колеги,каква ще е според вас цената на АТЕРА кам октомври(оптимистична и песимистична прогноза)Благодаря ви предварително
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеАферим за новината. Това ще ни разшири пазарите - можем да изнасяме пшеница за Негрия - а те ще ни плащат с петрол и платина и елмази и млади нигърки.
Коментар
-
публикувано днес, 12:18 часа
Добрите климатични условия в САЩ пратиха цените на соята, царевицата и пшеницата стремително надолу
Фючърсите на соята за доставка през ноември загубиха 1,2% и се разменяха за 12,09 долара за бушел (1 бушел=14,5 кг) на Чикагската стокова борса. Това е и най-ниската стойност от 2-ри февруари 2012-а година, а за седмицата се оформя загуба от около 5%.
Декемврийските фючърси на царевицата паднаха с 0,2% до 4,78 долара за бушел (-4,5% за седмицата). Фючърсите на пшеницата не отчетоха голямо изменение днес, но остават на 6,4975 долара за бушел, което ще потвърди втората поредна седмица на загуби и оставя цената близо до вчерашното 6,48 долара (най-ниската цена от 19-и юни насам).
Прохладното време, което синоптиците обещават за следващите 10 дни, в американския среден запад ще бъде благоприятно за посевите. Очаква се добивът на соя в най-големия производител в света да достигне 3,42 млн. бушела. Това се съчетава и с намаления износ на соя и соеви продукти.
Индексът на Standard & Poor’s - GSCI Index, който измерва претеглената стойност на 8 основни земеделски култури, е паднал с 18% тази година. Очакванията са за покачване на световните добиви. Според прогнозите на Държавния департамент по земеделието на САЩ реколтата на царевицата за целия свят тази година може да достигне 959,8 млн. тона, на пшеницата 697,8 млн. тона, а на соята 74,1 млн. тона. Това са рекордно високи добиви в човешката история. Огромното предлагане се отразява и в цената като от началото на 2013-а година царевицата е поевтиняла с 32%, пшеницата с 16%, а соята с 14%.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеcolline,
благодаря за линка към хубавата и много важна за акционерите на АТЕРА статия. Ако има човешко същество което да ми обясни тази простотия на хората от инвестора да трият важни за акционерите на съответно дружества новини, защото са от други медии. Вие форум за инвеститорите ли сте или лукови глави?
от мъни.бг :
Преди края на жътвата зърнопроизводители от много региони на страната очакват загуби заради ниските цени на пшеницата.
Търговците масово предлагат оферти от 280 лв. за тон, което означава загуба за всички, произвели под 400-450 килограма пшеница от декар, коментира за Farmer.bg Иван Павлов, производител от Генерал Тошево.
Реколтата в Добруджа това лято като качество е по-ниско от миналогодишната. Средните добиви от дка са около 500 килограма. В Южна България стопаните са получили около 450 кг от дка, посочи Георги Балев от съюза на тракийските зърнопроизводители.
На този етап търговията е блокирана, но сигналите от световните борси сочат, че тенденцията на поевтиняването на зърното е дългосрочна и едва ли в близките месеци ще има движение нагоре.
Според Иван Павлов прекаленото изчакване да не продават сега може да се окаже рисково за много стопани, защото ако цените паднат под 280 лв., това ще застраши още повече доходите в бранша.
Преди седмица представителите на асоциацията на зърнопроизводителите поискаха спешна среща с министерството на финансите, за да представят предложението си за по-бързо плащане на субсидиите за 2013 г., което да компенсира загубите от ценовия срив.
Те настояват директните плащания на площ да се преведат още през декември тази година.
Размерът на тези плащания обаче достига 1 млрд. лв., които не са заложени в тазгодишния бюджет. Кабинетът трудно би изпълнил желанието на бранша, дори и с актуализацията, която гласува, защото този милиард се залага като буфер при появата на извънредни ситуации.
Проиводителите от Северозападна България, където добивите са около 300 кг. от дка, сигнализираха за предстоящи фалити.
Тази година себестойността на производството се повиши до 130 лв. за декар, без да включва рентите, поясни Иван Павлов.
При добиви от 500 килограма от декар това означава, че приходите на стопаните ще бъдат около 150 лв./дка, което означава, че дори в Добруджа стопаните ще са на нула, след като платят рентите.
Със сигурност рентите ще паднат много под миналогодишните стойности, а вероятно някои арендатори дори няма да могат да се издължат на собствениците, смятат браншовици.
В Добруджа миналата година рентата достигна до 80 лв. за дка, но това лято тя ще падне поради срива в цената на зърното.
Коментар
-
colline,
благодаря за линка към хубавата и много важна за акционерите на АТЕРА статия. Ако има човешко същество което да ми обясни тази простотия на хората от инвестора да трият важни за акционерите на съответно дружества новини, защото са от други медии. Вие форум за инвеститорите ли сте или лукови глави?
Коментар
-
[QUOTE=:-);1059482410]Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеФортиссов - търговията на борсата не е обвързана със задължително присъствие в Инвесторът.
Усмивков - да не би да се познаваме? Вярно - 98-а си търсех посредник (защото пръво намерих БФБ - а там ме гледаха втрещено и ми казаха, че за сделки ми трябва посредник) и съвсем случайно попаднах на тогавашната кантора на Еврофинанс - в помещението под Булбамк.
На гишето имаше една тетрадка с котировките на акциите. Много се ровеше в нея!Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
[QUOTE=Императорът;1059482398]Фортиссов - търговията на борсата не е обвързана със задължително присъствие в Инвесторът.
Усмивков - да не би да се познаваме? Вярно - 98-а си търсех посредник (защото пръво намерих БФБ - а там ме гледаха втрещено и ми казаха, че за сделки ми трябва посредник) и съвсем случайно попаднах на тогавашната кантора на Еврофинанс - в помещението под Булбамк.
На гишето имаше една тетрадка с котировките на акциите. Много се ровеше в нея!
Коментар
-
Фортиссов - търговията на борсата не е обвързана със задължително присъствие в Инвесторът.
Оракулов - благодаряМразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеами той Импето е регистриран от 2005г, а Инвесторът тръгна през 2001г и Импето никакъв го нямаше тогава, нали няколко човека го създадохме този сайт, поне това го помня
Така ,че никой ме може да му оспорва практиката на борсата!
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеами той Импето е регистриран от 2005г, а Инвесторът тръгна през 2001г и Импето никакъв го нямаше тогава, нали няколко човека го създадохме този сайт, поне това го помня
Средномесечна работна заплата в Чукотка....
Чукотский автономный округ
65034,8 рубли=2983лв.-месечно
http://www.mojazarplata.ru/main/zara...-zarplata/2013
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tradera Разгледай мнение
проблем е царевицата, тя може и да падне до 200лвLast edited by fortiss; 25.07.2013, 23:37.
Коментар
-
Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнениеПотвърждавам!!!!!!!Импето е на борсата откакто се помня.. А ,аз се помня на борсата, още от Първата вълна.....На някои Първата вълна нищо не им говори....Това си е техен проблем....Тъкмо се бях върнал от скиторене по чужбината.......И малко по-късно,може би при Втората вълна,значи не е било при Първата....,прочетох първия коментар на Импето.....Е,може и да е било и една-две години по-късно,или по-рано...Ама на кой му пука...!На десет бири съм все пак....Ама там някъде беше.....Котировките на акциите ги обявяваха всекидневно въвъ вестник "Пари". А бе,къди изчезна тоя вестник,по всички видове дяволи.....
Коментар
Коментар