IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение

Тази гледна точка май я сподели и в друга тема...

Я кажи как го смяташ това с под 10 ст. ??!
      Написал съм го малко по долу

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение

Едва ли !
        Тази гледна точка май я сподели и в друга тема...

Я кажи как го смяташ това с под 10 ст. ??!

Коментар

• коментари за промените в в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи?

http://cadis.bg/2017/01/27/%D0%BF%D1...2%D1%82%D0%B0/

На 26.01.2017 г. в последното си заседание Парламентът прие на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), в които има два основни акцента. ОТПАДАНЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА СПОРАЗУМЕНИЯ С ТРАЙНИ НАСАЖДЕНИЯ

В гласуваните промени се предвижда да отпадне забраната за имоти, декларирани с начин на трайно ползване „трайни насаждения“, да бъдат включвани в споразуменията за ползване. Така имоти, засадени с овошки, лозя и други видове трайни насаждения ще могат също да бъдат включвани в споразуменията. Добрата новина за нашите потребители е, че тази възможност вече е реализирана в CadIS и е публикувана в поредната актуализация на продукта. НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПАСИЩА, МЕРИ И ЛИВАДИ

Вторият акцент в промените се отнася до въвеждането на нова процедура за създаване на масиви за ползване за пасища, мери и ливади. Окрупняването ще става по споразумение между собственици или ползватели на животновъдни обекти с регистрирани пасищни селскостопански животни, които ползват пасища, мери и ливади под нормата за площ на една животинска единица. С тези изменения се цели окрупняване на имотите, които животновъдите ползват за отглежданите пасищни селскостопански животни.

Имотите, за които няма сключени договори и не са подадени декларации от техните собственици, т.е. „белите петна“, ще се разпределят между ползвателите.
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• През тази година очаквам пречупване на тренда за спад при цените на зърнените и маслени култури, който върви от 2012г до сега.
            Ще започне намаляване на запасите и необаквано бърз ръст на цените на продукцията през следващите години.
            Земята - ами нали я чакам на 2000лв/декар в Северан България /без Добруджа/.

Коментар

• Гледам днес ETF-а към 21.02.2017 има 1 191 264 акции, 9.53% тегло.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

Тонка, има вероятност големите покупки от вчера да са на фонда, но да не се виждат поради сетълмента.
                странно поведение за ЕТФ! Правят ги някакви ама...

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Странно, сега погледнах, ЕТФ-а е намалил АТЕРА под 5%! Единствените тежки акции си е оставил СФАРМ и ХИМ...
                  Тонка, има вероятност големите покупки от вчера да са на фонда, но да не се виждат поради сетълмента.
                  Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Странно, сега погледнах, ЕТФ-а е намалил АТЕРА под 5%! Единствените тежки акции си е оставил СФАРМ и ХИМ...

Коментар

Миналата година коригираният резултат беше 8696хил. и беше разпределена 97 процента което е 10 ст на акция,сега ако коригираният резултат е 7611хил. и хипотетично(оптимистично) разпределят пак 97 процента просто няма как да е равен или над миналогодишният .....но това са просто разсъждения на инженер далеч от счетоводно образование!
                      Ха, и аз съм инженер. Както и да е, тъпо е да спорим, времето ще покаже. Аз залагам на дивидент над 10 ст.
                      Last edited by 15%; 18.02.2017, 23:12.

Коментар

Печалбати, която виждаш в отчета е с включени преоценки, а те се вадят от сметките за дивидента. Един вид отчета, който видяхме не говори много за реалната печалба и съответно дивидента. Относно Мажо - и на ме ми е интересно защо е тръгнал да продава и докога ще го прави. Жалко, че не ходя на срещите и ОСА, за да питам директно някой от Адванса.
                        Миналата година коригираният резултат беше 8696хил. и беше разпределена 97 процента което е 10 ст на акция,сега ако коригираният резултат е 7611хил. и хипотетично(оптимистично) разпределят пак 97 процента просто няма как да е равен или над миналогодишният .....но това са просто разсъждения на инженер далеч от счетоводно образование!

Коментар

Отчитайки няколко пъти по-ниската печалба спрямо миналата година,както и факта че мажо продава и намалява дела си.....не мисля че ще е изненада.....дано да не съм прав!Спрямо личните ми очаквания съм леко разочарован,но от където и да го погледнеш си е много по-добре от влог в банка да речем.
                          Печалбати, която виждаш в отчета е с включени преоценки, а те се вадят от сметките за дивидента. Един вид отчета, който видяхме не говори много за реалната печалба и съответно дивидента. Относно Мажо - и на ме ми е интересно защо е тръгнал да продава и докога ще го прави. Жалко, че не ходя на срещите и ОСА, за да питам директно някой от Адванса.

Коментар

Мислиш, че дивидеста ще е под 10 ст?
                            Отчитайки няколко пъти по-ниската печалба спрямо миналата година,както и факта че мажо продава и намалява дела си.....не мисля че ще е изненада.....дано да не съм прав!Спрямо личните ми очаквания съм леко разочарован,но от където и да го погледнеш си е много по-добре от влог в банка да речем.
                            Last edited by спекуланта; 18.02.2017, 21:38.

Коментар

Едва ли !
                              Мислиш, че дивидеста ще е под 10 ст?

Коментар

• Дивидентът си е дивидент, но трябва да се гледа и капиталовата печалба. Да не се окаже, че с дивидента си си платил липсата на такава!

Коментар

Working...
                                X