IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
    Може и да тръгне нагоре, но това ще зависи и от отчета за м. Септември, дали има финализирани от предварителните договори за продажби.

Не е препоръка за търговия с акцията.

Професорът
    съгласен съм с вас Професоре-хубавите новини дават тласък на всяка една позиция

Коментар

• AДВАНС ТЕРАФОНД

Може и да тръгне нагоре, но това ще зависи и от отчета за м. Септември, дали има финализирани от предварителните договори за продажби.

Не е препоръка за търговия с акцията.

Професорът

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        смееш се ти ама нищо чудно-то ще се види до края на годината

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
          някои от акциите трагнаха нагоре-сега е ред на Атера да ги последва

Коментар

• някои от акциите трагнаха нагоре-сега е ред на Атера да ги последва

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
              ФОРТИС , наистина схемата е чиста ;- къде са разходите ? от какво ще преживяваш , визираш само количествени натрупвания с поглед във финала , а отчисленията ???
              Ще живееш от други източници на средства. Може и от този, но ще намалеят инвестициите.
              Като начало може да се ползва наследническа земя или купена със собствени средства + някакъв кредит за допълнение.
              Различни схеми има.

Коментар

• Първоначално изпратено от PolariS Разгледай мнение
                Схемата е работеща, но мога да отбележа следното:
                - трябва да си наясно че купуваш земята дългосрочно и малки колебанията в цените и рентите да не те притесняват и разколебават.
                - трябва да си наясно че ще има и години със слаба реколта ниски ренти, които ще се отразяват на цените.
                - трябва да се избират качествени парцели, да не се купуват нискокачествени земи
                - първичния пазар, т.е. от първи собственици / наследници както вървят нещата няма да го има още дълго
                - намирането на добър парцел, който да отговаря и на средствата които имаш отнема доста време
                - същото важи и за ежегодния процес на събиране на ренти, т.е. трябва да си готов в един момент управлението на собственоста да отнема много от времето ти и да се превърне от допълнително в основно занимание.
                - възможна е корекция надолу в цената и в рентите следващите години
                - не на последно място - купуваш производствен ресурс, който е почти вечен, и "вече не го произвеждат", така че не бива да се сравнява с никакви тухли, бетон, панели и др. "инвестиции". Спомням си че имаше икономическа теория която признаваше за създаващ стойност в обществото само земеделския сектор, всички други само добиват или преработват...

периодът на инвестране е дълъг и много неща може да се променят кардинално
                но все пак от някъде трябва да започнем
                мноооого голямо предимство е сега да си на 20 години и всичко да ти предстои

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  За изчисление на рентата направих екселска таблица, но не ми се рови сега да търся грешка. Може и ти да си сгрешил, не е толкова важно.
                  Относно допусканията – при спад на рентата вероятно ще спадне и цената на земята Мисля, че настоящето съотношение ще се запази достатъчно дълго, а то е най-важно за покупките през годините.
                  За реалните парчета – има си особености, но може да се нагодят нещата и да се купуват пак тези ниви, който иска ще го направи. Това беше само пример.
                  Схемата е работеща, но мога да отбележа следното:
                  - трябва да си наясно че купуваш земята дългосрочно и малки колебанията в цените и рентите да не те притесняват и разколебават.
                  - трябва да си наясно че ще има и години със слаба реколта ниски ренти, които ще се отразяват на цените.
                  - трябва да се избират качествени парцели, да не се купуват нискокачествени земи
                  - първичния пазар, т.е. от първи собственици / наследници както вървят нещата няма да го има още дълго
                  - намирането на добър парцел, който да отговаря и на средствата които имаш отнема доста време
                  - същото важи и за ежегодния процес на събиране на ренти, т.е. трябва да си готов в един момент управлението на собственоста да отнема много от времето ти и да се превърне от допълнително в основно занимание.
                  - възможна е корекция надолу в цената и в рентите следващите години
                  - не на последно място - купуваш производствен ресурс, който е почти вечен, и "вече не го произвеждат", така че не бива да се сравнява с никакви тухли, бетон, панели и др. "инвестиции". Спомням си че имаше икономическа теория която признаваше за създаващ стойност в обществото само земеделския сектор, всички други само добиват или преработват...

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                    Много хубава схема, само дето ми прилича на схмемата от 2007-ма. Купувам 5 малки апартамента и всяка година с наемите си купувам по още един и на 30-тата година ще имам сигурно 100 апартамента, дето ще струват много и ще вземам голям наем
                    Само дето тогава повечето не мислеха че няма откъде да се вземат безкрайно тези наематели и няма как да има безкраен ръст на цената на жилищата
                    Разбира се имаше хора, които успяха по тази схема, но те си купиха специфични имоти на специфична локация . Та и със земята е така според мен. Ако си вземеш уникална земя и я ползваш така, че да добиваш дадена култура на възможно най-ниската цена, с възможно най-ниски транспортни разходи до потребителите, ще успееш. Иначе има доста рискове които трябва да се включат в изчисленията.
                    Според мен не бива автоматично да се сравняват апартаменти и земеделска земя, нямат нищо общо.

Коментар

• С тези съчинения да не би да искате да съборите цената на Атерката
                      Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      може разбира се

Коментар

• ФОРТИС , наистина схемата е чиста ;- къде са разходите ? от какво ще преживяваш , визираш само количествени натрупвания с поглед във финала , а отчисленията ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                          Много хубава схема, само дето ми прилича на схмемата от 2007-ма. Купувам 5 малки апартамента и всяка година с наемите си купувам по още един и на 30-тата година ще имам сигурно 100 апартамента, дето ще струват много и ще вземам голям наем
                          Само дето тогава повечето не мислеха че няма откъде да се вземат безкрайно тези наематели и няма как да има безкраен ръст на цената на жилищата
                          Разбира се имаше хора, които успяха по тази схема, но те си купиха специфични имоти на специфична локация . Та и със земята е така според мен. Ако си вземеш уникална земя и я ползваш така, че да добиваш дадена култура на възможно най-ниската цена, с възможно най-ниски транспортни разходи до потребителите, ще успееш. Иначе има доста рискове които трябва да се включат в изчисленията.
                          може разбира се

Коментар

Според мен следната ситуация също ще е печеливша в дългосрочен период. Купувате си 200 дек земя по 750 лв/дек. Отдавате я под аренда по 40 лв/дек годишно. Рентата всяка година се повишава с 1.5 лв/дек. а с рентатат всяка година си купувате земя, която поскъпва примерно с 20 лв/дек годишно.
                            След 30 години ще имате 1 079 дек земя с цена 1 456 269 лв, а годишната ви рента ще бъде 67 780 лева.
                            Това без да мислите нищо за смяна на модела, само ще купувате всяка година земя.
                            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                              Годишната рента в този случай ще е 91 690 лева Това обаче предполага всяка година нарастване на добива или цената или и двете взети заедно. Достатъчно добър пример, че това не е така са последните 2 години. Това от своя страна влияе и на цената на земята.
                              Като дългосрочен вариант обаче е добра идея, като тук могат по някакъв начин да играят роля големите държачи на земя. Просто трябва да се премине към избирателно окрупняване. Демек като купят 10 ниви по 10 дка, да не ги правят на цял блок от 100, а да могат да ти шитнат десетуна Иначе, както е в моя случай, аз си искам земя в Добруджа, а е много трудно да намеря 10дка. Разбира се, реалните 10 дка винаги могат да се заменят с акции в АДСИЦ за период от време до реална възможност, но тук пък идват другите неизвестни
                              За изчисление на рентата направих екселска таблица, но не ми се рови сега да търся грешка. Може и ти да си сгрешил, не е толкова важно.
                              Относно допусканията – при спад на рентата вероятно ще спадне и цената на земята Мисля, че настоящето съотношение ще се запази достатъчно дълго, а то е най-важно за покупките през годините.
                              За реалните парчета – има си особености, но може да се нагодят нещата и да се купуват пак тези ниви, който иска ще го направи. Това беше само пример.

Коментар

Според мен следната ситуация също ще е печеливша в дългосрочен период. Купувате си 200 дек земя по 750 лв/дек. Отдавате я под аренда по 40 лв/дек годишно. Рентата всяка година се повишава с 1.5 лв/дек. а с рентатат всяка година си купувате земя, която поскъпва примерно с 20 лв/дек годишно.
                                След 30 години ще имате 1 079 дек земя с цена 1 456 269 лв, а годишната ви рента ще бъде 67 780 лева.
                                Това без да мислите нищо за смяна на модела, само ще купувате всяка година земя.
                                сметка без кръчмар.

Коментар

Working...
                                X