IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
    интересно развитие на нещата, засега купилите вчера са 3-4% напред само в сметките сте пропуснали комисионите и разходите на дружеството, и после с данък дивидент..... импето казва че към май месец е зесечката за собственост на земя за субсидии 2014-2020 значи би следвало след това да има към 10-20% спад на земята
    Аз винаги смятам дивидентът чисто. Спадът на земята може да е и повече - докъм 600-700 кинта.

А за купилите вчера - 4% напред - ами има милион хора, дето тия 4% ги докарват за цяла година - или поне за около 9 месеца от бамкови депозити...
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Импе, от сметките ти дъха доста оптимизъм, ала общо взето си прав. Само цифрата за дивидента тази година не мисля, че ще е 0.42-0.48 лв./акция, а по-скоро 0.28-0.32 лв./акция. Което обаче отново дава потенциал на растеж около 20% без много кахър. Перспективата за 2014 г. обаче е неясна, което си струва една малка рискова премия. С две приказки пазарната цена е доста точна. Поне според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
        Импе, да те коригирам малко за рентите. 38 или 36 кинта (не си спомням) са по новите договори. Средната рента май беше към 30 кинта. Иначе другото си е така.
        Точно - говорим за новите договори.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
          Импе по-крива сметка не съм виждал ! Май очакваш втора рента за една година хаха
          Така излиза от сметките ти :

.. Ако най-малко удвоим резултатите (приемайки, че ноември-декември са по-слаби...
          Да, приемам корекцията, но не забравяй, че са минали 5 месеца, но остават седем... даже повече, понеже данните, които цитирах, са от пръвата половина на май. Т.е. съвсем реално и дори логично е дивидентът на акция да стигне 40 стинки. Другото логично е продажбите да се увеличат втората половина на годината - едно че наближава крайният срок за пазаруване с цел евросубсидии за земеделие и второ - земеделците като продадат реколтата, се поопаричват.

Коментар

• интересно развитие на нещата, засега купилите вчера са 3-4% напред само в сметките сте пропуснали комисионите и разходите на дружеството, и после с данък дивидент..... импето казва че към май месец е зесечката за собственост на земя за субсидии 2014-2020 значи би следвало след това да има към 10-20% спад на земята

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Ако приемем че около 200 000 дка са дадени под аренда (т.е. малко над 80% както бе казано в компанията) на средна цена от около 38 кинта (май толкова рекоха) това прави около 8.5 стинки на акция още.
              Импе, да те коригирам малко за рентите. 38 или 36 кинта (не си спомням) са по новите договори. Средната рента май беше към 30 кинта. Иначе другото си е така.

Коментар

• Импе по-крива сметка не съм виждал ! Май очакваш втора рента за една година хаха
                Така излиза от сметките ти :

.. Ако най-малко удвоим резултатите (приемайки, че ноември-декември са по-слаби...

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4
                  ...тези два дивидента от 25 и 50 ст. са плод на еднократни печалби, които не могат да са постоянни година след година...
                  Ъхъ, то и в Синергона е така. Печалби година след година...ааа не бе, те загуби били Аре къш от тука тролчо. То се вижда кой се е запенил.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4
                    Импе, няма да те коментирам - (само очаквания от теб дивидент за догодина е абсурден) когато някой почне да пише постове като чаршафи и да се пени, да се изповядва - това е сигурен знак, че еуфорията е заляла пазара, не е препоръка
                    И защо да е "абсурден", щом половината от него е заработен за пръвите 5 месеца на годината?

Коментирай ме, обясни терминът "абсурден" в случаят.

Коментар

• Първоначално изпратено от MiceM Разгледай мнение
                      Нещо не мога да се включа на 2,12 с пазаруването, пък ти ме общаваше под 2,10 ... хайде де, изчерпва ми се търпението!
                      Ами будалите свършиха !!! Не искам да обиждам никого, но за мен само луд може да продава на 2.11 кинта - щото имаше и такива сделки.

Коментар

• Аха, заради сетълментът - ясно...

Бенцов - сметките ти са доста погрешни. За ликвидацията - да, около 2 лв чиста печалба на акция - но никой не говори за ликвидация. Напротив - дивидентът догодина се очертава приблизително колкото е сегашният, т.е. заедно с него - около 90-95 стинки на акция. Като сложим ликвидационната стойност, на която се спираме - цената отива минимум на 2.90.

Е, аз съм пазарувал средно на 2.3 кинта. като извадя дивидентът, дето сега ще си го, цената ми реално пада на 1.83. Ако извадим и очертаващият се догодишен дивидент - цената ми стига до 1.35-1.4... е, тогава ликвидационен дял от 2 кинта няма да ме натъжи... и тия 2 кинта са минимум, защото сега компанията продава земица средно на 1150 (пазарувано е на средна цена около 350-380) - и няма да разпродаде всичко на значително по-тънко.

От друга страна, който днес си е купил - догодина ще има дивидентна доходност минимум 20%.... е, кои са будалите днес - продаващите или купуващите? Даваш около 2.15 кинта, за да вземеш дивидент 43-48 стинки...

Да повторим, че има договорена за продан земица - 15 000 дка - част от тях вече са шитнати, другите са капарирани. Средна цена на продажба 1150 кинта - цена покупка - 380 = 770 кинта печалбичка. Делнато на броят на акциите - това прави около 13 стинки.
                        Ако приемем че около 200 000 дка са дадени под аренда (т.е. малко над 80% както бе казано в компанията) на средна цена от около 38 кинта (май толкова рекоха) това прави около 8.5 стинки на акция още. Е, 0.13+0.085 = 0.215 - т.е. примерно по 21 стинки дивидент... и това са резултати на петият месец от годината. Ако най-малко удвоим резултатите (приемайки, че ноември-декември са по-слаби - това дава42-43 стинки дивидент - а може да отскочи и повече.

Апропо - дори и сега - при днешните цени, вече постигнатите резултати дават почти 10% доходност. Друг неизвестен елемент - колко земица ще купят, ако купят? На сборището казаха, че почти не купуват, защото не могат да намерят качествена земя на цени под или поне около 800 кинта, а по-скъпо - няма смисъл, т.е. покупки на нова земя, ако има, ще са нищожни.

Перспективи за бъдещето - най-вероятно - догодина дивидент около 43-48 стинки. В същото време земица ще се продава активно до май - когато се определят евросубсидиите според притежаваната от земеделците земя. Ако се повторят резултатите - по-догодина - дивидент около 20 стинки... Т.е. общо с тази и следващата година - дивидент около 1.08-1.20 стинки на акция... В последствие - поне за известно време - доходи соновно от ренти - т.е. дивидент от 10-12 стинки на година - до следващ възход.

Е, който си е напълнил около началото на годината на около 2-2.20 кинта - да му е честито.

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                          Право на реплика Какво казва Пипбел:
                          Бил съм завиждал, не е вярно, просто се дразня когато има неща, които са явно некоректни
                          Пипбел ви казваше, че тук струвало 4 лв., после падна на 3 лв., видяхме, призна, че е продал 10% от портфейла си на 2.60 - разбирайте че е продал поне половината си докато ви обайваше

Сега казва, че ще продава на 2.30 (понеже видя, че такава в средната на балъците тук), разбирайте, че ще ви продава на под 2.10...естествено, ако има балъци..

Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръка
                          Нещо не мога да се включа на 2,12 с пазаруването, пък ти ме общаваше под 2,10 ... хайде де, изчерпва ми се търпението!

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
                            Бил съм завиждал, не е вярно, просто се дразня когато има неща, които са явно некоректни
                            Пипбел ви казваше, че тук струвало 4 лв., после падна на 3 лв., видяхме, призна, че е продал 10% от портфейла си на 2.60 - разбирайте че е продал поне половината си докато ви обайваше

Сега казва, че ще продава на 2.30 (понеже видя, че такава в средната на балъците тук), разбирайте, че ще ви продава на под 2.10...естествено, ако има балъци..

Акцията за мен тук струва не повече от 2.00 при непосредствена ликвидация, което я прави за мен интересна за оглед ако цената е 1.00 - няма как да завиждам, понеже просто не ми е интересна като цена....не е препоръка

Право на реплика

Като си с чисти и искрени помисли - що тролиш нонстоп ?

Все още мисля че в 4-5 годишен хоризонт акцията ще струва 4лв. Особено ако използват кеша си да накупят яко земи при някой временен спих на пазара на земя.
                            2.80-3лв си беше резонния таван за тази година при тоя огромен дивидент и щеше да се случи, ако не беше се развил бул маркета и на БФБ и по краткосрочните спекуланти побързаха да пренасочат парите си към евентуални за тях други ракети.

И не - не съм продал половината. Повече
                            По едно време миналата година ранна есен бях стигнал 200дка, сега имам само 90дка. Дори още 9-10дка имам за продажба за да си докарам артиите безплатни.

Повечето неща де ги правя на БФБ съм ги обявявал Геко, онлайн - тук. Не се притеснявам или надявам че мога да влияя на пазара. За разлика от тебе.
                            Я кажи какъв ти е портфейла сега като си пич ? Ма честно.
                            Обещавам да не се смея....много.

Коментар

• Пич, за теб 2 лева, за мен друго.

Пазарът ще каже каква е справедливата цена, не ти.

И на мен ми се иска това и онова, но не стоя тук да пиша колко трябва да е нещото си, пазарът в крайна сметка (добър или лош) си знае най-добре работата. Хайде стига писаници на желания...

Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение

Истината е някъде там (The truth is out there)

Коментар

• Леле, леле тук каво се случва

Коментар

Working...
                                X