IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bignik Разгледай мнение
    Тук ще има ли над 10ст. дивидент или да продавам портОфейла?
    Едва ли !

Коментар

• Тук ще има ли над 10ст. дивидент или да продавам портОфейла?

Коментар

• +++++ Само плюсове мога да споделя след твоето прозрение, йезуите))))) Чувало съм че йезуитите били учени хора))))
        Не е препоръка... !!!
        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Не знам колко ще е дивидента, но след него пружината като нищо може да се освободи под 2-та лв
          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Тук звездите ми говорят че нето дивидента ще бъде 15,24 ст. на акция...........други мнения ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Колко са лизингованите в момента ниви?
              Вчера ти ги пуснах , зборувай си ги

Коментар

• Колко са лизингованите в момента ниви?

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Така би обидил редовните стабилни клиенти, които са приели твоята цена. Теория на игрите.
                  Ако земята е със същото качество разбираемо е да не даваш на по-ниско. Но в случай че можеш да гледаш по непретенциозна култура с по-ниска рента аз бих го направил. Понеже съм лаик в претенциите на културите ако някой има идея какво може да вирее по ”чукари” че уж са такива земите моля да сподели

Коментар

• [QUOTE=Bivol;n3170313]

Рента 48.6 лв е реална за фонд ако земята му се отдава почти изцяло. Пак зависи каке смятана - на отдадена или на цялата земя.
                    За Адванса рента от 39лв - и това ако е на отдадените ниви - не е много.
                    Искам ад разсъждавам, но да не засегна някого.
                    Затова само ще напиша, че Адванса могат да дадат много по-точно ифно за аксивите, но май не го правят. Така поне аз като акционер оставам в някаква степен неинформиран. Мога да тълкувам нещата по много начини. Голямата част на неотдадената земя за толкова години наред е е добър знак.
                    Last edited by fortiss; 16.02.2017, 19:43.

Коментар

при средна рента за отдадената земя 39лв/декар, който намаляна сега?
                      "С най-висока концентрация са земеделските земи в областите Монтана, Плевен и Враца, в които „Агро Финанс” АДСИЦ притежава общо 85 хил. декара (61 % от земеделската земя в инвестиционния портфейл на Дружеството).

Средната договорена от дружеството рента за стопанската година към края на януари е в размер на 48,60 лева на декар. "

Форти, тази рента реална ли е ? или е просто PR

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Така би обидил редовните стабилни клиенти, които са приели твоята цена. Теория на игрите.
                        въпросът е защо толкова голям процент от земята е неотдадена с години наред

Коментар

• Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение

А не е ли по-добре дори с по-ниска рента пак да се дадат за обработка. Ако желаят биха могли да го направят. Вече ако от ръководството дадат повече инфо ще се разбере кое и как но никой няма да седне да дава подобно инфо.

Коментар

май през 2014г бях ходил на ОС
                            тогава казаха, че скоро ще оправят това положение с отдадените под аренда земи
                            все още не са
                            това отново ме кара да мисля, че няма как да се отдадат - осочено в тези тежки за зърнопроизводителите времена
                            големите ренти ги отказаха - вижда се
                            пиша, за да направим дискусия
                            А не е ли по-добре дори с по-ниска рента пак да се дадат за обработка. Ако желаят биха могли да го направят. Вече ако от ръководството дадат повече инфо ще се разбере кое и как но никой няма да седне да дава подобно инфо.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Мисля че не грешиш.
                              май през 2014г бях ходил на ОС
                              тогава казаха, че скоро ще оправят това положение с отдадените под аренда земи
                              все още не са
                              това отново ме кара да мисля, че няма как да се отдадат - осочено в тези тежки за зърнопроизводителите времена
                              големите ренти ги отказаха - вижда се
                              пиша, за да направим дискусия

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                                Прекалено много се задържа безвремието в тази акция - май е време вече за отиване към по-равновестни цени - към 1.50-1.20.
                                Специален поздрав!

https://www.youtube.com/watch?v=ABqT_58xKUM

Коментар

Working...
                                X