Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Тази гледна точка май я сподели и в друга тема...
Я кажи как го смяташ това с под 10 ст. ??!
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Едва ли !
Я кажи как го смяташ това с под 10 ст. ??!
Коментар
-
коментари за промените в в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи?
http://cadis.bg/2017/01/27/%D0%BF%D1...2%D1%82%D0%B0/
На 26.01.2017 г. в последното си заседание Парламентът прие на второ четене промени в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи (ЗСПЗЗ), в които има два основни акцента. ОТПАДАНЕ НА ЗАБРАНАТА ЗА СПОРАЗУМЕНИЯ С ТРАЙНИ НАСАЖДЕНИЯ
В гласуваните промени се предвижда да отпадне забраната за имоти, декларирани с начин на трайно ползване „трайни насаждения“, да бъдат включвани в споразуменията за ползване. Така имоти, засадени с овошки, лозя и други видове трайни насаждения ще могат също да бъдат включвани в споразуменията. Добрата новина за нашите потребители е, че тази възможност вече е реализирана в CadIS и е публикувана в поредната актуализация на продукта. НОВА ПРОЦЕДУРА ЗА ПАСИЩА, МЕРИ И ЛИВАДИ
Вторият акцент в промените се отнася до въвеждането на нова процедура за създаване на масиви за ползване за пасища, мери и ливади. Окрупняването ще става по споразумение между собственици или ползватели на животновъдни обекти с регистрирани пасищни селскостопански животни, които ползват пасища, мери и ливади под нормата за площ на една животинска единица. С тези изменения се цели окрупняване на имотите, които животновъдите ползват за отглежданите пасищни селскостопански животни.
Имотите, за които няма сключени договори и не са подадени декларации от техните собственици, т.е. „белите петна“, ще се разпределят между ползвателите.
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
През тази година очаквам пречупване на тренда за спад при цените на зърнените и маслени култури, който върви от 2012г до сега.
Ще започне намаляване на запасите и необаквано бърз ръст на цените на продукцията през следващите години.
Земята - ами нали я чакам на 2000лв/декар в Северан България /без Добруджа/.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Тонка, има вероятност големите покупки от вчера да са на фонда, но да не се виждат поради сетълмента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеСтранно, сега погледнах, ЕТФ-а е намалил АТЕРА под 5%! Единствените тежки акции си е оставил СФАРМ и ХИМ...Пътека се прави камък по камък!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Миналата година коригираният резултат беше 8696хил. и беше разпределена 97 процента което е 10 ст на акция,сега ако коригираният резултат е 7611хил. и хипотетично(оптимистично) разпределят пак 97 процента просто няма как да е равен или над миналогодишният .....но това са просто разсъждения на инженер далеч от счетоводно образование!Last edited by 15%; 18.02.2017, 23:12.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Печалбати, която виждаш в отчета е с включени преоценки, а те се вадят от сметките за дивидента. Един вид отчета, който видяхме не говори много за реалната печалба и съответно дивидента. Относно Мажо - и на ме ми е интересно защо е тръгнал да продава и докога ще го прави. Жалко, че не ходя на срещите и ОСА, за да питам директно някой от Адванса.
Коментар
-
Отчитайки няколко пъти по-ниската печалба спрямо миналата година,както и факта че мажо продава и намалява дела си.....не мисля че ще е изненада.....дано да не съм прав!Спрямо личните ми очаквания съм леко разочарован,но от където и да го погледнеш си е много по-добре от влог в банка да речем.Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Мислиш, че дивидеста ще е под 10 ст?Last edited by спекуланта; 18.02.2017, 21:38.
Коментар
-
Едва ли !Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар