IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тия дъждове ,идват малко "too much " за реколтата ...Все пак сме юни месец , най-малко за качеството на зърното /респ. за цената /,при високи световни добиви както се очакват

Коментар

• Както и на други места и тук има хора дето злобеят срещу позицията, напълно без основание... Какво пък всеки има право на мнение но ако има поне малко доза обективизъм винаги ще е полезно. Да се твърди , че 19% от портфейла са чукари и каманаци защото не са отдадени ми се струва меко казано елементарен опит за манипулиране. Това означава, че УД купува на завишени цени лоши терени с цел да източи компанията и да набута акционерите...нещо което за мен е трудно обяснимо поне не в такива размери.Почти 1/5 от портфейла?! Така, че нека не бъдем толкова черногледи и злобни.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Нямам Атера но ми стана интересно мнението ти и ми се прииска да се намеся. Обмислял ли си следният вариант. В случай, че цената на Атера падне до 1,40 както посочваш, то е възможно твоите акции да струват максимум 30-40 процента от текущата стойност. Та се чудя защо толкова мечтаеш да се срути акцията.
        Как виждаш акция, дето по нея се снася 17 стинки дивидент, да отиде на 1.40? Защо пророкуваш това: защото искаш да се нагувичиш сосно ли и искаш да стане на ного голяма сгода ли?

Туканка цената по-скоро нагоре ще върви дългосрочно - 20-а година като почнат да снасят още по-сосни дивиденти зарад лизинговите продажби - ще видиш... така че купувай атерки сега - овреме. Така мисля аз, де...

Впрочем това, че в темата заничаш - показателно е: да.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнение

Булсоне, клоун форумен, къде се изгуби? Нещо пак не уцели с прогнозата. Ти да видиш, таз година по-добра от предишната. За другата вече са се трупнали някакви продажби, а сме едва в средата. Ти да не си имал предвид, че 2019г. ще се срути цената за кратко, щото от 2020 почва да се връща кеша от лизинговата дейност. Въобще, дай малко по-прецизно в хейта.
          Мани го он.

Да - докъм 20-а ще можем може би спокойно да се донагувичваме на сгодни цени - аз уж мрънкям, че акцията е подценена, но всъщност въобще не държа да се вдига... защото ми се ще да си допълвам туканка, макар че трудна ще е тая работа, при толкова сгодни, важни и могъщи работи по света. Не че тая година не си допълних някоя и друга бройчичка, за да премина от едно хубаво кръгло число акции, към друго - още по-хубаво кръгло число акции
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Нямам Атера но ми стана интересно мнението ти и ми се прииска да се намеся. Обмислял ли си следният вариант. В случай, че цената на Атера падне до 1,40 както посочваш, то е възможно твоите акции да струват максимум 30-40 процента от текущата стойност. Та се чудя защо толкова мечтаеш да се срути акцията.
            4 Д,
            Срещат се по нашите географски ширини типажи, за които важи с пълна сила израза-
            "Я не сакам на мене да ми е добре, сакам на Вуте да му е зле”
            Last edited by abc; 01.06.2017, 16:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение

Ами очаквам, че вече земите им дето са останали не стуват за нищо. ХУбаво се продаде и източи като деведент, който взел взел, за останалите картони за държане.
              Булсоне, клоун форумен, къде се изгуби? Нещо пак не уцели с прогнозата. Ти да видиш, таз година по-добра от предишната. За другата вече са се трупнали някакви продажби, а сме едва в средата. Ти да не си имал предвид, че 2019г. ще се срути цената за кратко, щото от 2020 почва да се връща кеша от лизинговата дейност. Въобще, дай малко по-прецизно в хейта.

Коментар

не е зле, ще ти трябват 50 г. да си върнеш инвестицията така, ако сложим средната дивидентна доходност от създаването досега.
                Аз очаквах 2-3 ст. дивидент, но явно догодина или няма да има или ще е символичен, щото от какво ще дойде?
                Най-вероятно сега лятото ще слезе вече към 1.40-1.50.

Коментар

• Първоначално изпратено от vendetta89 Разгледай мнение

нит цената е на 1.20 (за съжаление) нит дивидента е 5 ст.

обещах да те цитирам, само за това го правя, не се заяждам.

успехи на всички

Забрави да му сложиш датата !

Коментар

Стискахте, стискахте дивидентния шит, тази година 10 ст, догодина вероятно я има 5 ст, та цената кой знае, може и на 1.20 да се спре GO GO
                    нит цената е на 1.20 (за съжаление) нит дивидента е 5 ст.

обещах да те цитирам, само за това го правя, не се заяждам.

успехи на всички

корекция: горният цитат бива изречен/списан на 13.06.2016, 09:18

догодина живот и здраве, ще цитирам наново
                    Last edited by vendetta89; 01.06.2017, 15:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение

По закон АДСИЦ не са ли длъжни да раздават 90% от печалбата като дивидент или поне да я предложат като такава ?
                      Как тогава си очаквал 2-3 ст дивидент ?
                      Ами очаквам, че вече земите им дето са останали не стуват за нищо. ХУбаво се продаде и източи като деведент, който взел взел, за останалите картони за държане.
                      Bulls on BSE

Коментар

не е зле, ще ти трябват 50 г. да си върнеш инвестицията така, ако сложим средната дивидентна доходност от създаването досега.
                        Аз очаквах 2-3 ст. дивидент, но явно догодина или няма да има или ще е символичен, щото от какво ще дойде?
                        По закон АДСИЦ не са ли длъжни да раздават 90% от печалбата като дивидент или поне да я предложат като такава ?
                        Как тогава си очаквал 2-3 ст дивидент ?
                        http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
                          Тук дори и на сегашните цени дивидентната доходност идва на 7,5%, което никак не е зле.
                          Bulls on BSE

Коментар

• Тук дори и на сегашните цени дивидентната доходност идва на 7,5%, което никак не е зле.

Коментар

• Първоначално изпратено от evren Разгледай мнение
                              Коя е последната дата за покупка на акции с право на дивидент?
                              9 юни
                              Vanitas vanitatum...

Коментар

• в следващите 2-5 години тук може да очакваме неочакваното
                                пазарът на зърно ще се възстанови, т.е. печалбите на фермерите ще се повишат
                                сбсидиите и да ги бутнат, няма да е нещо съществено - става въпрос за тези около 30лв
                                земята и да не се покачи, то поне търсенето ще се засили, но и ще нарасне лекичко
                                Адванса ще продават повечко
                                но и покупките им ще повишат цената - ако не се местят във все по-калпави райони, т.е. неатрактивни
                                следващата цел за мен ще е 2.5лв, а дивидента да не спада под 15ст
                                И ДА СИ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ С НЕОТДАДЕНИТЕ ЧУКАРИ, защото тези към 19% са точно такива
                                Last edited by fortiss; 01.06.2017, 12:28.

Коментар

Working...
                                X