IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
    Аз не виждам нищо лошо тук догодина дивидента да е на нормалните си нива, ако вземем за 10 г. период ще се падне сигурно по 5-7 стотинки средно. И понеже земите са по-малко и незнайно качество (дали въобще ги има или струват нещо), нормалните за 80 милиона акции е не повече от 3 ст дивидент. Колко да трябва да струва тази акция, ако може да докарва средно по 3 ст дивидент?
    A наясно ли си с това че идните 10г. ако продават дори само 2-3% от портфейла си на годишна база ( т.е. 10 пъти по малко отколкото предните 3-4 години) - това ти осигурява 4-5% дивидент чисто.
    Изключая разбира се таксите на ОД.
    А ако е повече....
    Пък междувременно цената на земята, т.е. фундамента ( и цената) на акцията си дава още едно минимум от поне 5-6% годишно.

Няма такава яка нискорискова банка у балканско....

Булсон лисичката все ще и е кисело гроздето винаги...

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
      Ти ме уби.
      А колко трябва да струват акции като HIM-a , Софката и още около 95% от публичните дружества ако докарват по 0,00 % дивидент.
      Не е препоръка за покупка или продажба.
      Интересен въпрос

Коментар

Колко да трябва да струва тази акция, ако може да докарва средно по 3 ст дивидент?
        Ти ме уби.
        А колко трябва да струват акции като HIM-a , Софката и още около 95% от публичните дружества ако докарват по 0,00 % дивидент.
        Не е препоръка за покупка или продажба.
        Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Аз не виждам нищо лошо тук догодина дивидента да е на нормалните си нива, ако вземем за 10 г. период ще се падне сигурно по 5-7 стотинки средно. И понеже земите са по-малко и незнайно качество (дали въобще ги има или струват нещо), нормалните за 80 милиона акции е не повече от 3 ст дивидент. Колко да трябва да струва тази акция, ако може да докарва средно по 3 ст дивидент?
          Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
            Според мен позицията има какво да покаже - доста.
            Ами има какво да покаже, вече виждаме какво е да е застой. Хората почнаха да се изнервят, предсоти и ни да видим и нещо невиждано тук последните 5 г. - един добър даун тренд - тип Софарма.

За разлика от Атера, ти няма какво да ни покажеш. Вече всички знаят, че ти си мажоретката по позицията и всичко всичките ти номера са отдавна изтъркани. Не помагаш с нищо на акцията.
            Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Според мен позицията има какво да покаже - доста.
              А книжки имаш ли?

Коментар

• Според мен позицията има какво да покаже - доста.

Коментар

Будната съвест го играя, щото ми е мило за навежите и заблудените.
                  Къде ти беше будната съвест преди м. май 2015 г., не ти ли беше мило и преди това!

Коментар

Вие ми изглеждате много по хейтъри, а да каже някой нещо различно и по-достоверно и скачате като попарени. Дръжте шита и чакайте септември или октомври следващите справки
                    В грешка си. Интересуват ме инакомислещите, само дето твойта позиция отдавна стана ясна и сега като счупена латерна леееш "мъдрост" без реално нищо ново да "научим". Честно, спокойно човек може да те сбърка с трол.

Коментар

Ок, но не си ли се замислял, че наричайки ме невеж и заблуден ме обиждаш?! Това е грешен подход да убедиш някой в правотата си. По-добре вместо просто да повтаряш тезата си (продавайте невежи и заблудени, а сега видях и хейтъри!) да изложиш аргументи, предполага се смислени. Ако подходиш с аргументи (и без квалификации от вида - невежи, заблудени, глупаци, хейтъри и т.н.) аз лично ще се замисля над препоръката ти.
                      Горното важи не само относно тази тема, а и по принцип когато се опитваш да повлияеш на отделен човек или група хора. Аргументи (та били те и погрешни) ще имат вероятно въздействие, докато повтаряне и обиждане, просто води до отхвърляне та ако ще и да си 100 процента прав.
                      Лек ден!

Коментар

• Вие ми изглеждате много по хейтъри, а да каже някой нещо различно и по-достоверно и скачате като попарени. Дръжте шита и чакайте септември или октомври следващите справки
                        Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                          по скоро се дразниш от пропуснатите ползи през последните години по дивидентните акции, така звучиш
                          Тук мисля, че десетката е уцелена. Като изпуснеш влака и почваш да хейтиш БДЖ, класическо!

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                            по скоро се дразниш от пропуснатите ползи през последните години по дивидентните акции, така звучиш
                            Тук няма пропуснати ползи, щото сметката още не е платена. Излезе кеш от дружеството, а останаха незнайни и скрити зад осреднени числа трънаци и шубраци. Те първа ще се плаща сметката, и ще бъде платена от които останат да държат шита.
                            Bulls on BSE

Коментар

• по скоро се дразниш от пропуснатите ползи през последните години по дивидентните акции, така звучиш

Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение

Коментар

Кажи си накъде искаш да насочиш невежите и заблудените и да се приключи с тая помия. И ти доволен, и ние невежите и заблудените също.

Коментар

Working...
                                X