IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Ти глей ко става кат се спихне пазарят и как ще ми се молиш да ми продадеш бедовчета на 40стинки...ма ке чакам на 0.10 и то щот съм ларж

Не ми отговори какъв ти е сега портфейла ?
    Няма да има спихване на пазара както през 2012. Няма да има и след дивидентно рали при Атера както през 2012, не е препоръка

портфейла ми е акции купувани на П/Б под 0.5, които ще бъдат продадени на П/Б 1.00 когато му дойде времето и акциите на БФБ започнат да се котират на нормални цени

П.С. Пипбел, може да кажеш и на колко щеше да куповаш Топливо, да се посмеем
    Last edited by Benz Mafia 4; 29.05.2013, 16:17.
    Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
      А какво става когато повечко хора рекат да напуснат паркинга, тъй като така или иначе не знаят за какво са там след свършване на сосните дивиденти (а, те свършват), не е препоръка
      БенЦ, дръж си парите на депозит и не ни занимавай с личните си драми ! Ако ще предлагаш нещо конкретно го направи сега или замълчи вече!

Коментар

• Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнение
        А какво става когато повечко хора рекат да напуснат паркинга, тъй като така или иначе не знаят за какво са там след свършване на сосните дивиденти (а, те свършват), не е препоръка
        Ти глей ко става кат се спихне пазарят и как ще ми се молиш да ми продадеш бедовчета на 40стинки...ма ке чакам на 0.10 и то щот съм ларж

Не ми отговори какъв ти е сега портфейла ?

Коментар

• Императоре, само на разбирам защо два пъти смяташ рентите в прогнозата си?

А за рисковата премия - ако портфейла им струва 200 млн (макар че на Уинслоу е доста по-лош като структура и като качество, а излиза че е по-скъп) то днешната цена е с включена вече 10% дискаунт

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
            реално всички адсици докарват от наеми по-малко от банков депозит а дългосрочно това им остава, брефа в това отношение е най-добре щот хем почти 5% от наеми и лихви хем сумати парцели за без пари но не мисля че има някой да очава големи печалби от адсиц вече, просто временен паркинг за излишни пари докато човек намери нещо по-интересно
            Ръстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт

Коментар

• реално всички адсици докарват от наеми по-малко от банков депозит а дългосрочно това им остава, брефа в това отношение е най-добре щот хем почти 5% от наеми и лихви хем сумати парцели за без пари но не мисля че има някой да очава големи печалби от адсиц вече, просто временен паркинг за излишни пари докато човек намери нещо по-интересно

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                Тази акцийка си е добра.

Очаквах след дивидента на 2.10 да се закотви, ама 5-8 стинки над очакванията ми - още по-добре.
                И аз там се бях заложил ама за малко се разминах...

Коментар

• Брей днес никакви заспали типове нямаше по позицията. Много дисциплиниран стана нашенския инвестор...

Коментар

• Тази акцийка си е добра.

Очаквах след дивидента на 2.10 да се закотви, ама 5-8 стинки над очакванията ми - още по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      Ъъъ, що тъй бе.
                      Нали тука всякакви гурута се заричаха че били вече бита карта адсиците...
                      Заричали - да смъкнат ценичката и да си купят на сгода...
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Felbuzz Разгледай мнение
                        явно тая година адсиците ще спадат с по-малко от дивидента, дано и при бреф да е така че имам сигурно щот миналата година имаше еларг сега няма вече
                        Ъъъ, що тъй бе.
                        Нали тука всякакви гурута се заричаха че били вече бита карта адсиците...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Аз винаги смятам дивидентът чисто. Спадът на земята може да е и повече - докъм 600-700 кинта.

А за купилите вчера - 4% напред - ами има милион хора, дето тия 4% ги докарват за цяла година - или поне за около 9 месеца от бамкови депозити...
                          явно тая година адсиците ще спадат с по-малко от дивидента, дано и при бреф да е така че имам сигурно щот миналата година имаше еларг сега няма вече

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            До момента са барабар с рентата са не повече от 0,19-0,20 лв.. с което горе-долу се проепокриваме. Мисля, че до края на годината надали ще направят повече от 0,10-0,12 ст. нова печалбица. В тази си прогноза съм леко консервативен. Ще видим. Дори средна стойност между твоята и моята прогноза да се окаже вярна аз ще съм доволен. Въпросът тук не е толкова 30 ст. или 45 ст. ,а каква трябва да бъде рисковата премия за бъдещото развитие и трябва ли пазарът да калкулира такава.
                            Средното между твоето и между моето е около 37-38 стинки дивидент.

Е, на толкова и аз няма да се вайкам.

Какво - рискова премия - Дунавът ще залее земята ли - или комунистите ще я национализират?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              Ного нисък дивидент залагаш. Ако за оставащите 7.5 месеца продажбите са средномесечно колкото за пръвите 4.5 месеца - то значи - още по около 21 стинки печалба - към наличните вече 22 стинки. Ето ти ги 43... а както казах логиката сочи, че ще има по-малък или по-голям ръст на продажбите около есента. Ако кажем, че зимните месеци (ноември-декември) са по-слаби - по тая логика миналите вече януари и февруари не са ли били слаби? Слаби бяха...

За да остане дивидентът 28 стинки - това значи до краят на годината Атераджиите почти дап реустановят дейност - някъде около август да пуснат кепенците...
                              До момента са барабар с рентата са не повече от 0,19-0,20 лв.. с което горе-долу се проепокриваме. Мисля, че до края на годината надали ще направят повече от 0,10-0,12 ст. нова печалбица. В тази си прогноза съм леко консервативен. Ще видим. Дори средна стойност между твоята и моята прогноза да се окаже вярна аз ще съм доволен. Въпросът тук не е толкова 30 ст. или 45 ст. ,а каква трябва да бъде рисковата премия за бъдещото развитие и трябва ли пазарът да калкулира такава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Импе, от сметките ти дъха доста оптимизъм, ала общо взето си прав. Само цифрата за дивидента тази година не мисля, че ще е 0.42-0.48 лв./акция, а по-скоро 0.28-0.32 лв./акция. Което обаче отново дава потенциал на растеж около 20% без много кахър. Перспективата за 2014 г. обаче е неясна, което си струва една малка рискова премия. С две приказки пазарната цена е доста точна. Поне според мен.
                                Ного нисък дивидент залагаш. Ако за оставащите 7.5 месеца продажбите са средномесечно колкото за пръвите 4.5 месеца - то значи - още по около 21 стинки печалба - към наличните вече 22 стинки. Ето ти ги 43... а както казах логиката сочи, че ще има по-малък или по-голям ръст на продажбите около есента. Ако кажем, че зимните месеци (ноември-декември) са по-слаби - по тая логика миналите вече януари и февруари не са ли били слаби? Слаби бяха...

За да остане дивидентът 28 стинки - това значи до краят на годината Атераджиите почти дап реустановят дейност - някъде около август да пуснат кепенците...

Коментар

Working...
                                X