IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    хм, сега поразгледах пазара вчера - изглежда логично да е имало айсеберги... само не знам как ги разпознаваш дали са на продавачи или на купувачи ? (макар, че е по-логично да са на продавачи).

Но ми е интересно най-вече как разпозна, че точно райфазен продават ?
    Еми като седиш пред монитора по време на пазара виждаш коя поръчка се удовлетворява - аска или бида. След това, като се изкупи първоначалното обявено количество виждаш, че е айсберг и накрая ако си купиш, в твоята си платформа пише кой е купувача /или поне посредникът му/. При определени количества и най-вече посредници горе-долу става и ясно кой е продавача!
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
      Вчера айсбергите бяха на Райфайзен, а за последните си бройки /към онзи момент/ смъкнаха офертата с 2 ст.. Разбрал е като си е купил от тях. И аз проимах някой лев и не се сдържах, защото по други атрактивни за мен позиции вися от 3 седмици и никой не продава, та реших все пак да проимам акции от нещо и си купих малко /въпреки че цената не ми се вижда ниска/
      хм, сега поразгледах пазара вчера - изглежда логично да е имало айсеберги... само не знам как ги разпознаваш дали са на продавачи или на купувачи ? (макар, че е по-логично да са на продавачи).

Но ми е интересно най-вече как разпозна, че точно райфазен продават ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Това нещо не го разбрах....

Как натиска, и как го разбра ?
        Вчера айсбергите бяха на Райфайзен, а за последните си бройки /към онзи момент/ смъкнаха офертата с 2 ст.. Разбрал е като си е купил от тях. И аз проимах някой лев и не се сдържах, защото по други атрактивни за мен позиции вися от 3 седмици и никой не продава, та реших все пак да проимам акции от нещо и си купих малко /въпреки че цената не ми се вижда ниска/
        Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнение
          Тука нещо райфайзен натиска...
          Това нещо не го разбрах....

Как натиска, и как го разбра ?

Коментар

• Чака се до 20% ръст в цените на земята

http://zemi.bg/news-details.php?id=146

Коментар

• Ще ходите ли на БАТА агро другат седмица?
              нали всички сме от този бизнес!!!!!!

Коментар

• Тука нещо райфайзен натиска...

Коментар

• не забравяйте какво стана
                  http://www.investor.bg/bylgariia/451...-zemia,150269/

Коментар

• fortiss написа
                    Най-внимателно трябва да се следят Айова и Илинойс.
                    Там има засято 7-8% от площите. Ако си дадат зор, а те ще го направят, за една седмица могат да засетя примерно 30% още.
                    Снят има повече в Минесота и Северна Дакота. Там и производството обаче е по-малко.
                    На този линк
                    http://www.agweb.com/corn_harvest_map.aspx
                    гледам, че има доста щати с по големи добиви за 2012 от Айова и Илинойс, включително и Минесота и Северна Дакота.
                    Ами за описаните щати 15-20 май май е предела.
                    Освен снега в доста от щатите дъжда ще е поне до 10 май като гледам прогнозите.
                    Докато поизсъхне земята за да влязат машините и ще стане 15 май.
                    Наистина критично ще е за фермерите им.
                    Интересно става при зърната.
                    Тук при нас се засуши доста, ама след седмица прогнозите са да има валежи.
                    Дано.
                    Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• май не четете внимателно форумя на американците
                      щом не сте видели снимките от БГ между коментарите от 06.05.

Най-внимателно трябва да се следят Айова и Илинойс.
                      Там има засято 7-8% от площите. Ако си дадат зор, а те ще го направят, за една седмица могат да засетя примерно 30% още.
                      Снят има повече в Минесота и Северна Дакота. Там и производството обаче е по-малко.
                      Ами за описаните щати 15-20 май май е предела. Ще има загуба на добив със сигурност и на площи също. От тези площи ще спаднат доста маслените.
                      Царевицата в САЩ вероятно ще бъде 335 млн. тона по мои допускания.
                      Което ще повиши запасите с мин 10 млн. тона.
                      Не очаквам никакви чудеса с износа им. Даже въобще няма да е добър и през новия сезон.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                        тук още по ясно се вижда какво е дереджето към момента:
                        http://www.agweb.com/corn_planting_map.aspx

Весо какви според теб са крайните срокове за засяване на царевицата в Щатите, за да не им пропадне реколтата?
                        Май няма особен шанс за цените надолу на зрънчовците.
                        Пак ще се нагушат добре и тая година БГ харендаторите....

ПС И рентиерите би трябвало да са доволни.
                        Даже да искат малко отгоре
                        Last edited by pipbel; 07.05.2013, 21:29.

Коментар

• Печалба - занижена, ама ного бръзо могат да наваксат. На срещата казаха, че имат ного договорени продажби вече.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                            Нещо май се закучи работата тук? За мен е очаквано....много надухте тая басма
                            Направо си е жив балон с това мънинко едноцифрено П/Е
                            Друго си е Бедовото 100....пак добре че изобщо има П/Е

Коментар

• моето мнение е, че за да се прогнозират правилно цените на земята, трябва да се тръгне от тук, всичко друго е от после

Коментар

• тук още по ясно се вижда какво е дереджето към момента:
                                http://www.agweb.com/corn_planting_map.aspx

Весо какви според теб са крайните срокове за засяване на царевицата в Щатите, за да не им пропадне реколтата?
                                Last edited by 77; 07.05.2013, 20:38.
                                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Working...
                                X