiz: Feeding the Nine Billion 11 May 2013 - http://www.bbc.co.uk/podcasts/series/worldbiz
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеА така, да има хляб за народа! аз си мисля че ралито в цените на зърната 2008-2012 задвижи процеси в икономиката които след 3-5 години ще свалят цената под нивата от 2007. видяхме в бг разработването на изоставени преди земи, сега и с ниските лихви очаквам силни инвестиции в напояване, пристанищна инфраструктура следете агрофинанс те са показател за дългосрочния сентимент за земята - хем са се ушили и с облигация та да купят още но пък предполагам че идните години може се чопнат още по 5-10% от атерката преди да отиде на 3% дивидент от ренти ест не е препоръка
Изтичащата стопанска година показа нагледно резултатите от лоша реколта - не прекалено високи цени и намалени покупки. Потенциалът за производство по света явно доста е нараснал през последните няколко години - разширени площи, нови сортове, повече поливане и торене, претарати. Съвкупността от тези фактори, слабата икономика и повишените цени не донесоха паника на пазара, каквато се очакваше миналото лято.
Търсенето явно се оказа по-еластично от старите ни представи.
Обобщено моето мнение е, че потенциалът за ръст на печалбата в зърнопроизводството е изчерпан. Бих се радвал, ако се запази този доход, който имахме през последните 2 години.
Това ще е валидно за следващите няколко години, след това може да има други фактори.
Коментар
-
А така, да има хляб за народа! аз си мисля че ралито в цените на зърната 2008-2012 задвижи процеси в икономиката които след 3-5 години ще свалят цената под нивата от 2007. видяхме в бг разработването на изоставени преди земи, сега и с ниските лихви очаквам силни инвестиции в напояване, пристанищна инфраструктура следете агрофинанс те са показател за дългосрочния сентимент за земята - хем са се ушили и с облигация та да купят още но пък предполагам че идните години може се чопнат още по 5-10% от атерката преди да отиде на 3% дивидент от ренти ест не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеНаправи едно кратко резюме
Ще черпя бира на някое ОСА.
http://www.bloomberg.com/news/2013-0...d-by-usda.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеДа ви напомня - в 19ч наше време е публикуван майският доклад на USDA.
Да го прочетете, даже повече - такива като нас трябва под възглавницата да си го държат - ама не би........
Ще черпя бира на някое ОСА.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЕми като седиш пред монитора по време на пазара виждаш коя поръчка се удовлетворява - аска или бида. След това, като се изкупи първоначалното обявено количество виждаш, че е айсберг и накрая ако си купиш, в твоята си платформа пише кой е купувача /или поне посредникът му/. При определени количества и най-вече посредници горе-долу става и ясно кой е продавача!
Коментар
Коментар