If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Според мен 10 стотинки дивидент при положение, че заради онзи скапан закон миналата година, дружеството на практика половин година нищо не можеше да стори и беше замръзнало, си е просто СТРАХОТНОУУУ.
.
E, общо взето така, ма не съвсем, аз си бях заплюл 12 стинки, 2 повече...
Ма все пак да изчакаме оса-та....
Според мен 10 стотинки дивидент при положение, че заради онзи скапан закон миналата година, дружеството на практика половин година нищо не можеше да стори и беше замръзнало, си е просто СТРАХОТНОУУУ.
Не е препоръка. По-скоро е нескрита радост.
И аз така мисля. Според мен това което направиха беше оптималното. За сега съм доволен, чакаме по добри резултати от тук нататък
Момци, защо не четете отчета и по-специално измененията на собствения капитал?
Според мен нетният дивидент се очаква да бъде 0,1157 лв./акция.
Професорът
E като го прочете отчета защо не видя ,че има графа задължения за дивиденти в текущите пасиви - 7970 х.лв
В екселския файл фигурира като други текущи пасиви.
- Всяка година се вият предсказания и твоето е видно , но винаги до сега се е вадило малко повече от натрупаните положителни разлики за сметка на преоцененият актив. Но все пак правим прогнози , а предложенията и решенията са от други хора и на друго място
Моето бе единствено теоретичен пример за колегата. Умерено оптимистична прогноза от теб.
-" Умерено оптимистична " - не , а исторически подплатена Е !!!
Изхождам и от наличния кеш и вземания, въпреки че вече са по сложни с лизинговото перо.
Но плюс ще има в/у 0,09 !
Без да съм мн насяно с АДСИЦ, и т.к. имам символична експозиция тук - по закон май 90% от печалбата отива за дивидент. Така че дали е минимума или максимума - т.е. дали 9 или 10 ст - все тая.
Не точно. СД има възможност да реши да подложи на гласуване по - висока сума от споменатата от теб. Технически има възможност и 40 ст. да е.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Без да съм мн насяно с АДСИЦ, и т.к. имам символична експозиция тук - по закон май 90% от печалбата отива за дивидент. Така че дали е минимума или максимума - т.е. дали 9 или 10 ст - все тая.
Само 9 ст. няма да е много добре. Това е минимума, който трябва да разпределят според закона за АДСИЦ, бруто. Точният размер чакаме в материалите за ОСА.
Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Konsultant
Първоначално изпратено от Black and white cat-footРазгледай мнение
Коментар