IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
    Цени на земеделска земя от 800 и 400 лв.

Човек, ама ти сериозно ли ?
    Погледна ли заглавието? Написал съм, че това е моята "консервативна" оценка. Търсим фундамент все пак. А Елана са калкулирали всичко по твърде оптимистичните, според мен, 1000 лв/дка. При 800 лв/дка. (отново за всичките 229k dca) получават 2.35 лв. на акция, което също ми се струва прекалено.
    Vanitas vanitatum...

Коментар

зависи каква е земеделската земя. според данните на нси за 2014, нивите са на 708 лв, овощните насъждения 440, лозята 451, а постоянните затревени площи са 246
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
        В сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. Реших да променя малко числата. Ако приемем средна цена на отдадените под аренда земи от 800 лв, а на неотдадените 400 лв. Приемаме, че са неотдадени защото са "боклук", а не поради друга причина. Общо за земята получаваме 144 млн. Ако приемем, че градската земя е 8 млн.лв. минимум, а тя може и да е повече + 23 млн. кеш + редуцирани 7 млн. вземания от наеми, аренди и нетекущи активи, аванси и пр. получаваме около 182 млн. лв. обща сума на активите или по 2,14 лв./бр. Това за мен е консервативният фундамент на акцията. При очакван дивидент от 0.10 лв. + евентуални продажби през първите 4-5 месеца на годината моите очаквания към края на май са за цена от 2,25-2,40 лв. Да се надяваме, че управляващите са се "наиграли" вече и няма да измислят някоя нова глупост. Харесвам дружеството, имам акции и не препоръчвам нищо. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
          Мисля че са смятали само отдадената земя.
          ето това е числото което използват за NAV
          Arable Land (229К dca @ BGN 1000 per dca)
          на страница 3 от анализа
          “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

В сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. !
            Мисля че са смятали само отдадената земя.

Коментар

В сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. Реших да променя малко числата. Ако приемем средна цена на отдадените под аренда земи от 800 лв, а на неотдадените 400 лв. Приемаме, че са неотдадени защото са "боклук", а не поради друга причина. Общо за земята получаваме 144 млн. Ако приемем, че градската земя е 8 млн.лв. минимум, а тя може и да е повече + 23 млн. кеш + редуцирани 7 млн. вземания от наеми, аренди и нетекущи активи, аванси и пр. получаваме около 182 млн. лв. обща сума на активите или по 2,14 лв./бр. Това за мен е консервативният фундамент на акцията. При очакван дивидент от 0.10 лв. + евентуални продажби през първите 4-5 месеца на годината моите очаквания към края на май са за цена от 2,25-2,40 лв. Да се надяваме, че управляващите са се "наиграли" вече и няма да измислят някоя нова глупост. Харесвам дружеството, имам акции и не препоръчвам нищо. Успех!
              Напълно мисля си прав

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                ...Какво се е променило сега? Земята е станала повече ли?
                Не е земята, а е цената. Цената е станала повече. Въпреки проблемите в камчатка или аржентина
                Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                ... и очакванията ми са точно обратни спрямо бавното и мъчително падане.
                Щом индекса (софикс) обърне посоката, ще видим какво се случва с "очакванията " По-скоро дотогава ще е бавно и мъчително удържане на котировките, а после .... няма да е толкова бавно на пързалката.. ))
                Не е препоръка... !!!
                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Консервативна оценка

Vanitas vanitatum...

Коментар

• Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение
                    С текущите активи в земя 2.50 си е реална цена според мен и очакванията ми са точно обратни спрямо бавното и мъчително падане.
                    +1 !
                    Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                      .... а ако си мислите, че земята ще расте всяка година, ... особено след пик в цената !?? - какъв фундамент !?!
                      Този "пик" все му се вижда края от над 15 години. Какво се е променило сега? Земята е станала повече ли?

В Добричките села цената беше по 20лв/дка в края на 90-те годни, стана 100, 400, 1000, 2000. Там на хората всяка година им се обяснява че това е края и ако не продадат край, цените падат.

С текущите активи в земя 2.50 си е реална цена според мен и очакванията ми са точно обратни спрямо бавното и мъчително падане.

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                        На терминал Варна-Изток започна обработката на 229-метров бълкер, съобщават от Пристанище Варна. Товарният кораб “Inception“ ще изнесе над 50 хил. тона пшеница за Република Корея. “Inception“ (дедуейт 80686 тона) е построен през 2011 г. Дълъг е 229 и широк над 32 метра. Плава под флага на Либерия.
                        Камионите вървят, което е добре.
                        50 000 тона, като минат още 19 такива кораба и готова за тази година.

Коментар

• На терминал Варна-Изток започна обработката на 229-метров бълкер, съобщават от Пристанище Варна. Товарният кораб “Inception“ ще изнесе над 50 хил. тона пшеница за Република Корея. “Inception“ (дедуейт 80686 тона) е построен през 2011 г. Дълъг е 229 и широк над 32 метра. Плава под флага на Либерия.

Коментар

Ха-ха,

Прецакан, направо ме кефиш с плюенето...

Айде, кажи си твоята оценка на фундамента тогава.

1.) 23 млн.лв. кеш/ парични средства (0,27 лв/акция) на колко ги оценяваш ?
                            2.) 5,3 млн.лв Вземания (0,06 лв.) на колко ги оценяваш ?
                            3.) 230'000 дка. земеделска земя на колко ги оценяваш...
                            4.) Айде да кажем, че парцелите не можем да го оценим надеждно и ги броим че са без пари....

Айде, да кажем че фонда е намерил някакви балами дето да купуват по ~1350-1500 лв. земята.... Ти като специалист по колко я оценяваш ? По 700 лв./дка. ?

Да видим колко е наистина фундамента....
                            кой, кой бил специалист???

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              да, точно - сметни фундамента. Ама какъв е фундамента, щом продажбите са се сринали над 2 пъти а това че вие се подканяте да го "смятате" не го създава от само себе си Сметни и дрането на кожи на входа и изхода на всяка сделка. както и такса управление, после каквото е останало го разделете на 85 милиони ценни хартии.... а ако си мислите, че земята ще расте всяка година, ... особено след пик в цената !?? - какъв фундамент !?! - и - дано няма брожение ако има бавно и мъчително задържане на котировките а при брожение - вероятно са на пързалката ))) Да не говорим, как ще бъде разпуснато "убеждището" ако софикс тръгне нагоре - известна е обратната корелация между добре оценени "убежища" и подценени неубежища, щом обърне индекса. А какво остава в актива, след пиковете разпродажби - е каквото - такова, пък било то и нещо различно от първа и втора категория ... да не говорим за 9-та (пасища и т.н.) Но и пасищата са фундамент все пак !!
                              Ха-ха,

Прецакан, направо ме кефиш с плюенето...

Айде, кажи си твоята оценка на фундамента тогава.

1.) 23 млн.лв. кеш/ парични средства (0,27 лв/акция) на колко ги оценяваш ?
                              2.) 5,3 млн.лв Вземания (0,06 лв.) на колко ги оценяваш ?
                              3.) 230'000 дка. земеделска земя на колко ги оценяваш...
                              4.) Айде да кажем, че парцелите не можем да го оценим надеждно и ги броим че са без пари....

Айде, да кажем че фонда е намерил някакви балами дето да купуват по ~1350-1500 лв. земята.... Ти като специалист по колко я оценяваш ? По 700 лв./дка. ?

Да видим колко е наистина фундамента....

Коментар

• Абе да кажем, че фонфамента е за между 1 и 2 левчета, със сигурност не както се търгъуваше на 2.80 и се мечтаеше за 4 лв.

На 1.50 ще има масово просветване, че фондамента е пропукан
                                Bulls on BSE

Коментар

Working...
                                X