Първоначално изпратено от Императорът
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Право на реплика Какво казва Пипбел:
Бил съм завиждал, не е вярно, просто се дразня когато има неща, които са явно некоректни
Пипбел ви казваше, че тук струвало 4 лв., после падна на 3 лв., видяхме, призна, че е продал 10% от портфейла си на 2.60 - разбирайте че е продал поне половината си докато ви обайваше
Сега казва, че ще продава на 2.30 (понеже видя, че такава в средната на балъците тук), разбирайте, че ще ви продава на под 2.10...естествено, ако има балъци..
Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръкаРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение+1
Колека, споделям твоето мнение, защото в моя район качеството на земята притежавана от Атера е доста под средното за страната и цена от 1100-1150 лв/дек на която те декларират, че някъде продават е мечта. Според оценки на арендатори, които купуват от Атера, тяхната обработваема земя може да се оцени на 500-600 лв/декар. От земята им тук грубо 15-20% не може да се работи. Това са точни факти, а не гледане в тавана или звездите.
Тези проценти от къде ги вадиш, как стигаш до тях - по какъв метод?“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Аз не знам защо толкова много се сравнява цената на акциите на Атера с цената на зърното:
1,Защото размерът на рентите е договорен предварително и то в BGN
2.Едрите арендатори/повечето от които и собственици/ имат бази за съхранение ,субсидирани са и едва ли една по-ниска цена ще ги накара да продават /съответно да свалят цената на земята/ близките години
3,Ако цената на зърното е ниска тя ще" събори" дребните собственици -съответно цената на първичния пазар би слязла надолу ,което е чудесно за купуване
4,В България не се отглежда само пшеница ,ечемик,слънчоглед и рапица
Коментар
-
всеки да си сметне какво очаква и колко иска оттук
http://www.investopedia.com/terms/d/ddm.asp
И стига сте смятали цената на акцията през цената на просото че за такава глупост и ЦвЦв нямаше да се сети
Коментар
-
Охооо, много се оживило туканка гледам.
Доскоро само Геко тролоше от завист и надежди да се прелее нещо към Бедо.
Гледам се навъдили доста мечоци с интерес явно да си купят нисичко.
Някои дори бяха изчислили че до 1.50-60 ще падне. Ха даноо, ма надали.
Мене ми остана съвсем малко да шитна над 2.30, където бързо бързо ще отскочи и ще си имам 80дка в "чисти" артии от 1стинка , т.е. по 3.5лв/дка
После и аз ставам облизващ се мечок, ма дали ще ме огрее...
Не знам един човек що казал или звездите кво говорят, ма мога много точно да си преброя паричките в джоба от Атера дето не лъжат
Гледам заработват ми здраво дивидента за другата година, а и имат бол кеш останал, дето не може да се каже за много други акции.Ако няма купуват скоро земички - пак в мойто джобче ще кацнат.
Пък нека бизнес модела да не работел...уж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеИмпе, да те питам, понеже си много твърд в заявленията си пък не пишеш даже не е препоръка - откъде знаеш или гарантираш, че става въпрос за качествена земица? Това не мога да си обясня, след като цената се повиши с над 100% на 2.60 - тогава ли разбра, че земицата е била качествена? това ли е прави такава...всеки ден се убеждавам колко наивни са инвеститорите на БФБ. И да ти кажа, че тези за мен чисто еднократни печалби идват само от факта, че се продава земя купувана доста отдавна - 2006-2007 на ниски цени и печалбвата идва от тая разлика, вече земи с такова качество няма как да купуват на тези цени...лично мнение, не е препоръка, само не бъдете наивни и да се лъжете по това, че била скочила цена
Колека, споделям твоето мнение, защото в моя район качеството на земята притежавана от Атера е доста под средното за страната и цена от 1100-1150 лв/дек на която те декларират, че някъде продават е мечта. Според оценки на арендатори, които купуват от Атера, тяхната обработваема земя може да се оцени на 500-600 лв/декар. От земята им тук грубо 15-20% не може да се работи. Това са точни факти, а не гледане в тавана или звездите.
Коментар
-
За колегите, които все пак работят с цифри, а не само по звездите:
-На пристанище Варна се предлага цена то 347 лв/тон за пшеница от новата реколта.
-Руските фермери очакват цената на слънчогледа да стартира от 320 - 350 USD/тон от производител.
Всеки сам може да си прецени по веригата кое как ще се отрази на акциите на Атера.
Според мен цените не са критично ниски, за да се очакват силни движения надолу - на земя, а от там и на акции, но е възможна корекция особено като имам предвид състоянието на пазарните субекти в БГ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеИзбягалите днес - будали. На 3 кинта и аз частически бих продал, но на тая цена пистолет трябва да ми опрат, за да продам. Да - догодина вече заработени около 20 стинки. Дивидентът ще бъде не по-малък вероятно от тазгодишният.
Е, при положение че средната цена, на която съм пазарувал, е 2.3 кинта - и като зема за 2 години около 90 стинки дивидент, цената ми става 1.4 кинта.... и това на могъща компания, дръжаща над 200 000 дка качествена земица !!!
Е, какво да стане, че да продам на 2.6 ???
Ся, ако някой е пазарувал на леФче - това - друга работа - може да си набичи парите в някое друго секси дружество... но пък, ако си зел на леФче, след дивидентите от миналата, тая и следващата година, ти си си избил парите и си на плюс - и си дръжиш акциите....
Не знам кой би продавал на 2.6 днес - честно.Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Избягалите днес - будали. На 3 кинта и аз частически бих продал, но на тая цена пистолет трябва да ми опрат, за да продам. Да - догодина вече заработени около 20 стинки. Дивидентът ще бъде не по-малък вероятно от тазгодишният.
Е, при положение че средната цена, на която съм пазарувал, е 2.3 кинта - и като зема за 2 години около 90 стинки дивидент, цената ми става 1.4 кинта.... и това на могъща компания, дръжаща над 200 000 дка качествена земица !!!
Е, какво да стане, че да продам на 2.6 ???
Ся, ако някой е пазарувал на леФче - това - друга работа - може да си набичи парите в някое друго секси дружество... но пък, ако си зел на леФче, след дивидентите от миналата, тая и следващата година, ти си си избил парите и си на плюс - и си дръжиш акциите....
Не знам кой би продавал на 2.6 днес - честно.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнениеКомасацията не е ли дейност ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениетова е ликвидационен дивидент. не дивидент от дейнстота. разликата е доста сериозна. Ако правеха 10% дивидентна доходност от ренти бих казал че растежа едвам сега започва. но те от ренти не правят нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнениеКазваме при сегашна пазарна цена - дивидента от утре, т.е. около 2,1. Ако имаш вече към 20 ст'инки за догодина, защо ще продадеш? И тези 10% са за пазарната цена. Моята средна, а и на много други хора е доста надолу.
Коментар
Коментар