Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеВчера айсбергите бяха на Райфайзен, а за последните си бройки /към онзи момент/ смъкнаха офертата с 2 ст.. Разбрал е като си е купил от тях. И аз проимах някой лев и не се сдържах, защото по други атрактивни за мен позиции вися от 3 седмици и никой не продава, та реших все пак да проимам акции от нещо и си купих малко /въпреки че цената не ми се вижда ниска/
Но ми е интересно най-вече как разпозна, че точно райфазен продават ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеТова нещо не го разбрах....
Как натиска, и как го разбра ?Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stat counter Разгледай мнениеТука нещо райфайзен натиска...
Как натиска, и как го разбра ?
Коментар
-
fortiss написа
Най-внимателно трябва да се следят Айова и Илинойс.
Там има засято 7-8% от площите. Ако си дадат зор, а те ще го направят, за една седмица могат да засетя примерно 30% още.
Снят има повече в Минесота и Северна Дакота. Там и производството обаче е по-малко.
http://www.agweb.com/corn_harvest_map.aspx
гледам, че има доста щати с по големи добиви за 2012 от Айова и Илинойс, включително и Минесота и Северна Дакота.
Ами за описаните щати 15-20 май май е предела.
Докато поизсъхне земята за да влязат машините и ще стане 15 май.
Наистина критично ще е за фермерите им.
Интересно става при зърната.
Тук при нас се засуши доста, ама след седмица прогнозите са да има валежи.
Дано.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
май не четете внимателно форумя на американците
щом не сте видели снимките от БГ между коментарите от 06.05.
Най-внимателно трябва да се следят Айова и Илинойс.
Там има засято 7-8% от площите. Ако си дадат зор, а те ще го направят, за една седмица могат да засетя примерно 30% още.
Снят има повече в Минесота и Северна Дакота. Там и производството обаче е по-малко.
Ами за описаните щати 15-20 май май е предела. Ще има загуба на добив със сигурност и на площи също. От тези площи ще спаднат доста маслените.
Царевицата в САЩ вероятно ще бъде 335 млн. тона по мои допускания.
Което ще повиши запасите с мин 10 млн. тона.
Не очаквам никакви чудеса с износа им. Даже въобще няма да е добър и през новия сезон.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениетук още по ясно се вижда какво е дереджето към момента:
http://www.agweb.com/corn_planting_map.aspx
Весо какви според теб са крайните срокове за засяване на царевицата в Щатите, за да не им пропадне реколтата?
Пак ще се нагушат добре и тая година БГ харендаторите....
ПС И рентиерите би трябвало да са доволни.
Даже да искат малко отгореLast edited by pipbel; 07.05.2013, 21:29.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеНещо май се закучи работата тук? За мен е очаквано....много надухте тая басма
Друго си е Бедовото 100....пак добре че изобщо има П/Е
Коментар
-
тук още по ясно се вижда какво е дереджето към момента:
http://www.agweb.com/corn_planting_map.aspx
Весо какви според теб са крайните срокове за засяване на царевицата в Щатите, за да не им пропадне реколтата?Last edited by 77; 07.05.2013, 20:38.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
Коментар