IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
    Здравей. Ето виж:
    http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-dekar-206802/

Цената на земята просто си расте. Дори и в момента докато си чешем езиците и пишем по форумите бавно и славно расте всеки ден , всеки час.
    Цената на всички останали реални активи (за които аз се сещам в момента) продължава и ще продължава да пада. Пазара се пренасити с всичко. Хората имат коли , потребителска техника(компютри , хладилници , климатици и др) , апартаменти и къщи.Депозитите на домакинствата растат с всеки изминал ден защото хората просто няма какво да си купят.Мисля че средносрочно лихвите ще падат все повече и повече.
    ПП: Мнението е лично и не е препоръка за покупко-продажба на активи и ЦК.
    Че тя цената на земята е 1000 лева от бая време и нещо неще да мърда нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      По-света цената на земята се помпа от падането на лихвите. Като вземат да вървят нагоре и цената на земята там ще падне.

В България се помпа от ръста на евросубсидиите. Като достигнат субсидиите плато още година най-много да се задържи цената на земята и ще почне да пада. Ако не започне още преди това. Като и тук нещата ще се утежнят допълнително от вдигането на лихвите - което колкото и да изглежда далечно е сигурно като това че слънцето изгрява от изток.
      Здравей. Ето виж:
      http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-dekar-206802/

Цената на земята просто си расте. Дори и в момента докато си чешем езиците и пишем по форумите бавно и славно расте всеки ден , всеки час.
      Цената на всички останали реални активи (за които аз се сещам в момента) продължава и ще продължава да пада. Пазара се пренасити с всичко. Хората имат коли , потребителска техника(компютри , хладилници , климатици и др) , апартаменти и къщи.Депозитите на домакинствата растат с всеки изминал ден защото хората просто няма какво да си купят.Мисля че средносрочно лихвите ще падат все повече и повече.
      ПП: Мнението е лично и не е препоръка за покупко-продажба на активи и ЦК.
      Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Tя твоята работа станала пусни питомното ( тука) - гони дивото (темата за златото)
        Опасно е да пренасяш на инвестиционно ниво страховете и емоциите си...не води до добри резултати.

Те затова ли са с отрицателна корелация вече почти петилетка, не само у нас, а и по света ...

Бизикам се, но определено мисля че хиперболизираш, тежестта на този фактор тук е не повече от 15-20% макс за мене.
        По-света цената на земята се помпа от падането на лихвите. Като вземат да вървят нагоре и цената на земята там ще падне.

В България се помпа от ръста на евросубсидиите. Като достигнат субсидиите плато още година най-много да се задържи цената на земята и ще почне да пада. Ако не започне още преди това. Като и тук нещата ще се утежнят допълнително от вдигането на лихвите - което колкото и да изглежда далечно е сигурно като това че слънцето изгрява от изток.

Коментар

Емиии, поне цар пазар те опровергава.
          Ако преди 3-4-5 години бе решил да шортиш зърната - щеше да спечелиш.
          Но ако главно на тази база шортеше и земята - всичко спечелено щеше да загубиш.
          +1

Това с шортенето на двата актива ("зърна" и "земя") междудругото e железен пример.... трудно може да се обори !

Respect Pipbel !

Коментар

• Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
            Здравей,

Нищо лично но ми звучи доста повърхностно и/или манипулативно, докато не се отговори на въпросите, които задавам:

Иначе би ли ни осветлил от къде знаеш че:
            1. Годишната лихва е 5% и при това била добра?
            2. За да кажеш докажеш дали 1200 лв./дка. на колкото продаваха до сега и новите на 1600 лв. дка., били добри можеш ли да докажеш с анализ на пазара и дисконтирани парични потоци и/или настояща и бъдеща стойност на парите?;
            3. В алгоритъма ти за 10 000 дка. липсва загубата за фонда от 45 лв./дка./год. рента или за 450 000 лв./год., което за 5 г. = 2 250 000 лв., които също могат да се дисконтират?
            и т.н.

Имам акции!
            Не е препоръка!
            Привет,

Нищо лично, но от въпроса ти личи, че си нямаш никаква представа от пазара на земя, както и за начина на работа на Адванса....

Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнение
            Каква е счетоводната цена, историческата, заложената печалба /която ще се получи след години/, годишния лихвен процент срещу който лизингоПОЛУЧАТЕЛЯТ си РАБОТИ земята, реализира ПЕЧАЛБА, получава ЕВРОСУБСИдии и т.н. използвайки НАШ актив и привлечени СРЕДСТВА?!!!!
            1.) Счетоводната цена на земята няма абсолютно никакво значение за формиране на печалбата ! ... Важна е цената на придобиване (за справка в момента тя е около 440 лв./дка.);
            2.) "Наш" или "Ваш" актвив е земята, няма никакво значение за това кой получава евросубсидиите.... Важно, е не кой я притежава, а кой я обработва....

А по отношение на осветляването.... почвам да светя:

1. Годишната лихва е 5% и при това била добра?
            Годишната лихва е обявена от самия "Адванс", а това че е добра е лично мнение съпоставяйки с банкови депозити.

Ето, тук може да провериш на какви лихви можеш да разчиташ при банков депозит:

Лихвен процент за 1-годишен депозит

Ако махнеш детските депозити, реално можеш да разчиташ на лихва от около 2% макс.... 5 % е точно 2,5 пъти повече от лихвата, която можеш да вземеш в банка... за мен това определено е "добър" процент.

Всъщност очаквам много бързо лихвите по депозити да се сринат и под 2 %, така че с времето твърдението ми за "добър" само ще става по-валидно....

2. За да кажеш докажеш дали 1200 лв./дка. на колкото продаваха до сега и новите на 1600 лв. дка., били добри можеш ли да докажеш с анализ на пазара и дисконтирани парични потоци и/или настояща и бъдеща стойност на парите?;
            Не е чак толкова трудно.

При ~2 % лихвен процент за безрискова алтернативна инвестиция, дисконтовия фактор за 5 години е ~ 1.1040808.

При това положение NPV на 1600 лв. е ~1449 лв., което пък е с +20% по-добро от 1200 лв. За мен си е добра сделка, за теб не знам.

И без да се заяждам, но реално в случая не трябва да се смята чиста дисконтирана стойност за 5-те години, защото реално НЕ получаваш всичките 1600 лв. на 5-тата година.

Имаме разсрочено плащане, като през годините се получават поетапно тези 1600 лв., така че ако дисконтираме не 1600 лв. за 5 г., а дисконрираме всяко едно от междинните плащания поотделно, NPV-то ще бъде и по-високо от 1450 лв....

3. В алгоритъма ти за 10 000 дка. липсва загубата за фонда от 45 лв./дка./год. рента или за 450 000 лв./год., което за 5 г. = 2 250 000 лв., които също могат да се дисконтират?
            !
            За този момент специално не мога да отговоря.... Не знам какво става с рентата при продажба на лизинг, тъй като собствеността не е е прехвърлена.... Ако обаче не се взема рента, забележката ти би имала наистина основание, но отново ще се вземат повече пари отколкото при незабавна продажба на 1200 сега.

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
              Не е ли малко нагло така да лъжеме и манипулираме с числата

Ти изкара бизнеса с продаване на земя по доходен като от незаконна дейност

Отдавна качествените и евтини земи на "Адванса" които формираха сосните дивиденти се продадоха и дивидентите се раздадоха, всеки да се сеща какво е останало от портфейла земи
              Ами не знам за какви лъжи и манипулации говориш....

В момента средната цена на придобиване на земята на фонда е 440 лв.

Сам си сметни ако продават на 1200 лв. и респективно на 1600 лв., колко печалба на декар правят....

Коментар

• Тема, напред, ходом марш!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  според мен е около 70-80-85% - това е само мое мнение
                  Емиии, поне цар пазар те опровергава.
                  Ако преди 3-4-5 години бе решил да шортиш зърната - щеше да спечелиш.
                  Но ако главно на тази база шортеше и земята - всичко спечелено щеше да загубиш.

Коментар

Tя твоята работа станала пусни питомното ( тука) - гони дивото (темата за златото)
                    Опасно е да пренасяш на инвестиционно ниво страховете и емоциите си...не води до добри резултати.

Те затова ли са с отрицателна корелация вече почти петилетка, не само у нас, а и по света ...

Бизикам се, но определено мисля че хиперболизираш, тежестта на този фактор тук е не повече от 15-20% макс за мене.
                    според мен е около 70-80-85% - това е само мое мнение

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                      Не намесвай златото!!!

БГ земеделието е културист в добра форма, поради стероиди от ЕС! Същия този културист има много добри перспективи за "републиканско" първенство, защото зад него стой химика!

Химика може и да стои зад него и след 5 години от тук на сетне. Тогава е ОК!
                      Но ако му резне препаратите или го няма, тогава какво.
                      Аз съм преценил, че не съм премиран, за тоя риск тука! Много е елементарно! Предпочитам малак загуба,но не и риск. Ако го няма химика, възстановяването на мускулна маса ще бъде за 5-7 години!

По други позиции, при нормализиране на обстановката, тък като са много от тях на счетоводна, същото възстановяване ще бъде за година, две!
                      Кои са другите хартишки към които си се прехвърлил, ако не е тайна?

Коментар

Другари,

Не оцапвайте темата моля, ако трябва пишете си на лични!
                        Мен не ме намесвай в оцапването!
                        Аз просто съм си агрументирал позицията!

Иначе кажи на precacanoto да спре с тая помия! Не не ни слагай под един знаменател!

Коментар

Другари,

О извинете, няма да ви тормозим по обяд и приключихме. Просто останах с добри впечатления, че хард-феновете започват да осмислят "конюнктурата" във вътрешната или външната й форма
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
                            ..., а на повечето шитове от БФБ, не знаеш реално какво притежаваш.

Ти мислиш вътрешноконунктурно! За мен вътрешноконунктурно всичко е ОК, особено след като не мина популизма с разтурянето на АДСИЦите!
                            Напротив - много от по-старите играчи знаят по-добре от младите какво се притежава зад съответен папир. Казваш атера-маджовеца бил ок. - С кое е ок!? - с таксите, за които форти спомена, че ако се дисконтират с едни 40-50% ще станат ок !? )) Има още доста да понаучиш, млад си още и "зеленичък" )) (добронамерно казано) Радваме се, разбира се, че има и свежо попълнение сред инвеститорите на бфб - веднъж който е започнал с бфб - няма как да не я следи
                            Last edited by precakanoto; 18.11.2015, 14:05.
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Другари,

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                                И не само това, но ще имаш възможността да й се радваш на още по-атрактивна стойност. Но да видим тогава какво ще е обяснението след като вече "еднодневките" ги няма !? Малко по-спокойно за едно изчакване и ще видиш, че - както казва Костолани - "следващия трамвай идва" )))
                                Интересно ще стане ако някой от "големите" или някои които могат да станат "апокалиптици:" като Данске (които залагаха и срещу крах на борда) решат да се изнесат!??
                                Да не говорим че още не е ясно какво ще се окаже на финала за чужди фондове държащи папири на земя!? Немалко въпросителни ( за които разбира се сме сигурни, че Ван Бастен има готови отговори)
                                Цитираш ме много избирателно! Извадено от контекст, изкривява казаното от мен!

Коментар

Working...
                                X