Първоначално изпратено от LuckyYou
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
-
Първоначално изпратено от 15%Помниш ли миналата година какъв дивидент дадоха Бреф и при каква цена на акцията? Там също има частична ликвидация.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеЦелият въпрос е защо има такова покачване и дали то ще продължи. Преди 1-2 поста писах какви според мен са рисковете това да секне и даже да спихва.
Както и да е, успех!
Имам акции, макар и вече на 1/2!The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеИма много голяма промяна от преди 3 години - най-малко цената на земята и цената на рентата е поне 2, 2.5 пъти по-висока, от което идва и генерирането на такива умопомрачителни печалби (пак казвам, аз въобще не очаквах 0.444 - 0.51 за разпределяне!)! А ти казваш еднакво било, е няма как да се съглася! Иначе, че трябва да се мисли, разбира се, че трябва
Както и да е, успех!
Имам акции, макар и вече на 1/2!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеКогато бяха на левче генерираха печалба основно от ренти /каквато им е реалната дългосрочна доходност/ - около 5-7 ст. мисля беше, но за много повече земя /специално за Атерата/. В момента се генерира печалба от продажби, но това не може да продължава вечно.В момента се прави частична ликвидация и всеки трябва да смята задълбочено.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеНе съм съгласен, когато бяха по левче не генерираха печалба въобще! Сега генерират печалба (стабилна) и логично са си на мястото. Атерата е може би най-ликвидната акция на БФБ, което означава, че инвеститорите най-точно определят цената и, спрямо другите...Last edited by 15%; 29.03.2013, 00:03.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеНе съм съгласен, когато бяха по левче не генерираха печалба въобще! Сега генерират печалба (стабилна) и логично са си на мястото. Атерата е може би най-ликвидната акция на БФБ, което означава, че инвеститорите най-точно определят цената и, спрямо другите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеВ новия програмен период има доста ограничения, има неясноти чие ще бъде правителството, а оттам се поставя на въпрос и % на усвояемост на средствата. Помниме не отдавна когато Атерата и Агрофа бяха левче при неразлична световна конюктура!
Давам ти пример с Булленд - също чудесна акция, също ще извадят стабилен отчет. Но счет. цена на акция там е 1.40-1.50, а цената на пазара е 1.047 (При положение, че счет. цена на АТЕРА е 2.79). Това е защото инвеститорите си слагат парите в АТЕРА и Еларг, а не в Булленд. А и той е може би 3-4 пъти по-слабо ликвиден от тях. Иначе по нищо не им отстъпва, освен че самият фонд е по-малък.Last edited by LuckyYou; 28.03.2013, 23:59.The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеТова за дългосрочното не е вярно! Тази година определено печалбата ще достигне може би до 50% надолу дори, но следващата или по-следващата отново ще има избухвания! Защото те сега набират земя, но влезем ли в новия програмен период 2014-2020, очаквам още по-висока цена на декар. Перспективите пред фонда са много, много положителни именно в дългосрочен план
!Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнениеОтносно Еларг - след ликвидацията поне едно 30-40 млн. ще се изсипят в АТЕРА! Поне !Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнениеАз лично мисля, че би било изключително глупаво ако парите от Еларга влязат тук по презумция на каквато и да било цена, но не го изключвам като вариант. Има хора /като Императора/, които смятат основно дивидентна доходност и в този смисъл ако те засмятат ще разберат, че догодина /а дългосрочно още по-зле/ дивидентът би бил драматично по-нисък и съответно цената за тях би паднала много.
Относно Еларг - след ликвидацията поне едно 30-40 млн. ще се изсипят в АТЕРА! Поне !The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеНакратко да обобщя една оптимистична прогноза на база на коментарите по-долу.
Възможно е преди дивидента цената да достигне нивото 3 лв. +/- 10 ст. ,а след дивидента да падне до нивото 2,40 - 2,60 лв за брой и ако след това влязат свежите попълнения от Еларга (няколко милки както беше споменато по-долу), то тогава за догодина е възможно цената да закръжи около 4-ката.
Не е препоръка, само размисли и страсти !! Вие как мислите колеги ?
П.С. Ами я си представете ако се включат и Шродерс (мисля, че така им беше името на онзи фонд) то тогава всеки сам може да си представи. На мен лично ми се привижда нещо около 5-6-7 лв, но това вече си е само лична моя мечта.
И пак да повторя БЕЗ ПРЕПОРЪКИ !! Имам и им се радвамПътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Накратко да обобщя една оптимистична прогноза на база на коментарите по-долу.
Възможно е преди дивидента цената да достигне нивото 3 лв. +/- 10 ст. ,а след дивидента да падне до нивото 2,40 - 2,60 лв за брой и ако след това влязат свежите попълнения от Еларга (няколко милки както беше споменато по-долу), то тогава за догодина е възможно цената да закръжи около 4-ката.
Не е препоръка, само размисли и страсти !! Вие как мислите колеги ?
П.С. Ами я си представете ако се включат и Шродерс (мисля, че така им беше името на онзи фонд) то тогава всеки сам може да си представи. На мен лично ми се привижда нещо около 5-6-7 лв, но това вече си е само лична моя мечта.
И пак да повторя БЕЗ ПРЕПОРЪКИ !! Имам и им се радвам
Коментар
Коментар