IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
    Нищо не излиза така за 3 лв. - човека е смятал само приходи. НЯМА сметнати разходи. Като ги сметне ще се усети, че цената е толкова, колкото я е наклонил пазара. По-лошо - липсата на перспектива може да обезкуражава кандидат-печалбарите
    Не бих казал, че има липса на перспектива, по-скоро липсата на продажба на земя последните месеци започна да изнервя
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      При 1 000 лева цена на декар, излиза към 3 лв акцията. Това ликвидационна стойност - спарведлива за мен.
      Трябав да призная пред аудиторията, че не очаквах поскъпване на земята от началото на годината и то със 100-200 лева/декар, което се случи. Бях доста по-консервативен, защото при разговори с фермери имах настройка за по-ниски цени, но действията им показват друго - дават и по-високо.
      Нищо не излиза така за 3 лв. - човека е смятал само приходи. НЯМА сметнати разходи. Като ги сметне ще се усети, че цената е толкова, колкото я е наклонил пазара. По-лошо - липсата на перспектива може да обезкуражава кандидат-печалбарите
      http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
        Айде, да не кажеш че се измъквам от въпроса, ще ти дам насоки как сам да стигнеш до реалната стойност на акцията. Няма да ти я давам наготово, потруди се поне веднъж сам, но ще ти дам базовите данни, тъй като съм сигурен, че никога не си отварял отчет на компанията....

Дружеството има като активи:
        1.) пари (+парични вземания);
        2.) земеделски земи;
        3.) неземеделски имоти;

Дружеството няма банкови задължения или някаква съществени пасиви изобщо, така че до голяма степен можеш да разделиш притежаваните активи на броя акции за да разбереш реалната стойност на 1 акция.

Сега смятай:
        1.) След изплащане на дивидента, парите кеш са около 15 млн.лв., като компанията има и около 5 млн.лв. вземания от наеми. Т.е имаш около 20 млн.лв., които разделени на 85 млн. акции, прави по около 0,23 лв./ акция.

2.) В момента "Атера" има около 227500 дка. земеделски земи. Прецени сам по колко да ги остойностиш. Миналата година продаваха по 1200 лв./дка, тази продават по 1500-1600 лв./дка..... Умножаваш по колкото прецениш и делиш на 85 млн.акции.

3.) Индустриалните имоти общо взето май никой не ги брои, но все пак ги има.... като цяло ги остойностяват на около 10-15 млн.лв. (което вероятно е консервативна оценка), така че раздели и тях на акцииите.

След това събери горните точки и ще стигнеш сам до отговора на въпроса, който те вълнува....
        При 1 000 лева цена на декар, излиза към 3 лв акцията. Това ликвидационна стойност - спарведлива за мен.
        Трябав да призная пред аудиторията, че не очаквах поскъпване на земята от началото на годината и то със 100-200 лева/декар, което се случи. Бях доста по-консервативен, защото при разговори с фермери имах настройка за по-ниски цени, но действията им показват друго - дават и по-високо.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
          Ван Бастене, ти си другата мажоретка по тази позиция :-)

Я кажете, как АТЕРата е алтернатива на банковия депозит. Апропо, то хубаво да е така, ама все пак акция с номинал 1 лв. е редно да се залага за 1 лв. а не над 2 лв., щото над 2 лв. главница не е никак сигурна, че ще си я върнеш.
          Айде, да не кажеш че се измъквам от въпроса, ще ти дам насоки как сам да стигнеш до реалната стойност на акцията. Няма да ти я давам наготово, потруди се поне веднъж сам, но ще ти дам базовите данни, тъй като съм сигурен, че никога не си отварял отчет на компанията....

Дружеството има като активи:
          1.) пари (+парични вземания);
          2.) земеделски земи;
          3.) неземеделски имоти;

Дружеството няма банкови задължения или някаква съществени пасиви изобщо, така че до голяма степен можеш да разделиш притежаваните активи на броя акции за да разбереш реалната стойност на 1 акция.

Сега смятай:
          1.) След изплащане на дивидента, парите кеш са около 15 млн.лв., като компанията има и около 5 млн.лв. вземания от наеми. Т.е имаш около 20 млн.лв., които разделени на 85 млн. акции, прави по около 0,23 лв./ акция.

2.) В момента "Атера" има около 227500 дка. земеделски земи. Прецени сам по колко да ги остойностиш. Миналата година продаваха по 1200 лв./дка, тази продават по 1500-1600 лв./дка..... Умножаваш по колкото прецениш и делиш на 85 млн.акции.

3.) Индустриалните имоти общо взето май никой не ги брои, но все пак ги има.... като цяло ги остойностяват на около 10-15 млн.лв. (което вероятно е консервативна оценка), така че раздели и тях на акцииите.

След това събери горните точки и ще стигнеш сам до отговора на въпроса, който те вълнува....

Коментар

понеже темата запече, нека малко да я разведрим !!!
            сега да не хукнете всички да ставате фермери, защото свободна земя НЯМА !!!!
            по-добре да се съсредоточим върху земеделските операции по-долу
            тя акцията сама ще си расте, няма нужда от нас - МАЖОРЕТКИТЕ

Коментар

Я кажете, как АТЕРата е алтернатива на банковия депозит. Апропо, то хубаво да е така, ама все пак акция с номинал 1 лв. е редно да се залага за 1 лв. а не над 2 лв., щото над 2 лв. главница не е никак сигурна, че ще си я върнеш.
              Ха-ха... предполагам трябва да се чувствам поласкан от това да ме сложиш на едно ниво с Fortiss

А иначе това с разминаването на пазарната цена и номинала от 1 лв. е просто покъртително.... не знам дали да се смея или плача.... Честно, ти някаква поне елементарна представа за финанси имаш ли ?!?

Сега, понеже си ми симпатичен. ще ти ощастливя деня с една информация.

Заеби я Атерката, със само 2 пъти пазарна цена спрямо номиналната, не се хаби тук. Ей ти един значително по-голям балон - казва се Berkshire Hathaway Inc. и цената му е над 210000 пъти по-висока от номиналната (за да не решиш, че съм пропуснал някоя десетична запетая, ще го напиша и с думи - двеста и десет хиялди долара)

Акцията е била дори и по-скъпа - ето тук можеш да видиш текущите нива и движението до момента:

Berkshire Hathaway Inc. (NYSE:BRK.A)

Сега, ако знаеш английски език, можеш да преднасочиш усилията си и да нахлуеш в западните форуми, като уверено да им разясниш за американските пишман-инвеститори, какъв балон им е раздул Уорън Бъфет и да се спасяват преди да започне големия "спих", "даун", "хлъзване" и т.н.

Сигурен съм, че ти разкрих нови хоризонти за форумна изява, като не е необходимо да ми благодариш....

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                тука що ги няма земедлките
                ми не знам

Коментар

• не се радвайте предварително
                  Attached Files

Коментар

ама вижте и това, защото то също е част от нещата !!!!
                    тука що ги няма земедлките

Коментар

• ама вижте и това, защото то също е част от нещата !!!!
                      Attached Files

Коментар

понеже темата запече, нека малко да я разведрим !!!
                        а още снимки имаш ли?
                        пускай тука но без цензура

Коментар

• понеже темата запече, нека малко да я разведрим !!!
                          Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            Тук търговията клони все повече към жалкост - като гледам графиката направо ме е гнус.
                            То да беше само тук
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Тук търговията клони все повече към жалкост - като гледам графиката направо ме е гнус.
                              Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

За доходността до някъде бих се съгласил, там е и по-спорна работата. НО ЗА 2 лв граница не си прав. Както и да смяташ, каквито е ниски категории да и е земята, няма как да не получиш поне 2лв, а и доста повече - над 2,5-2,7 лева. И това консервативна оценка. Ван Бастен ще ти напише точно кое как.
                                То точно оценката на активите крепи акцията.

Коментар

Working...
                                X