Тия дъждове ,идват малко "too much " за реколтата ...Все пак сме юни месец , най-малко за качеството на зърното /респ. за цената /,при високи световни добиви както се очакват
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Както и на други места и тук има хора дето злобеят срещу позицията, напълно без основание... Какво пък всеки има право на мнение но ако има поне малко доза обективизъм винаги ще е полезно. Да се твърди , че 19% от портфейла са чукари и каманаци защото не са отдадени ми се струва меко казано елементарен опит за манипулиране. Това означава, че УД купува на завишени цени лоши терени с цел да източи компанията и да набута акционерите...нещо което за мен е трудно обяснимо поне не в такива размери.Почти 1/5 от портфейла?! Така, че нека не бъдем толкова черногледи и злобни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНямам Атера но ми стана интересно мнението ти и ми се прииска да се намеся. Обмислял ли си следният вариант. В случай, че цената на Атера падне до 1,40 както посочваш, то е възможно твоите акции да струват максимум 30-40 процента от текущата стойност. Та се чудя защо толкова мечтаеш да се срути акцията.
Туканка цената по-скоро нагоре ще върви дългосрочно - 20-а година като почнат да снасят още по-сосни дивиденти зарад лизинговите продажби - ще видиш... така че купувай атерки сега - овреме. Така мисля аз, де...
Впрочем това, че в темата заничаш - показателно е: да.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение
Булсоне, клоун форумен, къде се изгуби? Нещо пак не уцели с прогнозата. Ти да видиш, таз година по-добра от предишната. За другата вече са се трупнали някакви продажби, а сме едва в средата. Ти да не си имал предвид, че 2019г. ще се срути цената за кратко, щото от 2020 почва да се връща кеша от лизинговата дейност. Въобще, дай малко по-прецизно в хейта.
Да - докъм 20-а ще можем може би спокойно да се донагувичваме на сгодни цени - аз уж мрънкям, че акцията е подценена, но всъщност въобще не държа да се вдига... защото ми се ще да си допълвам туканка, макар че трудна ще е тая работа, при толкова сгодни, важни и могъщи работи по света. Не че тая година не си допълних някоя и друга бройчичка, за да премина от едно хубаво кръгло число акции, към друго - още по-хубаво кръгло число акцииМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНямам Атера но ми стана интересно мнението ти и ми се прииска да се намеся. Обмислял ли си следният вариант. В случай, че цената на Атера падне до 1,40 както посочваш, то е възможно твоите акции да струват максимум 30-40 процента от текущата стойност. Та се чудя защо толкова мечтаеш да се срути акцията.
Срещат се по нашите географски ширини типажи, за които важи с пълна сила израза-
"Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле”Last edited by abc; 01.06.2017, 16:31.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
Ами очаквам, че вече земите им дето са останали не стуват за нищо. ХУбаво се продаде и източи като деведент, който взел взел, за останалите картони за държане.
- 3 Харесвания
Коментар
-
не е зле, ще ти трябват 50 г. да си върнеш инвестицията така, ако сложим средната дивидентна доходност от създаването досега.
Аз очаквах 2-3 ст. дивидент, но явно догодина или няма да има или ще е символичен, щото от какво ще дойде?
Най-вероятно сега лятото ще слезе вече към 1.40-1.50.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение
нит цената е на 1.20 (за съжаление) нит дивидента е 5 ст.
обещах да те цитирам, само за това го правя, не се заяждам.
успехи на всички
Забрави да му сложиш датата !
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеСтискахте, стискахте дивидентния шит, тази година 10 ст, догодина вероятно я има 5 ст, та цената кой знае, може и на 1.20 да се спре GO GO
обещах да те цитирам, само за това го правя, не се заяждам.
успехи на всички
корекция: горният цитат бива изречен/списан на 13.06.2016, 09:18
догодина живот и здраве, ще цитирам нановоLast edited by vendetta89; 01.06.2017, 15:33.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
По закон АДСИЦ не са ли длъжни да раздават 90% от печалбата като дивидент или поне да я предложат като такава ?
Как тогава си очаквал 2-3 ст дивидент ?Bulls on BSE
Коментар
-
не е зле, ще ти трябват 50 г. да си върнеш инвестицията така, ако сложим средната дивидентна доходност от създаването досега.
Аз очаквах 2-3 ст. дивидент, но явно догодина или няма да има или ще е символичен, щото от какво ще дойде?
Най-вероятно сега лятото ще слезе вече към 1.40-1.50.
Как тогава си очаквал 2-3 ст дивидент ?
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнениеТук дори и на сегашните цени дивидентната доходност идва на 7,5%, което никак не е зле.
Най-вероятно сега лятото ще слезе вече към 1.40-1.50.Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от evren Разгледай мнениеКоя е последната дата за покупка на акции с право на дивидент?Vanitas vanitatum...
Коментар
-
в следващите 2-5 години тук може да очакваме неочакваното
пазарът на зърно ще се възстанови, т.е. печалбите на фермерите ще се повишат
сбсидиите и да ги бутнат, няма да е нещо съществено - става въпрос за тези около 30лв
земята и да не се покачи, то поне търсенето ще се засили, но и ще нарасне лекичко
Адванса ще продават повечко
но и покупките им ще повишат цената - ако не се местят във все по-калпави райони, т.е. неатрактивни
следващата цел за мен ще е 2.5лв, а дивидента да не спада под 15ст
И ДА СИ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ С НЕОТДАДЕНИТЕ ЧУКАРИ, защото тези към 19% са точно такиваLast edited by fortiss; 01.06.2017, 12:28.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар