IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• управляващите дружества на някои адсици вместо да създават стойност я намаляват, от там и разликите между счетоводната стойност и пазарната цена иначе вижте интересно какви лихви по облигации постигна най-големия адсиц в Европа

Unibail-Rodamco took advantage of improving market conditions to issue two new bonds:

A 500 Mn bond with a 12-year maturity and a 1.5% fixed coupon;

A 500 Mn bond with a 20-year maturity and a 2.0% fixed coupon.

Коментар

• Първоначално изпратено от Димитър Енчев Разгледай мнение
      Предполагам някой от Вас последните години се е опитвал да си купи реално земя. Аз съм един от тези. За обща информация всички фондове от време на време продават пакети земя в землища които не са им интересни или в които не могат да вземат добра рента. Фондовете продават земята винаги на пакет, в това число са и тези 10-на процента които обикновено са бурени и камъни. Но това е част от играта. Всеки инвеститор знае и се съобразява с това. Последни сделки пакети земя са на около 1250-1300 в Северозападна Б-я, Тракия 1400-1700, до 2000-2200 лв земя в Добруджа
      Калкулирах земята на дружеството по 1400 лв / с включени в тоя пакет и онези коментирани от Вас буренища/ . Не отчетох кеша нарочно , нека предположим, че ще покрие следващите години разходите, макар че това е доста над реалното. Според мен ако имахме реален работещ фондов пазар то днес цената на Atera би трябвало да е над 3,50 . Но на нашата фондова борса с 1-2 млн оборот - толкова ... За разлика от другите дружества със сложен бизнес , тук нещата са доста простички - земя - рента - разходи на фонда - дивидент .
      Аз си правя така изводите- Вие както желаете.
      Моля не приемайте това за препоръка или каквото и да е друго. Просто споделих с Вас някои числа.

Прав си да ти кажа, но и дисконт си е нужен! Тук реално се спекулира-търгувайки, от там и презастраховането.
      За цената на реалната з. земя също си прав, не всеки си купува втори трети апартамент да арендова,
      -та всичко туй си е оценено не само от пазара , а и от играчорите и кой къде ще застане в определен момент
      - си е и решаващо. Успех в бизнеса!!!

Коментар

• [quote=fortiss]никой няма да тръгне да ликвидира и така голямата печалба ще се чака неопределено време [quote] Разбира се, че никой от менажерията няма да иска да ликвидира. Но докато се чака неопределеното време и с изпиляването на цените комисионките си вървят налЕ!?! Така че за неопредленото време и печалбата може да започне да ... намалява - не би ме учудило изобщо. Явно идеята е с лизинга да се мъчат още да подлъжат някой деведентаджия като импето)))))) докато минава играта защо не !?!?))))) помните какви бяхме казале преди години относно котировките - двете ключви думи бяха бавно и мъчително (тъпчене на място с даунстеп след всеки деведент).... ))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Предполагам някой от Вас последните години се е опитвал да си купи реално земя. Аз съм един от тези. За обща информация всички фондове от време на време продават пакети земя в землища които не са им интересни или в които не могат да вземат добра рента. Фондовете продават земята винаги на пакет, в това число са и тези 10-на процента които обикновено са бурени и камъни. Но това е част от играта. Всеки инвеститор знае и се съобразява с това. Последни сделки пакети земя са на около 1250-1300 в Северозападна Б-я, Тракия 1400-1700, до 2000-2200 лв земя в Добруджа
          Калкулирах земята на дружеството по 1400 лв / с включени в тоя пакет и онези коментирани от Вас буренища/ . Не отчетох кеша нарочно , нека предположим, че ще покрие следващите години разходите, макар че това е доста над реалното. Според мен ако имахме реален работещ фондов пазар то днес цената на Atera би трябвало да е над 3,50 . Но на нашата фондова борса с 1-2 млн оборот - толкова ... За разлика от другите дружества със сложен бизнес , тук нещата са доста простички - земя - рента - разходи на фонда - дивидент .
          Аз си правя така изводите- Вие както желаете.
          Моля не приемайте това за препоръка или каквото и да е друго. Просто споделих с Вас някои числа.

Коментар

• Абе направо 600 лв. щото ще е наедро а?! Нищо , че купували на 800+ нали тука ние така ги оценихме?! А относно отношението ми към мненията във форума не е съвсем точно. Чета ги защотото има точни и много хубави коментари, макар и да не се повече от 20% но дори и плюещите определени позиции пишат интересни неща на които не е лошо човек да обръща внимание като претегля все пак всичко.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Mи те от 3г купуват на над 800лв/дка ( около 50к дка), ма кво от това...
              Таблицата по долу наистина е много елементарна и реално нищо не казва.

Не ми се вярва при ликвидация сега да се постигне средно 1000лв/дка.
              За мен доста по реалистично е да се очакват едно 850-900лв при пакетна сделка.
              Да не забравяме че има едни около 35к дка дето се влачат хронично през годините и като такива неотдадени и с вероятен статут "ливади" "скали" надали може да им се вземе повече от 350-400лв. дори и като се пласират с останалите по добри.
              Освен това не са 220, а по скоро е около 200к към момента реалната земя на фонда.
              Крайградските няма какво да ги мислим като стойност - може да приемем че ще отидат директно да покрият разходите по ликвидацията, не че сме тръгнали към нея де....

Като имаме впредвид и наличния генериран дотук кеш плюс немалкия още такъв който трябва да постъпи като вноски за лизингованите земи - по мои сметки се получава ликвидационна 2.65-2.75лв на картон за горния интервал от 850-900лв/дка.
              Иначе към момента пазарната оценка е за около 700лв/дка.
              Движим се по близо до горната граница на дисконта който си варира грубо от 5-10 до 20-25% от нав според пазара ( вкл. и земеделския), сантимента и дивидента.
              Когато последния гони 30ст и отгоре може и да няма дисконт, дори и към премия да се мине, според зависи....
              Неслучайно Интов като старо ръфано куче си знае работата и както намекна чака с интерес 2021г...
              Над 800лв. и то със всички разходи , .значи реално е към 700 лв.//дка

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                форума е жив пример как без никаква информация и идея за ликвидация се стига до "определяне" на цена и как и кога ще се ликвидира. За мен компанията още доста години ще работи и не се вижда никакъв смисъл от ликвидация поне за сега.
                това си е един от методите за оценка, ама щом ти не го използваш явно не е от важните
                “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• форума е жив пример как без никаква информация и идея за ликвидация се стига до "определяне" на цена и как и кога ще се ликвидира. За мен компанията още доста години ще работи и не се вижда никакъв смисъл от ликвидация поне за сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

Последните покупки са по 830 лв/дка, което пък дава 2.16 ма акция.
                    Не че това е показателно за каквото и да е.
                    Наистина, защо не си отчел свободния кеш?
                    Mи те от 3г купуват на над 800лв/дка ( около 50к дка), ма кво от това...
                    Таблицата по долу наистина е много елементарна и реално нищо не казва.

Не ми се вярва при ликвидация сега да се постигне средно 1000лв/дка.
                    За мен доста по реалистично е да се очакват едно 850-900лв при пакетна сделка.
                    Да не забравяме че има едни около 35к дка дето се влачат хронично през годините и като такива неотдадени и с вероятен статут "ливади" "скали" надали може да им се вземе повече от 350-400лв. дори и като се пласират с останалите по добри.
                    Освен това не са 220, а по скоро е около 200к към момента реалната земя на фонда.
                    Крайградските няма какво да ги мислим като стойност - може да приемем че ще отидат директно да покрият разходите по ликвидацията, не че сме тръгнали към нея де....

Като имаме впредвид и наличния генериран дотук кеш плюс немалкия още такъв който трябва да постъпи като вноски за лизингованите земи - по мои сметки се получава ликвидационна 2.65-2.75лв на картон за горния интервал от 850-900лв/дка.
                    Иначе към момента пазарната оценка е за около 700лв/дка.
                    Движим се по близо до горната граница на дисконта който си варира грубо от 5-10 до 20-25% от нав според пазара ( вкл. и земеделския), сантимента и дивидента.
                    Когато последния гони 30ст и отгоре може и да няма дисконт, дори и към премия да се мине, според зависи....
                    Неслучайно Интов като старо ръфано куче си знае работата и както намекна чака с интерес 2021г...

Коментар

• Последните покупки са по 830 лв/дка, което пък дава 2.16 ма акция.
                      Не че това е показателно за каквото и да е.
                      Наистина, защо не си отчел свободния кеш?

Коментар

• никой няма да тръгне да ликвидира и така голямата печалба ще се чака неопределено време

Коментар

• Първоначално изпратено от Slavi.13 Разгледай мнение
                          Доста показателна таблица. И определено дава представа за това, че макар да не може да се посочи точно колко декара на каква цена са минимума е 2,6 лв..
                          Хубави са тези таблици, но трябва да се сметнат и другите активи като кеш и градска земя например.
                          Другото с което не съм съгласен е, че според сметката и най-лошата земя от тези 220 К дка ще се продаде на минимум 1000 лв. Третата забележка е, че тези сметки имат сисъл само при ликвидация, която не се очаква. При другите варианти трябва да се вадят разходите за ОД и всички други разходи на фонда.
                          Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Доста показателна таблица. И определено дава представа за това, че макар да не може да се посочи точно колко декара на каква цена са минимума е 2,6 лв..

Коментар

• Коментар

• Притежавана земя, дка Стойност на земята , лв/дка Тотал, лв Бр. акции Цена, лв/акция
                                221696 1 000 лв. 221 696 000 лв. 85110091 2.60 лв.
                                221696 1 100 лв. 243 865 600 лв. 85110092 2.87 лв.
                                221696 1 200 лв. 266 035 200 лв. 85110093 3.13 лв.
                                221696 1 300 лв. 288 204 800 лв. 85110094 3.39 лв.
                                221696 1 350 лв. 299 289 600 лв. 85110095 3.52 лв.
                                221696 1 400 лв. 310 374 400 лв. 85110095 3.65 лв.
                                221696 1 450 лв. 321 459 200 лв. 85110096 3.78 лв.
                                221696 1 500 лв. 332 544 000 лв. 85110097 3.91 лв.

Коментар

Working...
                                X