IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
    Ван Бастене, ти си другата мажоретка по тази позиция :-)

Я кажете, как АТЕРата е алтернатива на банковия депозит. Апропо, то хубаво да е така, ама все пак акция с номинал 1 лв. е редно да се залага за 1 лв. а не над 2 лв., щото над 2 лв. главница не е никак сигурна, че ще си я върнеш.
    ниска волатилност, много малък спред, ликвидност, прогнозируема доходност и за добро или лошо с лизинга ще става още по-прогнозируема

Коментар

• Ван Бастене, ти си другата мажоретка по тази позиция :-)

Я кажете, как АТЕРата е алтернатива на банковия депозит. Апропо, то хубаво да е така, ама все пак акция с номинал 1 лв. е редно да се залага за 1 лв. а не над 2 лв., щото над 2 лв. главница не е никак сигурна, че ще си я върнеш.
      Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
        Ами има какво да покаже, вече виждаме какво е да е застой. Хората почнаха да се изнервят, предсоти и ни да видим и нещо невиждано тук последните 5 г. - един добър даун тренд - тип Софарма.

За разлика от Атера, ти няма какво да ни покажеш. Вече всички знаят, че ти си мажоретката по позицията и всичко всичките ти номера са отдавна изтъркани. Не помагаш с нищо на акцията.
        Знаеш ли - много си прост !!! Честно.

Фрапиращата ти некомпетентност и липсата на елементарни знания (или поне някакви за дружеството) горе-долу мога да ги понеса.... Но ако обичаш, моля те поне не се изказвай за доказани форумци като Fortiss !!!

Да наричаш човека, който явно демонстрира най-добри познания за пазара на земеделска земя в тази тема, "мажоретка" е меко казано нагло и безочливо !!!
        Не че винаги съм бил съгласен с него, но поне се аргументира и базира на реални данни и познания (за разлика от теб например....).

Така че ако държиш да продължиш да тролиш (каквато и да ти е причината затова), никой не може да ти го забрани, но те моля поне да не коментираш доказаните форумци, които правят аргументирани постове !

Благодаря предварително !

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Че откъде излязъл и то паднало?

Форти твърди това за Трейдингът, но аз там имам повече акции отколкото съм имал когато и да било преди.
          Импе, има си точен сценарий за това. Продаваш Трейдинга на 2.2, защото с окомера ти се сторило много, и те стават 2.8, а после 5.2. И си готов

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
            A наясно ли си с това че идните 10г. ако продават дори само 2-3% от портфейла си на годишна база ( т.е. 10 пъти по малко отколкото предните 3-4 години) - това ти осигурява 4-5% дивидент чисто.
            Изключая разбира се таксите на ОД.
            А ако е повече....
            Пък междувременно цената на земята, т.е. фундамента ( и цената) на акцията си дава още едно минимум от поне 5-6% годишно.

Няма такава яка нискорискова банка у балканско....

Булсон лисичката все ще и е кисело гроздето винаги...
            +1
            Напълно съм съгласен с теб. Този път те подкрепям изцяло.
            Когато пишех критично към Авданса беше, защото дивидента минаваше 40ст. Сега, когато много я отписват - мога да кажа, че въобще не е така. Не става въпрос за 40ст дивидент, но не и за 2-3 стотинки.

Който не е в този бизнес и гледа в тавана преди да драсне нещо тук - моля да напише накрая - аз си живея на последния етаж в панелката в Люлин, и жив фермер, който работи над 50 000 декара съм виждал само по телевизията, че и там не съм го виждал !!!!
            Това последното е шега разбира се! Но не пишете обиди към колеги с различно мнение !!!

Не отписвайте Адванса и то тотално, защото не е така!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              ...
              В последно време инвестирам дългосрочно на чуждите пазари в могъщи компании.
              Кои са могъщите, импов ? Не ги ли е газила мечка все още ?

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                +1
                - 318. (и още 310)
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Аааа, още има бол да пада то.
                  Ма важното е че му действа здравословно, лизането...

ПС Пък откъдето излезе Импето - то се вдига, питай форти...
                  Че откъде излязъл и то паднало?

Форти твърди това за Трейдингът, но аз там имам повече акции отколкото съм имал когато и да било преди.

Коментар

+1

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                      Импе, ти нали си увеличи дяла в златцето, а то взе че падна
                      Не съм купувал отдавна - а моето златце не пада, щото е нумизматическо. Аз: мъдър.

В последно време инвестирам дългосрочно на чуждите пазари в могъщи компании.

Коментар

-Важното е байряка да се вее , а че "клечката" е къса ...

Коментар

Коментар

• Импе, ти нали си увеличи дяла в златцето, а то взе че падна

Коментар

A наясно ли си с това че идните 10г. ако продават дори само 2-3% от портфейла си на годишна база ( т.е. 10 пъти по малко отколкото предните 3-4 години) - това ти осигурява 4-5% дивидент чисто.
                              Изключая разбира се таксите на ОД.
                              А ако е повече....
                              Пък междувременно цената на земята, т.е. фундамента ( и цената) на акцията си дава още едно минимум от поне 5-6% годишно.

Няма такава яка нискорискова банка у балканско....

Булсон лисичката все ще и е кисело гроздето винаги...
                              Така е: но аз обичам да цоцам.

Затова тук намалих делът си - и още ще го - но около 18-а полека-лека пак може да пълня и увеличавам.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                                Според мен позицията има какво да покаже - доста.
                                Най-много да покаже хоризонтална линия за известно време из графиката, а после всичките които са се бутали за спекулка може да я развенчаят в обратна посока Не виждам какво още може да предложи. Апогея мина и както казваше Геко - партито свърши

Коментар

Working...
                                X