Коя е последната дата за покупка на акции с право на дивидент?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Това чисто след данъка предполагам или не ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеЧе какво да стане на сборището - нищо противоестествено. Забавихме се с началото бая време, докато наберем кворум - чакахме бая време някакво чужденче за целта. Гласувахме си всичко според както си е - 0.1615 кинта дивидент - съвсе-е-е-ем доволно, на стотинка под прогнозата ми.
Коментар
-
Че какво да стане на сборището - нищо противоестествено. Забавихме се с началото бая време, докато наберем кворум - чакахме бая време някакво чужденче за целта. Гласувахме си всичко според както си е - 0.1615 кинта дивидент - съвсе-е-е-ем доволно, на стотинка под прогнозата ми.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 1 like
Коментар
-
Момци, в нашето землище офертните цени продава се вдигнаха с около 20% за 4 месеца.......в момента няма по ниски оферти от 1200 лв/дек продава.....хммм като гледам какво е оферирано ми се струва че има картел м/у агенциите.....всичко под 1200 което беше от частни лица е купено и в момента има ордери продава само от агенции на твърдо 1200...... Звъннах 2 тела на земеделци в района казаха че купуват парчета над 10 дек по 1100 ..... Мисля че цените поемат нагоре.....бъххх ще дебна за още 50 Тина декара ако мога да щипна ама 1200 ми е много....
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеВсе повече се замислям дали да не купя още земя. Евентуално може да избързам с 2-3 години преди стабилизирането на пазара, но когато всички го видят това ще е късно, цените на земята няма да са настоящит. Лошото е, че не спаднаха повечко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеАми това как ще го коментираш Фортис ?
https://money.bg/business/us-doklad-...kachestvo.html
Все пак ти си човека, който разбира най-много от реална земя и ще ми е интересен твоя коментар. Моето мнение е, че след като има повишено търсене на нашата качествена продукция, би трябвало това да рефлектира върху покупателната способност на нашите земеделски производители, а от там покупка на нови земи и лека полека покачване на цените. После ще рефлектира и върху цената на акциите на Атера. Дано това да се превърне в тенденция и да се запази до 2020-2021, че и отвъд. От цялата статия ей това най-много ми харесва:
"Oт cлyжбaтa пpипoмнят cъщo, чe Бългapия e в пpoцec нa oдoбpeниe зa изнoc нa фypaжи зa Kитaй, ĸoйтo ce oчaĸвa дa зaпoчнe имeннo oт cлeдвaщия ceзoн."
Не е препоръка а просто споделям моя поглед върху нещата.
В началото на кампанията по експорта нашата пшеница се котираше с 10-15 USD/тон под цената на руската пшеница и това се задържа няколко месеца.
В това време руската рубла поскъпваше и техния експрот беше затруднен значително.
Така имаше условия и време да изнесем много пшеница.
Това обаче не е стабилно положение. През 2014 – 2015г и 2015- 2016г крайните запаси от пшеница в БГ бяха доста високи – нямаше достатъчно търсене на нашата пшеница. те. не бива да приемаме положението като ежегодно.Традиционно руската пшеница е с доста по-добри показатели от нашата, но през годините това положение може да се промени.
Относно експорта на фуражи за Китай – бях чул, че китайци строят завод за фуражи някъде в Добруджа. Капацитета ме у 300 000 тона ако не греша. Вероятно това са имали предвид в статията.
Китай обаче прави реформа в земеделието и към настоящия момент не се нуждае от сериозен внос на зърно. Царевицата там доста поевтиня, изключи се голяма част от държавната подкрепа за царевицата. Като гледам обаче как бързо падат прогнозите за запасите от царевица в Китай и как реколтите спряха да растат, а даже и се понижават, мисля, че скоро страната ще започни по-активен внос. Китайците няма да се оставят със запаси от царевица под 60-65 млн. тона и отново нещо ще променят в системата.
На настоящия етап от развитието на пазарите, статията ми изглежда доста оптимистична. Трябва време зърненият пазар да се обърне. Дали обаче ще може фермерите да осигуряват все по-високи добиви и реколти? Това засега е въпроса.Last edited by fortiss; 25.05.2017, 15:59.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Ами това как ще го коментираш Фортис ?
https://money.bg/business/us-doklad-...kachestvo.html
Все пак ти си човека, който разбира най-много от реална земя и ще ми е интересен твоя коментар. Моето мнение е, че след като има повишено търсене на нашата качествена продукция, би трябвало това да рефлектира върху покупателната способност на нашите земеделски производители, а от там покупка на нови земи и лека полека покачване на цените. После ще рефлектира и върху цената на акциите на Атера. Дано това да се превърне в тенденция и да се запази до 2020-2021, че и отвъд. От цялата статия ей това най-много ми харесва:
"Oт cлyжбaтa пpипoмнят cъщo, чe Бългapия e в пpoцec нa oдoбpeниe зa изнoc нa фypaжи зa Kитaй, ĸoйтo ce oчaĸвa дa зaпoчнe имeннo oт cлeдвaщия ceзoн."
Не е препоръка а просто споделям моя поглед върху нещата.Last edited by Don Archon; 23.05.2017, 13:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Не съм пророк , но обслужвам усещането си и то е , че ще си получаваме тук "рентно и пазарно" доход от ~7-8% of 2020то лето, а тогиз и оценката ще се понамести къде туй що е било - пак ке биде 2,80
Коментар
-
Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнениеуправляващите дружества на някои адсици вместо да създават стойност я намаляват, от там и разликите между счетоводната стойност и пазарната цена иначе вижте интересно какви лихви по облигации постигна най-големия адсиц в Европа
Unibail-Rodamco took advantage of improving market conditions to issue two new bonds:
A 500 Mn bond with a 12-year maturity and a 1.5% fixed coupon;
A 500 Mn bond with a 20-year maturity and a 2.0% fixed coupon.
Не съм пророк , но обслужвам усещането си и то е , че ще си получаваме тук "рентно и пазарно" доход от ~7-8% of 2020то лето, а тогиз и оценката ще се понамести къде туй що е било - пак ке биде 2,80
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар