IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    не ти разбрах сметките, но да отговоря
    купих земята през май 2005г за 315лв/декар с разходите по придобиване
    от тогава съм взел около 620лв рента - около, не помня точно
    нямам причина да бъда недоволен от тази сделка, а с толкова страх я направих тогава
    Нема да си първия и на мен ми е трудно да му разчета кипусите...
    Един ден се бях хванал в Емка но като и на Мариан не му стана ясно се отказах....

Коментар

нямам причина да бъда недоволен от тази сделка, а с толкова страх я направих тогава

Там някъде и е основан фонд Атера ! Той те бие вече в доходността, но също така и в перспективата ... Смяна на конете !

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
        - Примерно ;- 1 дка си го придобил по ~ 400/700лв. което е абсурдно защото ЗЗ в този район си беше търсена и от земеделци и от ВЕИнвеститори , аз поне като брокер от 2005г. до 09, по ниски цени от 7-900лв. /до 1000евро за промишлени/ не съм срещал ! Та ти от кога си в този актив З.З. ? Да приемем една средна стойност за качествена земя, на този ранен етап 500/700лв.
        -Следва въпроса кога си в диапазона на високите ренти ?? След ~ 2009-10г.- верно ли е ?
        - Дай сега сбора си от ренти от 2006г. да речем и ги съпостави с долната сметка на коляно ! ....

-1800лв, за декар / 2,07лв. за акция Атера =~ 870 бр.ак.
        88лв рента/ 870бр.ак. = ~ 0,101 дивидент

- Акционер в Атера от последните 7- 8 г. с 870бр.ак. ще да ги е придобил ~ за 1200/1400 лв.
        До сега е получил ~ 1,450161х 870= 1261,64лв. доход ;
        Нооо - 870бр. ак. ~ отговарят на 2,35 дка

Имат ликвидационна с знак + ~30%
        Ииии , винаги са на тезгяха, а и обратният път не е дълъг -за входа става дума !!!

Коментар

88лв рента
          пазарната цена - знам ли, примерно 1800лв, ама при тези зърна - може да се клатушне
          то и рентата може, ще видим

- Примерно ;- 1 дка си го придобил по ~ 400/700лв. което е абсурдно защото ЗЗ в този район си беше търсена и от земеделци и от ВЕИнвеститори , аз поне като брокер от 2005г. до 09, по ниски цени от 7-900лв. /до 1000евро за промишлени/ не съм срещал ! Та ти от кога си в този актив З.З. ? Да приемем една средна стойност за качествена земя, на този ранен етап 500/700лв.
          -Следва въпроса кога си в диапазона на високите ренти ?? След ~ 2009-10г.- верно ли е ?
          - Дай сега сбора си от ренти от 2006г. да речем и ги съпостави с долната сметка на коляно ! ....

-1800лв, за декар / 2,07лв. за акция Атера =~ 870 бр.ак.
          88лв рента/ 870бр.ак. = ~ 0,101 дивидент

- Акционер в Атера от последните 7- 8 г. с 870бр.ак. ще да ги е придобил ~ за 1200/1400 лв.
          До сега е получил ~ 1,450161х 870= 1261,64лв. доход ;
          Нооо - 870бр. ак. ~ отговарят на 2,35 дка

Имат ликвидационна с знак + ~30%
          Ииии , винаги са на тезгяха, а и обратният път не е дълъг -за входа става дума !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            ей това си е балон!!!
            Тони като няма, балон било, сякаш от Софарма ще вземе въобще нещо
            Last edited by Zdravko; 20.03.2016, 18:45.

Коментар

88лв рента
              пазарната цена - знам ли, примерно 1800лв, ама при тези зърна - може да се клатушне
              ей това си е балон!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Форт, ти нали си главно добруджата, каква ти е настоящата рентна доходност като процент спрямо пазарната на земите там ?
                88лв рента

Коментар

кофти, исках много да поевтинее

тук Адванса май няма нищо сериозно и добро като качество
                  Форт, ти нали си главно добруджата, каква ти е настоящата рентна доходност като процент спрямо пазарната на земите там ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
                    кофти, исках много да поевтинее

тук Адванса май няма нищо сериозно и добро като качество

Коментар

• Цената на земята...

Коментар

• Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнение
                        Последното тримесечие на 2015 са продали последните 910 дка в област Добрич,както и 3760 дка в Разград, 140 във Варна, 84дка в Плевен,700дка в Русе.
                        Купували са Враца и Видин- по около 700дка,Търговище,В.Търново и Ямбол-около 430-480дка,Шумен 250,Бургас 130,Монтана-816,Пловдив 83дка и др.дребни.
                        Землищата, в които имат земя намалят от 1114 на 1101
                        Средно в едно землище имат по 210дка,но тъй като в 43 землища имат по над 1000дка,то явно има немалко с под 100дка.
                        Мерси, видна е тенденцията. Малко скъпичка идва средната цена за конкретните области, но може в Монтана и Враца земята да е по Златията, а там цените на некомасирана са около 900 лв/дка.
                        Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                          Посви се ценовата ножица. Интересно ми е да видя по землища или поне по области как се променя земята, скоро публикували ли са такава информация?
                          По области:
                          http://www.advanceterrafund.bg/imote...edelska-zemja/
                          Последното тримесечие на 2015 са продали последните 910 дка в област Добрич,както и 3760 дка в Разград, 140 във Варна, 84дка в Плевен,700дка в Русе.
                          Купували са Враца и Видин- по около 700дка,Търговище,В.Търново и Ямбол-около 430-480дка,Шумен 250,Бургас 130,Монтана-816,Пловдив 83дка и др.дребни.
                          Землищата, в които имат земя намалят от 1114 на 1101
                          Средно в едно землище имат по 210дка,но тъй като в 43 землища имат по над 1000дка,то явно има немалко с под 100дка.
                          Желаещите да се разделят със земята си при оживление в икономиката и ниски лихви вероятно ще намалят.Освен това, когато един бизнес е мн.печеливш,то той неминуемо става обект на изучаване и копиране.Все пак прагът за вход е висок,нужно е време за натрупване на земи, а и екипът е от голямо значение.

Коментар

• Посви се ценовата ножица. Интересно ми е да видя по землища или поне по области как се променя земята, скоро публикували ли са такава информация?

Коментар

• Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнение
                              Бюлетин февруари: Купени 923 дка при средна цена 857 лв/дка и продадени 396 дка при средна 1414 лв/дка.
                              при този пазар на зърно - земята е увиснала и само слабото предлагане е причината

Коментар

• Бюлетин февруари: Купени 923 дка при средна цена 857 лв/дка и продадени 396 дка при средна 1414 лв/дка.

Коментар

Working...
                                X