IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение

Това е най - нескопосаното форматиране на бюлетин до сега. Няма разграничение на продажната цена на разсрочено и директно. Напоследък липсва и сумарно от началото на годината.

Как го тълкуваме, лизинг 1174 дка и директна продажба 4689 дка?
    аз ги смятам така: март имаха 226 048 дка, април купуват 320, стават 226 368
    края на април имат 221 696 - вероятно са продали 4672 дка на неизвестна цена и малко на лизинг
    тази година забавиха плащанията на субсидиите и отчитането на предварителните договори закъснява

Коментар

• През месеца са купени 320 дка земеделски земи при средна цена 830 лв/дка и са продадени 4 689 дка.

Към края на месец април са продадени общо 5 863 дка на директна продажба и на разсрочено плащане при средна цена 1 450 лв/дка.
      Това е най - нескопосаното форматиране на бюлетин до сега. Няма разграничение на продажната цена на разсрочено и директно. Напоследък липсва и сумарно от началото на годината.

Как го тълкуваме, лизинг 1174 дка и директна продажба 4689 дка?
      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• За мен цената е ниска предвид, че за последните години тя почти не се е променяла съществено, а цената на земята расте. От друга страна това е едно стабилна и ликвидна позиция и според мен с добър мениджмънт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

Щото това е позицията с най-голяма тежест в моя портфейл
          Mного дефанзивно бе, акция банка, май минали спомени те карат страх лозе пази да го играеш....
          Но принципно долу горе е така, на такива нива на пазара или трябва човек по малко да си увеличава кешовата позиция или да се насочва към картони с малка бета ( стига да не са балонясали че и немалко такива има) та по малко да страда при нечакан маркет спих.

Иначе изглежда прилично тук след тоя месечен отчет, след 1/3 от годината дори и без лизинга едно 7-8ст осигурени за идната година. А исторически 2-та половина на годината е доста по силна със сделките.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Не беше ли Химимпорт ?
            Беше преди време
            Събитията не винаги отговарят на очакванията!

Коментар

Не беше ли Химимпорт ?

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

И що така?

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение

И що така?
                  сигурно пак лупка мечки
                  destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Много ми е гот!
                    И що така?

Коментар

• Много ми е гот!

Коментар

• Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
                        За каква ликвидация говорим тук изобщо? Нали това е целта на фонда - да купува и продава земя, освен че я отдава под наем. За мен това е добра новина. Адвансът много радва.
                        За ликвидация тип ЕЛАРГ.

Коментар

• За каква ликвидация говорим тук изобщо? Нали това е целта на фонда - да купува и продава земя, освен че я отдава под наем. За мен това е добра новина. Адвансът много радва.
                          Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.

Коментар

• Тук не е за краткосрочна спекула ,тук е банка

Коментар

• Като спадне цената на земята ,ще купуват повече и така

Коментар

• Първоначално изпратено от maretoff Разгледай мнение

3 лв е при 25% надолу от тази цена 1450 лв, т.е. 1190 за декар ...без да броим приходи от рента. В крайна сметка никой не очаква чудеса тук като доходност, но пък при всички положения има логика да се държи Атера.

Естествено имам акции
                                И аз така мисля +1

Коментар

Working...
                                X