IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение

Как да не те касае? Все едно да имаш магазин и да не те касае, че улицата става нетърговска, защото имаш договор за наем за още една година. Нали за да може да ти плаща наемателя наема, той трябва да може да го спечели този наем?
    Преди 5 години ако един зърнопроизводител направеше 10-15лв печалба от декар на 2 години веднъж, удряше дупенцето в тавана
    Сега се мръщят на 30-40 лв печалба.
    Е сега тази година, който е истински патрон от зърнопроизводителите ще си купи три комбайни Катерпилар 10,8м хедер и три трактора Катерпилар 600 кс с прикачен инвентар, а отделно Астон Мартин ДВ9 !!!!!
    и ще купи нови 5000 дек от Атера по 1200лв-декара.
    и ще си погаси изцяло овърдрафта от 5 мил лева
    и ще даде рента по-висока от миналата година

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
      Хем суша хем световните цени ниски ,ама не мисля ,че много ни касае в краткосрочен план .Рентите са договорени прадварително в левчета .. Бясното купуване от арендатори и др. на земя е към своя край , Субсидиите ,ще крепят цената още известно време ...
      Ако пък вземе да пада цената на земята ще купуваме изгодно ,,,

Как да не те касае? Все едно да имаш магазин и да не те касае, че улицата става нетърговска, защото имаш договор за наем за още една година. Нали за да може да ти плаща наемателя наема, той трябва да може да го спечели този наем?
      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от макарена Разгледай мнение
        Днес пътуват през Пазарджик до Пловдив. Трагедия
        Царевицата е изсъхнала, а слънчогледа тук таме жълт, тук таме зелен. Някой парцели са само със зелен (явно устойчив на сушата сорт), някой са чисто жълти.

Мисля че кочаните и питите няма да налеят.

Просто наблюдения. Сушата е жестока
        Аз пак да кажа като Мирча Кришан. За КРАСТАВИЦАТА !! ЧЕ СЪДЪРЖА 99% ВОДА !! Кога ли ще се светне мениджмънта, че майката му е комасация и инвестиране в поливни системи. Това е начина за устойчиви доходи в земеделието, ама кога ще им уврат главите не знам. Не че не се стараят, ама не достатъчно. Аз затова се преместих в агрията. Май те единствени знаят какво правят
        Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
          От Атерката си взех рекордния дивидент и излязох на 2.30. За мен тази година няма как да качи повече от 2.40-2.50 лв. Не е интересно на този етап. Иначе, да, силна позиция, която харесвам.
          Пък аз докарах средната си покупна цена до 2.3 кинта, макар да купувах почти до последният момент. Доволен.

Виж на половин Пънкар може и да изкуша да шитна част от пакетът си... че сега цифрата не е съвсем по моите традиции.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Хем суша хем световните цени ниски ,ама не мисля ,че много ни касае в краткосрочен план .Рентите са договорени прадварително в левчета .. Бясното купуване от арендатори и др. на земя е към своя край , Субсидиите ,ще крепят цената още известно време ...
            Ако пък вземе да пада цената на земята ще купуваме изгодно ,,,

Коментар

• Днес пътуват през Пазарджик до Пловдив. Трагедия
              Царевицата е изсъхнала, а слънчогледа тук таме жълт, тук таме зелен. Някой парцели са само със зелен (явно устойчив на сушата сорт), някой са чисто жълти.

Мисля че кочаните и питите няма да налеят.

Просто наблюдения. Сушата е жестока

Коментар

• според мен атерата ще е на 2.50 още преди нова година.А как ще се случи това предстои да разберем

Коментар

• От Атерката си взех рекордния дивидент и излязох на 2.30. За мен тази година няма как да качи повече от 2.40-2.50 лв. Не е интересно на този етап. Иначе, да, силна позиция, която харесвам.

Коментар

• Нищо конкретно за "Атера", но информация като цяло за пазара на земята:

http://profit.bg/news/Kude-zemedelsk...id-110356.html

Интересно е, че се отчита ръст в обемите на аренда....

Коментар

• Обработваемата земя в БГ е над 36 милиона декара и се качва всяка година!

Коментар

• Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
                        Аз лично предпочитам тия 36 милки кеш в баланса да ги сложат в чернозем, а не на депозит. В БГ има 11 мил декара обработваема земя. Какво ми се хвалят с 250 хил декара. Давай на черешата по-здраво.... И да вземат да ги оползотворяват по-ефективно, че само с 76% отдадени под аренда не е много на добре ...
                        само пшеницата е 10-11 млн. декара годишно
                        доста повече е земята, но не помня клко точно, за субсидии е очертават май над 30 мил декара, но там са включени и пасища и др

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          Благодаря, ще пиша и за напред, за да ви осведомявам за тенденциите, нали зърнените пазари са ми част от бизнеса.
                          Отново искам да подчертая, че аз не желая да влияя на акцията или на някого да продава и купува. Ще се радвам ако внасям и малко повече инфо и още един поглед във вашите очаквания. Нали и аз съм от този бизнес, нямам акции тук, но имам земя.
                          да си пожелаем здраве и успехи !!!!!!!
                          успех и на теб с бизнеса дано всички да сме доволни след време

Коментар

• Ха-ха-ха-ха - занимаваме с преводачество и с тълкувачество, а?

Пипбелов: аз съм от хората, които знаят, че 1 грам златце стрева точно 1 грам златце. Няма логика да измерваш неговата цена, с цената на някакви хартийки, дето политиците ги печатат по колкото си искат. Спадът на златцето е до голяма степен фиктивна, защото физическо злато почти никой голям играч не е продавал по време на т.нар. "спад", напротив - цели държави купуват като луди - и то не златни хартийки, а истинско златце.

Но това извън темата, де...

Иначе аз Атерки засега нямам намерение да продавам или купувам.
                            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• 20 стинки да си делнем

Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                              59% спих - недобре - но очаквано.

Е - поне по 20 стинки може и да си делнем.
                              Аз лично предпочитам тия 36 милки кеш в баланса да ги сложат в чернозем, а не на депозит. В БГ има 11 мил декара обработваема земя. Какво ми се хвалят с 250 хил декара. Давай на черешата по-здраво.... И да вземат да ги оползотворяват по-ефективно, че само с 76% отдадени под аренда не е много на добре ...

Коментар

• Първоначално изпратено от orakula Разгледай мнение
                                съгласен сам с това,което казваш,но тези очаквания за цените и реколтата отдавна са отразени в цената на акцията.Според мен днешната цена отразява бъдещи очаквания,а според това дали те ще се случат зависи и посоката на движение-дали ще е нагоре или надолу от настоящите нива(fortiss хвала ти за статиите-много изчерпателни и на професионално ниво)
                                Благодаря, ще пиша и за напред, за да ви осведомявам за тенденциите, нали зърнените пазари са ми част от бизнеса.
                                Отново искам да подчертая, че аз не желая да влияя на акцията или на някого да продава и купува. Ще се радвам ако внасям и малко повече инфо и още един поглед във вашите очаквания. Нали и аз съм от този бизнес, нямам акции тук, но имам земя.
                                да си пожелаем здраве и успехи !!!!!!!

Коментар

Working...
                                X