Хехе малко странно да давате съвети на форти че и препоръки какво трябвало да прави
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеАтера си издаде акциите на 1,9 лв. емисионна приз 2008
първите бяха на 1,5 и 1,6 лв. на акция
ръста дотук е 2 пъти с мега дивидентите
а при форти печалбата е 8 пъти с ренти и поскъпване
прецаконото влиза в листата с незнаещите..
Дружеството е вписано в регистъра на търговските дружества .....решение №1 от 26/04/2005-СГС с учредителен капитал от 500 000 лв. С решение №2 от 21/09/2005 на СГС, капитала на дружеството е увеличен от 500 000 лв на 650 000 лв. С решение №3 от 24/11/2005 на СГС, капитала на дружеството е увеличен от 650 000 лв на 11 050 000 лв....
(пс. oslo излезе от листата на знаещите)Last edited by precakanoto; 21.03.2016, 13:18.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМного си лаконичен, не казваш точно къде греши.
Той верно Интов малко витиевато се изразява, но основната му идея е че Форти може да помисли за арбитраж и бих казал че съм съгласен с него.
Ето например форт ако продаде 50дка х 1800 ще вземе 90К, но ще се лиши от 4400лв рента.
Ако закупи 100дка през атера след 3 мес ще има същата сума в платформата си под форма на дивидент.
Поземления портфейл на атера като махнеш кеша и гр.имоти (20М) се търгува сега на 675лв/дка с включен 44лв дивидент. Тоест 2 декара атера с оценка 1350лв му дават същия дивидент от 88лв на който е свикнал. Как да няма място за арбитраж ?
Е, от 44лв/дка 32 са от рента, а 12 от спекула, ма има ли значение, пак са си 44лв.
Дори ще му останат 13-14К с които може да си купи сфи например (харесва ги) и още 800-900лв в джобчето.
Ще бъде по диверсифициран, с повече годишен доход, с по малко притеснения дали локалния арендатор няма да му резне рентата при лоша година, с ликвидационна наистина 25-30% по горе, лесен вход/изход и т.н. Е и тези благинки си имат цена - мениджмънт таксите, ала те винаги си ги избиват от спекулата и остава бол и за дребните.
- - МНОГО си ПОДРОБЕН !!!
Остави ги да си обикалят ПЛЕВНЯТА ! И Монти-Цвети да ми разбира "кипосите" ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеСложно смяташ простички неща приятелю.
Сори, но сметките ти са грешни, изводите също.
Видно само ти остана от неразбралите , посочи с коя цифра не си съгласен .
-fortiss ми е задавал такъв въпрос и затова и му посочих плевнята, но той дори и когато пита, и да чуе отговора - не вярва. Преди ~20 месеца / докато си разговаряхме за избор и потенциална инвестиция/ му казах да продаде 1/10 част от инвестицията си - вместо да набива дивидента си отново в същата.
Тази година влезе с 1/3 по скъпо , а от другата страна е ~ 8% по ниско.....- резултата той си го е отчел. За това и му удебелих цифрите ! Все пак сме на пазара и стоките му никога не са в синхронLast edited by inta53; 21.03.2016, 12:48.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнениеСложно смяташ простички неща приятелю.
Сори, но сметките ти са грешни, изводите също.
Той верно Интов малко витиевато се изразява, но основната му идея е че Форти може да помисли за арбитраж и бих казал че съм съгласен с него.
Ето например форт ако продаде 50дка х 1800 ще вземе 90К, но ще се лиши от 4400лв рента.
Ако закупи 100дка през атера след 3 мес ще има същата сума в платформата си под форма на дивидент.
Поземления портфейл на атера като махнеш кеша и гр.имоти (20М) се търгува сега на 675лв/дка с включен 44лв дивидент. Тоест 2 декара атера с оценка 1350лв му дават същия дивидент от 88лв на който е свикнал. Как да няма място за арбитраж ?
Е, от 44лв/дка 32 са от рента, а 12 от спекула, ма има ли значение, пак са си 44лв.
Дори ще му останат 13-14К с които може да си купи сфи например (харесва ги) и още 800-900лв в джобчето.
Ще бъде по диверсифициран, с повече годишен доход, с по малко притеснения дали локалния арендатор няма да му резне рентата при лоша година, с ликвидационна наистина 25-30% по горе, лесен вход/изход и т.н. Е и тези благинки си имат цена - мениджмънт таксите, ала те винаги си ги избиват от спекулата и остава бол и за дребните.Last edited by pipbel; 21.03.2016, 12:23.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеАтера си издаде акциите на 1,9 лв. емисионна приз 2008
- И ти не си прав !!!
Не става въпрос за сравнение ,- колко струват вложените ~350лв. в 1дка ЗЗ
- или избора да вложиш същата сума в реципрочен бр. акции
Моите сигнали са винаги от типа ,- показвам ти плевнята - намери си вратата
или - думам ти дъще - сятъй се снахо
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение- Примерно ;- 1 дка си го придобил по ~ 400/700лв. което е абсурдно защото ЗЗ в този район си беше търсена и от земеделци и от ВЕИнвеститори , аз поне като брокер от 2005г. до 09, по ниски цени от 7-900лв. /до 1000евро за промишлени/ не съм срещал ! Та ти от кога си в този актив З.З. ? Да приемем една средна стойност за качествена земя, на този ранен етап 500/700лв.
-Следва въпроса кога си в диапазона на високите ренти ?? След ~ 2009-10г.- верно ли е ?
- Дай сега сбора си от ренти от 2006г. да речем и ги съпостави с долната сметка на коляно ! ....
-1800лв, за декар / 2,07лв. за акция Атера =~ 870 бр.ак.
88лв рента/ 870бр.ак. = ~ 0,101 дивидент
- Акционер в Атера от последните 7- 8 г. с 870бр.ак. ще да ги е придобил ~ за 1200/1400 лв.
До сега е получил ~ 1,450161х 870= 1261,64лв. доход ;
Нооо - 870бр. ак. ~ отговарят на 2,35 дка
Имат ликвидационна с знак + ~30%
Ииии , винаги са на тезгяха, а и обратният път не е дълъг -за входа става дума !!!
Сори, но сметките ти са грешни, изводите също.Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
ако беше безсмислено - нямаше да живея с рентата сега
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеБие го и то с много !!!!
Човекът пропуска да отбележи, че атерчовците са започнали с 0,5 милиона основен капитал а сега са 85 мил.... Беz коментар като се казва Koолко безсмислено се е оказало ритането на буците !??? А колко по-доходно е било да се прочете навреме ... Костолани
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТам някъде и е основан фонд Атера ! Той те бие вече в доходността, но също така и в перспективата ... Смяна на конете !
Човекът пропуска да отбележи, че атерчовците са започнали с 0,5 милиона основен капитал а сега са 85 мил.... Беz коментар като се казва Koолко безсмислено се е оказало ритането на буците !??? А колко по-доходно е било да се прочете навреме ... КостоланиНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениепак не те разбрах
но за доходността си с грешка
И пак ще ти кажа , че никой не ти оспорва решението за времето и резултата, - макар и по слаб си все още в нивата !
Ти си спеца по земята и рентабилността ,- 1800 - 2000 са нива за пресмятане
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеПростите решения започват с не разбиране , а и със смях ...
но за доходността си с грешка
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеТам някъде и е основан фонд Атера ! Той те бие вече в доходността, но също така и в перспективата ... Смяна на конете !
май 2010-2015г са раздадени общо на акция 1,53лв преди данъци
като прибавя и цената на акцията сега се получава годишна доходност за 11г от 12% някъде
не знам как го смяташ, че ме бият
това все пак няма значение де, аз си избрах тогава този път - не през фондове и досега никога съм нямал съмнения, че съм сгрешилLast edited by fortiss; 20.03.2016, 22:00.
Коментар
Коментар