If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Много ми е странно така: има 5 000 бр. продава на 2,201, а постоянно се поставят нови поръчки купува на 2,200 Какъв е смисъла? Някой да ти продаде 10 бр. /от 200, 300/ на 2,200, но да не дадеш 2,201?
Колкото за наема се изкарва вервай ми ,земята е производствено предприятие ,не е магазин .Разликата е голяма....Арендатори ще има винаги ,просто ще се отрезвят малко и да мислят само за чистото производство
Как да не те касае? Все едно да имаш магазин и да не те касае, че улицата става нетърговска, защото имаш договор за наем за още една година. Нали за да може да ти плаща наемателя наема, той трябва да може да го спечели този наем?
Хем суша хем световните цени ниски ,ама не мисля ,че много ни касае в краткосрочен план .Рентите са договорени прадварително в левчета .. Бясното купуване от арендатори и др. на земя е към своя край , Субсидиите ,ще крепят цената още известно време ...
Ако пък вземе да пада цената на земята ще купуваме изгодно ,,,
Мисля, че няма някава глобална тенденция. Всичко е свързано с локални пазарни условия и настроения, карнирани с лек демографски фактор.
Как да не те касае? Все едно да имаш магазин и да не те касае, че улицата става нетърговска, защото имаш договор за наем за още една година. Нали за да може да ти плаща наемателя наема, той трябва да може да го спечели този наем?
Преди 5 години ако един зърнопроизводител направеше 10-15лв печалба от декар на 2 години веднъж, удряше дупенцето в тавана
Сега се мръщят на 30-40 лв печалба.
Е сега тази година, който е истински патрон от зърнопроизводителите ще си купи три комбайни Катерпилар 10,8м хедер и три трактора Катерпилар 600 кс с прикачен инвентар, а отделно Астон Мартин ДВ9 !!!!!
и ще купи нови 5000 дек от Атера по 1200лв-декара.
и ще си погаси изцяло овърдрафта от 5 мил лева
и ще даде рента по-висока от миналата година
Хем суша хем световните цени ниски ,ама не мисля ,че много ни касае в краткосрочен план .Рентите са договорени прадварително в левчета .. Бясното купуване от арендатори и др. на земя е към своя край , Субсидиите ,ще крепят цената още известно време ...
Днес пътуват през Пазарджик до Пловдив. Трагедия
Царевицата е изсъхнала, а слънчогледа тук таме жълт, тук таме зелен. Някой парцели са само със зелен (явно устойчив на сушата сорт), някой са чисто жълти.
Мисля че кочаните и питите няма да налеят.
Просто наблюдения. Сушата е жестока
Аз пак да кажа като Мирча Кришан. За КРАСТАВИЦАТА !! ЧЕ СЪДЪРЖА 99% ВОДА !! Кога ли ще се светне мениджмънта, че майката му е комасация и инвестиране в поливни системи. Това е начина за устойчиви доходи в земеделието, ама кога ще им уврат главите не знам. Не че не се стараят, ама не достатъчно. Аз затова се преместих в агрията. Май те единствени знаят какво правят
От Атерката си взех рекордния дивидент и излязох на 2.30. За мен тази година няма как да качи повече от 2.40-2.50 лв. Не е интересно на този етап. Иначе, да, силна позиция, която харесвам.
Пък аз докарах средната си покупна цена до 2.3 кинта, макар да купувах почти до последният момент. Доволен.
Виж на половин Пънкар може и да изкуша да шитна част от пакетът си... че сега цифрата не е съвсем по моите традиции.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
макарена
Днес пътуват през Пазарджик до Пловдив. Трагедия
Царевицата е изсъхнала, а слънчогледа тук таме жълт, тук таме зелен. Някой парцели са само със зелен (явно устойчив на сушата сорт), някой са чисто жълти.
От Атерката си взех рекордния дивидент и излязох на 2.30. За мен тази година няма как да качи повече от 2.40-2.50 лв. Не е интересно на този етап. Иначе, да, силна позиция, която харесвам.
Аз лично предпочитам тия 36 милки кеш в баланса да ги сложат в чернозем, а не на депозит. В БГ има 11 мил декара обработваема земя. Какво ми се хвалят с 250 хил декара. Давай на черешата по-здраво.... И да вземат да ги оползотворяват по-ефективно, че само с 76% отдадени под аренда не е много на добре ...
само пшеницата е 10-11 млн. декара годишно
доста повече е земята, но не помня клко точно, за субсидии е очертават май над 30 мил декара, но там са включени и пасища и др
Благодаря, ще пиша и за напред, за да ви осведомявам за тенденциите, нали зърнените пазари са ми част от бизнеса.
Отново искам да подчертая, че аз не желая да влияя на акцията или на някого да продава и купува. Ще се радвам ако внасям и малко повече инфо и още един поглед във вашите очаквания. Нали и аз съм от този бизнес, нямам акции тук, но имам земя.
да си пожелаем здраве и успехи !!!!!!!
успех и на теб с бизнеса дано всички да сме доволни след време
Коментар