IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
    Само едно ще кажа - в края на миналата година и началото на тази никой от земеделците не си и представяше такива цени както сега.
    Отдавна не е валяло дъжд и високите добиви от царевица ще останат само като мечта.
    Ето днес валя (в Старозагорска област), но дано не е само това и нещата с царевицата и слънчогледа да се развият добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      Само едно ще кажа - в края на миналата година и началото на тази никой от земеделците не си и представяше такива цени както сега.
      Отдавна не е валяло дъжд и високите добиви от царевица ще останат само като мечта.
      съгласен сам с това,което казваш,но тези очаквания за цените и реколтата отдавна са отразени в цената на акцията.Според мен днешната цена отразява бъдещи очаквания,а според това дали те ще се случат зависи и посоката на движение-дали ще е нагоре или надолу от настоящите нива(fortiss хвала ти за статиите-много изчерпателни и на професионално ниво)

Коментар

• Само едно ще кажа - в края на миналата година и началото на тази никой от земеделците не си и представяше такива цени както сега.
        Last edited by fortiss; 30.07.2013, 22:13.

Коментар

• Да преведа: спих на императорски значи спад, т.е. предполагам, че има предвид 59% спад на печалбата, щото не продават толкова колкото миналата година. За другото ще се справите сами

Коментар

• браво Дарис-направо ме разби с този превод,импа просто ще остане без думи взе му правото на реплика направо под носа,а явно и имаш талант за преводач

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
              Импе,дай на балгарски че не всички сме напред с материала като теб
              Не ми е работа да отговоря от името на Императора,

... но моето скромно мнение е ...

59% спих ... това означава, че 59% все още ... спят ... не виждат за какво иде реч!

недобре ... съжалява човека, можеше и по-голям да е процента ... /щеше да падне още акцията и да допълни торбата/

но очаквано ... винаги е хубаво да мислиш за бъдещето, много мухабет мина през тази тема, много очаквания прочетохме, някои бяха доста тенденциозни ...

Е - поне по 20 стинки може и да си делнем. ... както винаги скромен в очакванията си! ... не е хубаво да си алчен, това е искал да ни каже!

Поздрави за Импето!
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                Да, ама със жлътото можеш да бягаш - със земята не можеш да бягаш.
                Чакай да те метнем и тебе че и ти си маняк кат Форексов - я кажи колкото загуби от злото тая година можа ли да го компенсираш от артиите ?
                Че с каквито обеми джугаш малко ме сумнява...

А земята воистина е много по голямо злато в сравнение с оная жълта ламаринка !!!
                +111 и от мене за Панайот. Точно така е пич.
                Риск апетита просто порасна доста, а и апогея и мина. Дори и аз дето бях по едно време 100% в акцията сега съм 22% само.
                Даже очаквам още 10-15% да падне догодина (особено ако е лоша).
                Не че няма да ударим 4-те лева след време...като му дойде времето
                За мене си беше и си остава акция номер 1 на БФБ . Съответно и в моя портфейл.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                  59% спих - недобре - но очаквано.

Е - поне по 20 стинки може и да си делнем.
                  Импе,дай на балгарски че не всички сме напред с материала като теб

Коментар

• 59% спих - недобре - но очаквано.

Е - поне по 20 стинки може и да си делнем.
                    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от panayotb Разгледай мнение
                      Атера поради своята стабилност изпълнява донякъде функциите на златото - когато всички са изпълнени с оптимизъм и очакват големи ръстове на по-рисковите акции, продават атери и купуват друго.

Аз си мисля че ще има задържане на цената още няколко месеца а преди зимата ще има корекция нагоре.
                      Да, ама със жлътото можеш да бягаш - със земята не можеш да бягаш.

Коментар

• земите на ЕЛАРГ

Не мислите ли, че е странно АТЕРА да не закупи голяма част от портфейла на ЕЛАРГ-а? Нали уж дългосрочно се целят в инвестирането в земеделска земя... Така хубаво окрупнена, къде ще я намерят на друго място?

А всъщност отговора май се крие в далаверката зад ликвидацията на ЕЛАРГ-а. "Дай да фалираме фонда та да си вземем земята" - из мислите на комунягите и свитата им.

Коментар

Атера поради своята стабилност изпълнява донякъде функциите на златото - когато всички са изпълнени с оптимизъм и очакват големи ръстове на по-рисковите акции, продават атери и купуват друго.

Аз си мисля че ще има задържане на цената още няколко месеца а преди зимата ще има корекция нагоре.
                          благодаря за отговора,споделям твоето мнение като единственото което ни различава като виждане е че според мен ще има ръст още около началото на септември...цената е доста изгодна според мен за покупки
                          Last edited by orakula; 30.07.2013, 12:16.

Коментар

Много смислено мнение, ... през последно време, не можех да си обясня движението на акцията. Бях убеден, че не движението на цената на зърното влияе, а по скоро предното.
                            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Атера поради своята стабилност изпълнява донякъде функциите на златото - когато всички са изпълнени с оптимизъм и очакват големи ръстове на по-рисковите акции, продават атери и купуват друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                колеги,каква ще е според вас цената на АТЕРА кам октомври(оптимистична и песимистична прогноза)Благодаря ви предварително
                                Хм - интересно - защото не мислил по този въпрос - може би защото ми е все тая: нямам намерение засега да продавам туканка, както и да купувам още.

Коментар

Working...
                                X