IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от daneda121 Разгледай мнение
    Цените на пшеницата и царевицата в ЕС не спират да падат
    money.bg
    Тук по-важното е каква ще е реколтата в БГ. Нормално е при изобилна реколта цените да са по-ниски, въпросът е в местните добиви и каква ще е крайната добавена стойност на продукцията! Да не забравяме, че горивата, които са един от съществените компоненти за производство се очаква да паднат до рекордни стойности, това се отнася съответно и за торовете и химикалите, тъй като пада и цената на газта.

Коментар

• Цените на пшеницата и царевицата в ЕС не спират да падат
      money.bg
      Last edited by X_Y; 24.08.2015, 13:47. Причина: Линк към конкурентен сайт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
        Подобни хора пишат именно, защото хора като теб им обръщат внимание и по този начин им дават трибуна! Какво ти пука някакъв, че пише простотии във форума. Смяташ, че някой го взима на сериозно или какво...?
        +1
        don't feed the trolls
        Last edited by X_Y; 24.08.2015, 12:15.
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
          Не си прав !

Проблема НЕ е, че пича се опитва да сигнализира или каквото там прави (защото се съмнявам каква точно му е целта).

Проблема е, че само троли без да постне нищо аналитично или обосновано.... Моля те посочи ми поне 1 негов пост, в който има някакъв елемент на анализ базиращ се на числа (било то на коментираната компания или на пазара на земя като цяло) или някакви причинно-следствени икономически разсъждения изобщо в мненията му....

Всичките му постове съдържат само "панически" думи - "спасявайте се, срив, спад, даун" и т.н..... Най-аналитичния му коментар беше в последния пост, в който каза че "било балон нещо което има номинал 1 лв. да струва на пазара 2 лв.", което само по себе си е показателно за професионализма му....

А по-големия проблем е, че при явната тотална некомпетентност има наглостта да обижда доказани форумци като Fortiss, който пък в пълна противоположност винаги се опитва да базира мненията си на някакви факти (въпреки че както казах, лично аз не винаги съм бил съгласен с него)... Това ме вбеси и мен (за което и аз отнесох квалификация в последствие), така че според мен точно това визираше и Tony1975... а не че иска да забранява на някой да си изказва мнението....
          Подобни хора пишат именно, защото хора като теб им обръщат внимание и по този начин им дават трибуна! Какво ти пука някакъв, че пише простотии във форума. Смяташ, че някой го взима на сериозно или какво...?
          Last edited by X_Y; 24.08.2015, 12:13.

Коментар

• Първоначално изпратено от padre Bonaventura Разгледай мнение
            E и ти малко прекаляваш с коленето и бесенето Никой не е Господ, че да се взема за такъв, нали е демокрация. Админката е преценила колко да остави. Имат си началство, психология на тълпата, ала бала. Това са дружески закачки. Много ясно, че никой не мисли лошото на фортисов, изказването е срещу загубата на време в атера. По приницип може и да е прав човека - нищо не расте вечно, след горна мъртва точка буталото се връща назад.
            Просто се е опитал да привлече внимание с по-предизвикателното изказване. Може да има защо. Може би счита че хората дремят и трябва да ги разбуди. Преди време по време на бума, от елана пак така предизвикателно заявиха че борсата е като тенджера под налягане - що плюене падна тогава срещу това изказване. Е да, ама който беше в час и се кешира на време направи над десетократен профит. На щатска борса се отчита за волатилността мнението на мечи и на бици. И двете са показателни. Няма нужда да се трепят едни за сметка на други. Пазара ще покаже кой прав, кой крив.
            Не е препоръка
            Не си прав !

Проблема НЕ е, че пича се опитва да сигнализира или каквото там прави (защото се съмнявам каква точно му е целта).

Проблема е, че само троли без да постне нищо аналитично или обосновано.... Моля те посочи ми поне 1 негов пост, в който има някакъв елемент на анализ базиращ се на числа (било то на коментираната компания или на пазара на земя като цяло) или някакви причинно-следствени икономически разсъждения изобщо в мненията му....

Всичките му постове съдържат само "панически" думи - "спасявайте се, срив, спад, даун" и т.н..... Най-аналитичния му коментар беше в последния пост, в който каза че "било балон нещо което има номинал 1 лв. да струва на пазара 2 лв.", което само по себе си е показателно за професионализма му....

А по-големия проблем е, че при явната тотална некомпетентност има наглостта да обижда доказани форумци като Fortiss, който пък в пълна противоположност винаги се опитва да базира мненията си на някакви факти (въпреки че както казах, лично аз не винаги съм бил съгласен с него)... Това ме вбеси и мен (за което и аз отнесох квалификация в последствие), така че според мен точно това визираше и Tony1975... а не че иска да забранява на някой да си изказва мнението....
            Last edited by Van Basten; 22.08.2015, 11:18.

Коментар

• Преди време се изказвах критично - в смисъл резултатите от преди 2 години примерно нямаше как да се задържат. Тогава ме критикуваха.
              Сега пиша обратното - да не се отписва Адванса, защото резултатите няма да са толкова лоши, колкото много анализатори тук ги очакват.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                Прибирам се от моренце, преглеждам любимия форум и що да видя
                И аз много се карам и споря с Фортис по други теми на скайп, ама такива обиди мисля че са недопустими и синоним на много ниска култура и образование!!!
                Не знам кой ти е бил предния ник и не ме интересува, ама ако имаш нещо да казваш не се прави на много голям тук, моля!!! Можеш да дойдеш на някое оса и да обсъдим становищата ти.
                Рядко отговарям на заяждания и с доста форумци просто спрях да пиша, но днес ще помоля ако има админи да те изхвърлят от тук!!!

Благодаря!
                E и ти малко прекаляваш с коленето и бесенето Никой не е Господ, че да се взема за такъв, нали е демокрация. Админката е преценила колко да остави. Имат си началство, психология на тълпата, ала бала. Това са дружески закачки. Много ясно, че никой не мисли лошото на фортисов, изказването е срещу загубата на време в атера. По приницип може и да е прав човека - нищо не расте вечно, след горна мъртва точка буталото се връща назад.
                Просто се е опитал да привлече внимание с по-предизвикателното изказване. Може да има защо. Може би счита че хората дремят и трябва да ги разбуди. Преди време по време на бума, от елана пак така предизвикателно заявиха че борсата е като тенджера под налягане - що плюене падна тогава срещу това изказване. Е да, ама който беше в час и се кешира на време направи над десетократен профит. На щатска борса се отчита за волатилността мнението на мечи и на бици. И двете са показателни. Няма нужда да се трепят едни за сметка на други. Пазара ще покаже кой прав, кой крив.
                Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                  Ами има какво да покаже, вече виждаме какво е да е застой. Хората почнаха да се изнервят, предсоти и ни да видим и нещо невиждано тук последните 5 г. - един добър даун тренд - тип Софарма.

За разлика от Атера, ти няма какво да ни покажеш. Вече всички знаят, че ти си мажоретката по позицията и всичко всичките ти номера са отдавна изтъркани. Не помагаш с нищо на акцията.
                  Прибирам се от моренце, преглеждам любимия форум и що да видя
                  И аз много се карам и споря с Фортис по други теми на скайп, ама такива обиди мисля че са недопустими и синоним на много ниска култура и образование!!!
                  Не знам кой ти е бил предния ник и не ме интересува, ама ако имаш нещо да казваш не се прави на много голям тук, моля!!! Можеш да дойдеш на някое оса и да обсъдим становищата ти.
                  Рядко отговарям на заяждания и с доста форумци просто спрях да пиша, но днес ще помоля ако има админи да те изхвърлят от тук!!!

Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от iezuita Разгледай мнение
                    но всяка година - намаляващ дивидент. Част от това, което имахме предвид като казахме, че е с липса на перспектива
                    да, за съжаление пазарът на зърно, а от там на земя, а от там на Атера се промени
                    но това е положението, всеки сам да прецени дали тази акция е за него или не е

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                      + 1
                      за съжаление си абсолютно прав. Акции като атера са бели лястовици на БФБ, а масата са едни дружества, които са публични само до момента в който мажо вземе кеша, че да си земе майбах и нови цици за любовницата
                      +1

Коментар

Няма да ги привлече защото са в банките поради стрес. А стресираните пари не ходят в хартии. Най-много да се излупат в имоти. И с останалото да сменят банките.
                        1 година мина откакто КТБ фалира - освободиха се няколко милиарда, а на борсата не се усеща 1 лв. да е влязъл оттам. Даже по-зле става състоянието на индекса, а алъш-вериша се затъркаля отколо 100к/ден.
                        + 1
                        за съжаление си абсолютно прав. Акции като атера са бели лястовици на БФБ, а масата са едни дружества, които са публични само до момента в който мажо вземе кеша, че да си земе майбах и нови цици за любовницата
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          моето мнение е, че позицията ще е за инвеститори доволни и на по-ниска доходност
                          примерно дивидент 7-8%
                          но всяка година - намаляващ дивидент. Част от това, което имахме предвид като казахме, че е с липса на перспектива
                          http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

• Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнение
                            Липсата на привлекателни алтернативи пък може да привлече друг тип инвеститори (такива дето кътат общо 40 млрд в банките).
                            Няма да ги привлече защото са в банките поради стрес. А стресираните пари не ходят в хартии. Най-много да се излупат в имоти. И с останалото да сменят банките.
                            1 година мина откакто КТБ фалира - освободиха се няколко милиарда, а на борсата не се усеща 1 лв. да е влязъл оттам. Даже по-зле става състоянието на индекса, а алъш-вериша се затъркаля отколо 100к/ден.
                            http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

Коментар

Нищо не излиза така за 3 лв. - човека е смятал само приходи. НЯМА сметнати разходи. Като ги сметне ще се усети, че цената е толкова, колкото я е наклонил пазара. По-лошо - липсата на перспектива може да обезкуражава кандидат-печалбарите
                              Липсата на привлекателни алтернативи пък може да привлече друг тип инвеститори (такива дето кътат общо 40 млрд в банките).

Коментар

• моето мнение е, че позицията ще е за инвеститори доволни и на по-ниска доходност
                                примерно дивидент 7-8%

Коментар

Working...
                                X