Първоначално изпратено от equal
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
След добавката на неразпределения дивидент от 2011 брутната сума е 0.467 лева за акция, т.е. нето (след данъци) се получава 0.44365 лева за акция.
Ако се вземе решение за 100% разпределение, дивидентът за 2012 г. нето (след данъци) ще е 0.49 лева на акция.Истината е някъде там (The truth is out there)
Коментар
-
В белeжките към отчета - т.16.
Към 31 декември 2012 Дружеството е начислило дивидент в размер на 37,787 хил. лв. (0.444 лева на акция), който се очаква да бъде изплатен на акционерите през 2013, след решение на Общото събрание на акционерите.
има интервю с РМ с хинт за очкавания размер на дивидента. Не е препоръка.Last edited by equal; 28.03.2013, 14:08.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение0.44 лвМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение0.44 лвThe best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеНяма какво да го разглеждам: 1. Много е малко, 2. Дойде точно в края на вълната 2007 г. - тогава 99% от дружества, които се листнаха на БФБ всичките до едно са абсолютен провал, най-големият от които Меком - много съм съмнителен отностно чистите намерения на тези дружества, май повечето дойдоха заради партито и ниските критерии на инвеститорите тогава, 3. Липса на борсова история, 4. Иторически обема на търговия е много малък.
Не го виждам това дружество като ракета, като стабилна акция понеже все пак е подценено може би да, но не и като ракета Не е препоръка
2. Виж по-подробно начина му на листване. Има съществена разлика. Райков не просто е продадал дял от компанията си както са направили другите тогава. Едно е да продадеш дял от компания ( за да продавш собствен дял може би на вярваш в собствената си компания) Райков по-скоро е направил увеличение на капитала. Разликата за мен е огромна. Направил е това което е най-добре за Агрия а не което е най доброто за Емил Райков.
3. Тук не разбирам какво имаш предвид ? За 5 години компанията е претърпяла бурен растеж съпроводен с постоянен ръст на печалбата си.
4. И на АТЕРА обема на търговия беше много малък като беше на 1 лев, така че и това не го приемам като аргумент Който търси намира, както е казал народа.
Останалите предложения за следващите ракети не са лоши, но аз лично не виждам голяма разлика в западните им аналози. Търгуват се на сходни коефициенти и компаниите във фармацията и в машиностроенето. Тук имаш Р/Е 3 а навън подобни компании се търгуват на р/е 20 до 40 и то с не толкова добри други показатели. Само комасираната им земя ако я оцененим на 550 лева е повече от пазарната им капитализация. Отделно от това бизнеса е антицикличен и липсват 90% от рисковете които има друг род бизнес. Какво мислите за хеджиране на дългата Агрия с откриване на къса позиция с някоя аграрна западна компания търгуваща се на Р/Е 30 ? На някой минавала ли му е такава идея?Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеАми ето ти една фарма - пуска завод, евентуално стопява заемите на чичото. Той вече не се занимава с хартиени медии, сиреч реже тоя разход. Ако влезе в час до края на годината и се концентрира в текущата си работа, ако изгълта севтото по 0,55 и тръгне да гълта следващите там момина крепости и сие с подобни коеф, изобщо няма да е учудващо как до края на годината при приютил някакви си милионки, избушвайки хартията до 4-5 лв. И т.н. Само пример. Ей го един монбат - виж каква прогноза извадиха - някой ще каже - ама тва е остаряла технология и т.н. Остаряла, остаряла, ама говорим за рециклиращи съвременни технологии, в сърбия, румъния и т.н. Ами тва изобщо не е вече само производство на акумулатори, а производство от буклуци на метали, пластмаси и т.н., не виждам какво хим, дървени, топливо може да извадят насреща. И т.н. - това само като пример, Мцх също развиват в Сърбия, Фармата също се разраства в чужбина. Нищо да не се случи, илячите си растат с инфлацията, съответно трейдинга защитава инвестицията по тоя начин, Един Биовет е уникален с износа си и със собствената си развойна система, т.е. в медикаментите за животни, той е по-напред от фармата с нейните генерици, той има пазарен дял от световнвото производство, а не дял от българското и т.н. Една новина там от типа че мажоритаря е започнал да пише реални отчети може да прати акцията по 3 в цена. Е и ти ще чакаш от умрял писмо при арменеца мошеник или играчорите от хима ??? Ами там и Бятата най-вероятно вече е разкешил (винаги така прави, щом се потули от форума)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеЧесто ти казвам, нямам идея кое дружество може да изкара силна новина през 2013, с която да изненада пазара и да се превърне в ракета.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнениеЕ айде сега. На теб кои ти се иска да бъдат с ръст, дай да видим и твоите избушенци, не се притеснявайРъстттттттттттттттттттттт ттттттттттттттттттттттттт
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеАко знаех, нямаше да питам, не че и някой ще си каже де, но все пак остава отворен въпроса, според мен.http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеаха ,ясен си ми!!!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение....
Кантарчев - наистина няма ного секси акции - хем сосен дивидент, хем ликвидност и да са читави, доколкото е възможно за нашият пазар.
Бих казал (освен тая акция туканка) - Честната игричка и Жабоците.
........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Benz Mafia 4 Разгледай мнениеНе съм казал Синергон, въпреки, че го имам за потенциална (не че няма какво да ни предложи). Там е работата, че виждам ситуацията като патова, понеже за да тръгне дадена акция трябва да има силна новина (причина и повод) - както рекордните дивиденти при Атера, или ликвидацията при Еларг, или продажбата при БТХ, или Каолин, или продажбата на бизнес центъра при БРЕФ и рекордния дивидент, но не виждам кое дружество през 2013 се очертава с такава силна движеща новина. Сега бяха Атера и Еларга, кои са следващите се пита?http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related
Коментар
Коментар