Първоначално изпратено от fortiss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 1 like
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Зависи от инвестицията... ако питаш в някоя банка, закупени машини трябва да се изплатят за 4-5 години.... Сградите са в по-голям срок на изплащане....
Но по отношение на земеделската земя, не знам дали наистина имате идея какъв е очаквания срок на изплащане за земеделците.... ако питате някой земеделски производител, вероятно ще ви каже "100 години.... нали ще остане за децата и внуците"....
Така че си избийте от главата тия 7 или 10 години.... Тези които обработват земята не я разглеждат като тези, които инвестират в нея....
идва време - 10-20-30 години, когато точно тези действия те изстрелват в друго измерение
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Все си мислех че е доходна ако се изплаща за седем години......не десет.....
Зависи от инвестицията... ако питаш в някоя банка, закупени машини трябва да се изплатят за 4-5 години.... Сградите са в по-голям срок на изплащане....
Но по отношение на земеделската земя, не знам дали наистина имате идея какъв е очаквания срок на изплащане за земеделците.... ако питате някой земеделски производител, вероятно ще ви каже "100 години.... нали ще остане за децата и внуците"....
Така че си избийте от главата тия 7 или 10 години.... Тези които обработват земята не я разглеждат като тези, които инвестират в нея....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
буахахаха
"Икономистите напомнят, че една инвестиция се приема за доходна, ако се изплаща за 10 години"
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
"Икономистите напомнят, че една инвестиция се приема за доходна, ако се изплаща за 10 години"
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от HuKePa Разгледай мнениеДнес някакви прогнози за корекция ?http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
А на мен не ми е ясно, как така преценихте че лихвените нива ще се запазят ниски в следващите 2-3 години. Напротив, по-вероятно е да видим някакво движение нагоре. Ако не се лъжа, централната банка на САЩ вече два пъти вдига лихвения процент, което си е предпоставка за ръст. Много икономисти вече предричат и препоръчват известно вдигане на лихвените нива. Все пак колкото по-продължително е едно движение във времето, толкова по-вероятно е то рано или късно да се пречупи (промени).http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Привет Novaka_Bull,
Признавам, че за миналата година предвиждаше по-добри резултати от мен и се оказа прав. Разбирам и "инерцията"... може би наистина и през тази година резултата няма да е лош... но пък по отношение на тренда (т.е. очакванията за 2018 и след това), все още считам че съм по-близо до истината, при падащи лихви на кредитите, ще става все по-трудно....
Казано честно не съм фен на "теорията", така че и аз се опитвам да пречупвам анализа на даден бизнес и през реалния живот.... можеш ли да кажеш все пак какво визираш с реалния бизнес в селата ? Имам предвид, че дори и от Елана да го познават добре (факт е, който не оспорвам), когато дори някой който не разбира толкова добре бизнеса ти, дойде и ти предложи 2 пъти по-ниска лихва, не съм сигурен че бизнесмена от село ще предпочете по-високата лихва, само защото другата оферта е от някой, който по-добре му разбира бизнеса....
Иначе, с теб изглежда имаме доста сходен подход и цели в инвестициите (от това, което съм чел да пишеш в различни теми) и също добре "четеш" фирмите, така че и на мен би ми било приятно да пием по едно кафе... или по една бира !.... Колкото до знанията ми - едва ли са толкова големи, а и със сигурност ти притежаваш доста други, които пък аз нямам.... най-добре е когато човек може да научи нещо от някой !
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
не подценявай банковите служители
и те разбират от земеделие
аз не банков служител бре.....аз инж. в голеема компания
Коментар
-
Привет Novaka_Bull,
Признавам, че за миналата година предвиждаше по-добри резултати от мен и се оказа прав. Разбирам и "инерцията"... може би наистина и през тази година резултата няма да е лош... но пък по отношение на тренда (т.е. очакванията за 2018 и след това), все още считам че съм по-близо до истината, при падащи лихви на кредитите, ще става все по-трудно....
Казано честно не съм фен на "теорията", така че и аз се опитвам да пречупвам анализа на даден бизнес и през реалния живот.... можеш ли да кажеш все пак какво визираш с реалния бизнес в селата ? Имам предвид, че дори и от Елана да го познават добре (факт е, който не оспорвам), когато дори някой който не разбира толкова добре бизнеса ти, дойде и ти предложи 2 пъти по-ниска лихва, не съм сигурен че бизнесмена от село ще предпочете по-високата лихва, само защото другата оферта е от някой, който по-добре му разбира бизнеса....
Иначе, с теб изглежда имаме доста сходен подход и цели в инвестициите (от това, което съм чел да пишеш в различни теми) и също добре "четеш" фирмите, така че и на мен би ми било приятно да пием по едно кафе... или по една бира !.... Колкото до знанията ми - едва ли са толкова големи, а и със сигурност ти притежаваш доста други, които пък аз нямам.... най-добре е когато човек може да научи нещо от някой !
и те разбират от земеделие
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_Bull Разгледай мнение
Не е много оптимистично, но малко да, виж сега два месеца не са показателни, относно охлаждането пропускаш инерционния момент (ако не знаеш какво е инерция да ти дам определение....в точните науки го използват както и сили на триене и прочие) миналата година по отношение на агрокредита бях доста по точен от теб и съм сигурен че о тази година ще бъде така..особенно касаещо се до оборотното кредитиране.... И знаеш л и защо е така защото съм запознат с РЕАЛНИЯ начин на правене на бизнес в селата......нещата в БГ не са по учебник а съобразени с реалните особенности в селата. Затова ти казвам че грешиш а аз ще бъда прав......успех ти желая кефиш ме с удоволствие бих изпил едно кафе с теб притежаваш знания които аз нямам.......
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар