If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това как го сметна, колко мислиш е средната цена на земята им? В момента продават хубавата на 1450 лева, но в портфейла им има доста и по-ниска категория. Като извадиш комисионните на ОД-то, дисконтираш парите във времето /защото е постепенна ликвидация/, добавиш и риска за спад на пазара и какво ще излезе ?
3 лв е при 25% надолу от тази цена 1450 лв, т.е. 1190 за декар ...без да броим приходи от рента. В крайна сметка никой не очаква чудеса тук като доходност, но пък при всички положения има логика да се държи Атера.
Виждам от бюлетина, че рентите падат, което значи че и цените падат на земята.. земята също намалява с около 10%- тук се върви към постепенна ликвидация, съответно активите на акция намаляват.
Не знам защо очаквате капиталова печалба изобщо...
Това как го сметна, колко мислиш е средната цена на земята им? В момента продават хубавата на 1450 лева, но в портфейла им има доста и по-ниска категория. Като извадиш комисионните на ОД-то, дисконтираш парите във времето /защото е постепенна ликвидация/, добавиш и риска за спад на пазара и какво ще излезе ?
Виждам от бюлетина, че рентите падат, което значи че и цените падат на земята.. земята също намалява с около 10%- тук се върви към постепенна ликвидация, съответно активите на акция намаляват.
ХА .....ЗА ДОБРО УТРО !!!
" Инвестиционна дейност Към края на април 2017г. Адванс Терафонд АДСИЦ притежава 221 696* дка земеделска земя и 139 дка градска земя. През месеца са купени 320 дка земеделски земи при средна цена 830 лв/дка и са продадени 4 689 дка."
През 2017г. очаквам продажбите на Адванса да са по-слаби от тези през 2016 година. Дивидентът вероятно ще бъде 12-13 стотинки, което при цена на акцията то 2лв е повече от добре.
+1
напълно съм съгласен с колегата...успех на всички акционери
"В очите на завистта всеки успех е престъпление.."
През 2017г. очаквам продажбите на Адванса да са по-слаби от тези през 2016 година. Дивидентът вероятно ще бъде 12-13 стотинки, което при цена на акцията то 2лв е повече от добре.
Песимистично - дефанзивно прогнозирам 8 - 10 ст., като освен по - слабите продажби, отчитам и по - ниските цени, на които почнаха да продават от края на 2016 г. и спадна добрата средна продажна на декар. Точни калкулации може да има чак към края на 2017 г., текущо е интересно какво ще кажат на ОСА, какви са очакванията на мениджмънта, поглед отвътре.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Статистически до сега акцията след екс-дивидент датата пада с размерът му + някоя допълнителна стотинка. Както писа kc_3011, по - важно е след това какво ще се случи. Ще има ли нови айсберги от продавачи и на какви нива, но и най - същественото: Размерът на продажбите през годината?
Едва ли някой се съмнява, че след плащането на дивидента акцията ще се смъкне с 15-20 ст. По-важно е колко бързо след това ще се възстанови, а защо не и да се покачи Капиталовата печалба блазни всеки инвеститор.
Цени в диапазона 1.9-1.95 през летните месеци е съвсем нормално да видим, мисля.
Не е препоръка, разбира се...
Едва ли някой се съмнява, че след плащането на дивидента акцията ще се смъкне с 15-20 ст. По-важно е колко бързо след това ще се възстанови, а защо не и да се покачи Капиталовата печалба блазни всеки инвеститор.
Аз също имам но се надявам да слезе около 2 лв. за да допълня...иначе лично смятам, че на фона на останалите компании на БФБ цената и в последната година е подцинена.
Коментар