If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Бангладеш внася годишно 4.6-4.7 млн. тона пшеница според данни на USDA. През 2016 - 2017 МГ се очакав Русия да изнесе 30 млн. тона пшеница, а Украйна 14.5 млн. тона. Бангадеш е голям вносите в световен мащаб - около десятката. Три тези мащаби се работи обикновено с гореми износители - САЩ, Канада, Австралия, Русия, Украйна. Индия беше на пазара преди 2 и повече години, но сега. не е.
+/-0.2 млн. тона пшеница не е нещо необичайно за Русия или Украйна. За БГ при експорт от 3.3 млн. тона е по-значително количество.
Мисля, че и БГ правеше някакъв износ за Бангладеш с партиди от около 30-35 хил тона, което е малко за пренос до Бангладеш. Обикновено партидите са 55-60 000 тона.
За данните от статията - нищо необичайно.
Вярно е, че Черноморски регион са износител №1 в момента. САЩ и ЕС изнасят колебливо засега. Дори тази година Франция няма да е фактор за цените. Конкуренцията е в самия Черноморски регион - Русия - пшенична реколта от около 72 млн. тона, Украйна 26-27, Румъния 8.5 и България 5.3.
Засега цената на пшеницата от производител в БГ се върти около 265-270 лв/тон.
Царевицата отива на 300 лв/тон, слънчогледа 630 лв/тон, рапицата минава 700 лв/тон сега.
Bangladesh has booked about 800,000 tonnes of wheat from the Black Sea region for shipment between mid-July and October, up from around 550,000-600,000 tonnes in the same period last year, two trade sources said.
Това добре, но в статията се споменава САМО Русия и Украйна. Явно за Бангладеш други държави в района на Черно море не съществуват. Както се споменава искат да закупят допълнително около 200 000 тона пшеница. Не знам това много ли е за българския пазар, но дори и да е възможно, явно няма интерес към нашия район.
Bangladesh has booked about 800,000 tonnes of wheat from the Black Sea region for shipment between mid-July and October, up from around 550,000-600,000 tonnes in the same period last year, two trade sources said.
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
На теб и Фортис май четенето не ви се отдава много ! Съвсем ясно е написано, че тези 6310дка. са изцяло продажби, а лизинга е отделно ! Четете бе хора ! И тук в Инвестора съвсем кратко, точно и ясно е написано, че на лизинг са 13538дка. при средна цена 1500лв.
Май не разбра какво ти казва колегата - колко от тези са продадени на лизинг и колко са продадени директно, че да ги разпределяш като дивиденти.
На теб и Фортис май четенето не ви се отдава много ! Съвсем ясно е написано, че тези 6310дка. са изцяло продажби, а лизинга е отделно ! Четете бе хора ! И тук в Инвестора съвсем кратко, точно и ясно е написано, че на лизинг са 13538дка. при средна цена 1500лв.
С риск да заприличаме на едни себеподобни !
Никой не отрича познаването на бранша, професионалните ти вещина и опит !
От друга страна , си позволяваш да ни даваш "жокери" /не съзнателно/ , които изпускаш не волно и волно , като страничен наблюдател-ЗНАЕЩ до болка материята.
И накрая това е резултата - оставаш "ХЛЪЗГАВ". без зли чувства - УВАЖАВАМ ТЕ !
каквото съм написал е станало - по тази позиция
това през последните 4-5 години
С риск да заприличаме на едни себеподобни !
Никой не отрича познаването на бранша, професионалните ти вещина и опит !
От друга страна , си позволяваш да ни даваш "жокери" /не съзнателно/ , които изпускаш не волно и волно , като страничен наблюдател-ЗНАЕЩ до болка материята.
И накрая това е резултата - оставаш "ХЛЪЗГАВ". без зли чувства - УВАЖАВАМ ТЕ !
- Свиквай с Форти ! -"тук отчети не чета"
п.п. -Той също обяви около 1во тримесечие ,че трябва да очакваме изненада, която не се отрази , но се обясни !
каквото съм написал е станало - по тази позиция
това през последните 4-5 години
Всъщност не съм прав, както и ти.
Избързах да го кажа това червеното без да съм проверил
Още в началото на годината са си го обявили че има предварителни договори за продажба на 4.6К дка земя, дори и аз съм го коментирал тук в темата на 1/02 ..ма пусто одъртявам явно, алцхаймер...
Под отделен параграф като "нетекущи активи държани за продажба" ( има и обяснителни бележки) си ги водят чинно и в отчетите като продажби които ще бъдат финализирани в следващите 12м.
В случая е около 6-7м. до финализирането миналия месец. И какво лошо има щом съумяват да постигнат доста добри продажни цени, а те ни влизат в джобчето..
Не виждам по никакъв начин като акционер да съм бил подведен, заблуден, прецакан или да имам основания за недоволство.
Ти си имаш наблюденията и вероятно си прав.
Но фактите са си факти - има още 5мес до края на годината, а вече 20К са пласирани директно и на лизинг. Това никак не е малко, при това недобруджански земи на добруджански цени...
Явно атерци си разбират от занаята и си имат начините да ги накарат, а и да ги дерат купувачите.
- Свиквай с Форти ! -"тук отчети не чета"
п.п. -Той също обяви около 1во тримесечие ,че трябва да очакваме изненада, която не се отрази , но се обясни !
Коментар