If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А защо мислиш, че това няма следващата ракета да стане? Примерно ако си гласуваме едни 18 стинки дивидент?
импе,
в момента се търсят спекулативни позиции, докато при земеделската земя нещата горе долу се понаместиха в последните няколко години. изградиха се отношения с арендатори, поизчистиха се позициите. реално няма как да се чакат ръстове в десетки % при положение, че в момента парите растат по дърветата и позиции като пиб, еврохолд, тимаджйиските имат своя ренесанс. Сега всичко гледа в потенциал за продаване на дялове на чуждестранни инвеститори и тн и тн... та тука по-скоро ще изтеглят кеша, за да се мятат в цкб,пиб,еубг и тн.. отколкото да набиват и надуват.
аз съм фен на земята, но в момента да ходя да се разправям с разни селяндури-тарикати тука 10 декара, там 3, там 5,там 4...нямам нито времето нито нервите, а за комасираните парцели искат все едно ще се строи вилно селище отгоре ....
ако речем 1000лв инвестирани в атерата носят 40-60 лв дивидент е ОК, защото е все едно си взел земя по 1000лв декара и си я дал на 50лв рента... с леееката подробност, че нямаш работа с арендатори, което си е време, а да не говорим ако почнат някой да ти прави врътки тогава ще изхабиш много нерви.
ако повече хора се замислят какво печелят като са на депозит с 0.05% годишна лихва...може да има някакъв подем в асцид-ите но не мисля, че ще е нещо много сериозно.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Нещо не ми се вярва 6-8% дивидентна доходност в цена да е калкулирана.
ами то само с вярване не става, може и да разгледаш, какво се е случвало, когато излезе годишният очет последните пъти - няма големи движения
волатилноста тука беше при еуфорията с многото продажби и поскъпването на земята и около историята със закона ЗЗ
имам акции
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Премина оборот над 0,5 млн. за деня. Цената е сравнително постоянна. На моменти ми иде да разпродам тук и да се хвърля в нещо по-подвижно, но все още се удържам
А защо мислиш, че това няма следващата ракета да стане? Примерно ако си гласуваме едни 18 стинки дивидент?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Премина оборот над 0,5 млн. за деня. Цената е сравнително постоянна. На моменти ми иде да разпродам тук и да се хвърля в нещо по-подвижно, но все още се удържам
Споко, голямият продавач приключи с тоз пакет ...вече се потвърждава с по-високите бидове за количества днес.
Пътя към NAV e отворен
Ми и мен ме сърбят ръцете за това, ама пуста му диверсификация ! А иначе акцията си има и предимства и недостатъци !
Тук ще очакваме неочакваното !!!
Зърненият пазар в следващите години ще се подобри, няма да е все така с ниски цени - това го смятайте за сигурно !!!!
Фермерите ще имат повече пари за покупка на земя. Цената на земята леко ще се повиши. Адванса ще прави повече продажби. При вдигане цената на земята ще се влезе в нов цикъл на по-големи счетодовни печалби и преоценъчни също.
Това ни чака тук през следващите 5 години.
Така е.Единият фф е "мажовски" и за него има информация на тримесечие или когато някой премине граница, кратна на 5.
Другият е за къси и се оповестява когато има по-активна търговия. Той е 2% фф.
Разликата между 57.95% и 48.35% отчита "средните" акционери.В конкретния случай някой с около 2.3% дял е преминал границата от 2%
Така е.Единият фф е "мажовски" и за него има информация на тримесечие или когато някой премине граница, кратна на 5.
Другият е за къси и се оповестява когато има по-активна търговия. Той е 2% фф.
Разликата между 57.95% и 48.35% отчита "средните" акционери.В конкретния случай някой с около 2.3% дял е преминал границата от 2%
Имаше някаква дребна разлика, от където идва изкривяване в резултатите, затова, за да няма объркване, използвам винаги една и съща база за сравнение.
Ето я разликата:
§ 1. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2008 г.) По смисъла на наредбата:
1. "Свободно търгуем обем акции" са акциите, разпръснати сред лица, притежаващи пряко не повече от 2 % от
емисията. От свободно търгуемия обем не се изключват акциите, притежавани/държани от предприятия за
колективно инвестиране и пенсионни фондове, независимо от това, че те притежават пряко повече от 2 %. В
свободно търгуемия обем акции не се включват акциите, притежавани пряко от управителните и контролните
органи и прокуристите на емитента.
Коментар