Първоначално изпратено от Van Basten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Vanitas vanitatum...
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеЦени на земеделска земя от 800 и 400 лв.
Човек, ама ти сериозно ли ?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеВ сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. Реших да променя малко числата. Ако приемем средна цена на отдадените под аренда земи от 800 лв, а на неотдадените 400 лв. Приемаме, че са неотдадени защото са "боклук", а не поради друга причина. Общо за земята получаваме 144 млн. Ако приемем, че градската земя е 8 млн.лв. минимум, а тя може и да е повече + 23 млн. кеш + редуцирани 7 млн. вземания от наеми, аренди и нетекущи активи, аванси и пр. получаваме около 182 млн. лв. обща сума на активите или по 2,14 лв./бр. Това за мен е консервативният фундамент на акцията. При очакван дивидент от 0.10 лв. + евентуални продажби през първите 4-5 месеца на годината моите очаквания към края на май са за цена от 2,25-2,40 лв. Да се надяваме, че управляващите са се "наиграли" вече и няма да измислят някоя нова глупост. Харесвам дружеството, имам акции и не препоръчвам нищо. Успех!
Човек, ама ти сериозно ли ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеМисля че са смятали само отдадената земя.
Arable Land (229К dca @ BGN 1000 per dca)
на страница 3 от анализа“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеВ сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнениеВ сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. Реших да променя малко числата. Ако приемем средна цена на отдадените под аренда земи от 800 лв, а на неотдадените 400 лв. Приемаме, че са неотдадени защото са "боклук", а не поради друга причина. Общо за земята получаваме 144 млн. Ако приемем, че градската земя е 8 млн.лв. минимум, а тя може и да е повече + 23 млн. кеш + редуцирани 7 млн. вземания от наеми, аренди и нетекущи активи, аванси и пр. получаваме около 182 млн. лв. обща сума на активите или по 2,14 лв./бр. Това за мен е консервативният фундамент на акцията. При очакван дивидент от 0.10 лв. + евентуални продажби през първите 4-5 месеца на годината моите очаквания към края на май са за цена от 2,25-2,40 лв. Да се надяваме, че управляващите са се "наиграли" вече и няма да измислят някоя нова глупост. Харесвам дружеството, имам акции и не препоръчвам нищо. Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение...Какво се е променило сега? Земята е станала повече ли?
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнение... и очакванията ми са точно обратни спрямо бавното и мъчително падане.По-скоро дотогава ще е бавно и мъчително удържане на котировките, а после .... няма да е толкова бавно на пързалката..
))
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Консервативна оценка
В сметките на Елана ми се струва, че залагат една и съща цена на отдадената и неотдадена под аренда земя. Реших да променя малко числата. Ако приемем средна цена на отдадените под аренда земи от 800 лв, а на неотдадените 400 лв. Приемаме, че са неотдадени защото са "боклук", а не поради друга причина. Общо за земята получаваме 144 млн. Ако приемем, че градската земя е 8 млн.лв. минимум, а тя може и да е повече + 23 млн. кеш + редуцирани 7 млн. вземания от наеми, аренди и нетекущи активи, аванси и пр. получаваме около 182 млн. лв. обща сума на активите или по 2,14 лв./бр. Това за мен е консервативният фундамент на акцията. При очакван дивидент от 0.10 лв. + евентуални продажби през първите 4-5 месеца на годината моите очаквания към края на май са за цена от 2,25-2,40 лв. Да се надяваме, че управляващите са се "наиграли" вече и няма да измислят някоя нова глупост. Харесвам дружеството, имам акции и не препоръчвам нищо. Успех!Vanitas vanitatum...
Коментар
-
Първоначално изпратено от JaG Разгледай мнениеС текущите активи в земя 2.50 си е реална цена според мен и очакванията ми са точно обратни спрямо бавното и мъчително падане.Нищо не препоръчвам на никого, нали всеки си има глава над рамената.
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение.... а ако си мислите, че земята ще расте всяка година, ... особено след пик в цената !?? - какъв фундамент !?!
В Добричките села цената беше по 20лв/дка в края на 90-те годни, стана 100, 400, 1000, 2000. Там на хората всяка година им се обяснява че това е края и ако не продадат край, цените падат.
С текущите активи в земя 2.50 си е реална цена според мен и очакванията ми са точно обратни спрямо бавното и мъчително падане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеНа терминал Варна-Изток започна обработката на 229-метров бълкер, съобщават от Пристанище Варна. Товарният кораб “Inception“ ще изнесе над 50 хил. тона пшеница за Република Корея. “Inception“ (дедуейт 80686 тона) е построен през 2011 г. Дълъг е 229 и широк над 32 метра. Плава под флага на Либерия.
50 000 тона, като минат още 19 такива кораба и готова за тази година.
Коментар
-
На терминал Варна-Изток започна обработката на 229-метров бълкер, съобщават от Пристанище Варна. Товарният кораб “Inception“ ще изнесе над 50 хил. тона пшеница за Република Корея. “Inception“ (дедуейт 80686 тона) е построен през 2011 г. Дълъг е 229 и широк над 32 метра. Плава под флага на Либерия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеХа-ха,
Прецакан, направо ме кефиш с плюенето...
Айде, кажи си твоята оценка на фундамента тогава.
1.) 23 млн.лв. кеш/ парични средства (0,27 лв/акция) на колко ги оценяваш ?
2.) 5,3 млн.лв Вземания (0,06 лв.) на колко ги оценяваш ?
3.) 230'000 дка. земеделска земя на колко ги оценяваш...
4.) Айде да кажем, че парцелите не можем да го оценим надеждно и ги броим че са без пари....
Айде, да кажем че фонда е намерил някакви балами дето да купуват по ~1350-1500 лв. земята.... Ти като специалист по колко я оценяваш ? По 700 лв./дка. ?
Да видим колко е наистина фундамента....
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеда, точно - сметни фундамента. Ама какъв е фундамента, щом продажбите са се сринали над 2 пъти а това че вие се подканяте да го "смятате" не го създава от само себе сиСметни и дрането на кожи на входа и изхода на всяка сделка. както и такса управление, после каквото е останало го разделете на 85 милиони ценни хартии.... а ако си мислите, че земята ще расте всяка година, ... особено след пик в цената !?? - какъв фундамент !?! - и - дано няма брожение ако има бавно и мъчително задържане на котировките а при брожение - вероятно са на пързалката
))) Да не говорим, как ще бъде разпуснато "убеждището" ако софикс тръгне нагоре - известна е обратната корелация между добре оценени "убежища" и подценени неубежища, щом обърне индекса. А какво остава в актива, след пиковете разпродажби - е каквото - такова, пък било то и нещо различно от първа и втора категория ... да не говорим за 9-та (пасища и т.н.) Но и пасищата са фундамент все пак !!
Прецакан, направо ме кефиш с плюенето...
Айде, кажи си твоята оценка на фундамента тогава.
1.) 23 млн.лв. кеш/ парични средства (0,27 лв/акция) на колко ги оценяваш ?
2.) 5,3 млн.лв Вземания (0,06 лв.) на колко ги оценяваш ?
3.) 230'000 дка. земеделска земя на колко ги оценяваш...
4.) Айде да кажем, че парцелите не можем да го оценим надеждно и ги броим че са без пари....
Айде, да кажем че фонда е намерил някакви балами дето да купуват по ~1350-1500 лв. земята.... Ти като специалист по колко я оценяваш ? По 700 лв./дка. ?
Да видим колко е наистина фундамента....
Коментар
Коментар