Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеОоо, зависи много докъде ще стигне точно преди дивидента. После е лесно - вадиш 50-60 стинки и готово.
При вече достигната цена от 2,65, явно няма как да стане 1,7 А още повече че парите на еларга може да опитат да намерят най-близката до тяхната логика инвестиция, която, по наличния пазарен дял и сфера, всъщност е атера
И така, ако допуснем, хипотетично че последния ден преди дивидента, цената е достигнала 3,40-3,50, то като извадим въпросния дивидент, и характерната покрай датата за дивидента волатилизация на бягащите спекуланти, смятащи че са прибрали дивидента, може да очакваме връщане до към 2,70 а не до 1,70.
А това означава, че ако фармата не поскъпне до 3 кинта, то атерата пак ще е по-добре оценената хартия
Не очаквам да спадне прекалено много, след дивидента, защото точно тогава отдолу ще я причакват част от парите на еларга, а знаеш, че става дума за кеш за милиони )))
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеЗдрасти Пиб и поздрави за достигнатата цена!!! честно не вярвах че АТЕРА ще стигне до там, но....... хайде да не нарушавам добрия тон
въпроса ми е: До къде смятате че ще падне след дивидента - 1,7лв постижимо ли е?
Успех!
При вече достигната цена от 2,65, явно няма как да стане 1,7 А още повече че парите на еларга може да опитат да намерят най-близката до тяхната логика инвестиция, която, по наличния пазарен дял и сфера, всъщност е атера
И така, ако допуснем, хипотетично че последния ден преди дивидента, цената е достигнала 3,40-3,50, то като извадим въпросния дивидент, и характерната покрай датата за дивидента волатилизация на бягащите спекуланти, смятащи че са прибрали дивидента, може да очакваме връщане до към 2,70 а не до 1,70.
А това означава, че ако фармата не поскъпне до 3 кинта, то атерата пак ще е по-добре оценената хартия
Не очаквам да спадне прекалено много, след дивидента, защото точно тогава отдолу ще я причакват част от парите на еларга, а знаеш, че става дума за кеш за милиони )))Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеАбе то и доста отвъд числото ПИ ще иде кат му дойде времето
Ама от 2.80 нагоре доста ще почна да се изкушавам
въпроса ми е: До къде смятате че ще падне след дивидента - 1,7лв постижимо ли е?
Успех!
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнениеЧе какво е това 2,80 !?? Ами то почти вече го е стигнало, Дори очаквам да мине и 3,14 Като се успокоят страстите ще кажа, защо така мисля
Ама от 2.80 нагоре доста ще почна да се изкушавам
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеЗапазват се около 70-71% земите 1-4 категория.. това във връзка с разговора преди няколко дни|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеЧакай бре, какво си се ентусиазирал
На 5 стинки сме под последния ол хай.
Ама и аз мисля че ще видим няколко още хайс през Април и Май.
Току виж задминало даже и 2.80
Кой ти дава в тая криза 16-17% дивидент за 2месеца
Аха Дексов, и това си забелязал.
А някои неспирно приказваха, че продават най доброто. Явно не е така.
Просто бизнес модела си е 6 и хората са си професионали.
И аз ще запазя същия процент от акцията в портфейла си.
То друго способно да конкурира Атерките на БФБ-то няма.
Син чип намбър 1.
И единствен за съжаление.Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Don Archon Разгледай мнениеAll time high again
На 5 стинки сме под последния ол хай.
Ама и аз мисля че ще видим няколко още хайс през Април и Май.
Току виж задминало даже и 2.80
Кой ти дава в тая криза 16-17% дивидент за 2месеца
Запазват се около 70-71% земите 1-4 категория.. това във връзка с разговора преди няколко дни
А някои неспирно приказваха, че продават най доброто. Явно не е така.
Просто бизнес модела си е 6 и хората са си професионали.
И аз ще запазя същия процент от акцията в портфейла си.
То друго способно да конкурира Атерките на БФБ-то няма.
Син чип намбър 1.
И единствен за съжаление.
Коментар
-
Пак катерите нагоре Ако премем еларга за относително сигурни 3-4% до 15-ти май, то 1.03*2.64 дава към 2.72 към 15-ти май или 2.23 дори след максималния дивидент от 49 нето Аз лично докато не видя растеж на рентитие земя пак няма да пипам, изоставането на наемната доходност за мене си е сигурен сигнал за набалончване ест не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от spas2003 Разгледай мнениеЗдравейте,може да задавам глупав въпрос ,но все пак. Ако купя сега акции на ATERA те ще ми донесат ли дивидент за 2012,или право на дивидент имат притежателите към 31.12.2012? Притежанието към кой момент дава право на дивидент?
Благодаря Ви!
Иначе честито на всички акционери! Догодина пак да има
Коментар
-
Ето одитираният отчет:
http://www.karoll.net/files/documents/file_495_bg.pdf
От т.16 ясно се вижда, че минималната сума за разпределение е 39 754 хил.лева, което прави брутен дивиден 0.467 лева/акция или нетен дивидент след данъци 0.444 лева на акция.
Т.е. минималният нетен дивидент, който можем да очакваме е 0.444 лева на акция след данъци, но може и да е повече, ако това бъде решено на общото събрание, което вероятно ще е през Май 2013 г.Истината е някъде там (The truth is out there)
Коментар
Коментар