If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
... само дето вече капиталовата и дивидентната ще са с по равни тегла.
твърдиш, че от компанията ще искат да им плащаш годишен дивидент за притежанието на акцията ли или по друг начин си представяш отрицателна дивидентна доходност?
Какво има за хващане - хванали сте 1,20 от дивиденти за 3 г. а хартията от 3лв едва стои вече на 2 лв. (т.е. загубили сте от цена на акция 1 лв) Обща рекапитулация 20 стинки за ... 3 години, има-няма по 7 стинки на година. С оглед на това, и на мен ми се струва, че булсонбсе е прав за това, че може да се намери по-смислено пребиваване на капитала и в други позиции
Някои люде от шаш и паника по падналите им шитове и математиката забравили...или нарочно я изкривяват.
3 лв никога не е била, а точно 2.20 преди 3 години, което си прави средно 34 чисти стинки годишно за абсолютно пасивен инвеститор, а отделно акциите можеха и доста профитно да си се търгуват с преди/след дивидентен арбитраж.
Отделно че някои са/сме влизали ол ин по предни години доста преди да достигне 2 лв картона.
Малко по скромна, ала все пак двуцифрена годишна доходност очаквам и идните години, само дето вече капиталовата и дивидентната ще са с по равни тегла.
Какво има за хващане - хванали сте 1,20 от дивиденти за 3 г. а хартията от 3лв едва стои вече на 2 лв. (т.е. загубили сте от цена на акция 1 лв) Обща рекапитулация 20 стинки за ... 3 години, има-няма по 7 стинки на година. С оглед на това, и на мен ми се струва, че булсонбсе е прав за това, че може да се намери по-смислено пребиваване на капитала и в други позиции
и като сложиш инфлацията и по 7 стотинки няма,
ама я кажи по тоя начин сметнато, къде сме сега за последните години в позициите на булсонбсе, може и за бъдещите три години да ни кажеш да ни развеселиш, ще е полезно - все пак за да върви нагоре пазара(не конкретно атера) трябва да има оптимисти и то такива загубили връзка с реалноста
“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Не моем ти хвана мисловната нишка.
Не е трябвало да приберем тия 3г 1.20лв ли....да ама си ги джобнахме.
Хартията си е добра мисля и тепърва ще набира сила. На всички е ясно, че няма как да има само продажби и висок дивидент, а трябва и да се трупа земя за да има пак за продаване. Виждаме, че схемата добре работи и въпреки малкото продажби имаме прилична печалба, а да не говорим и за пораженията, които управляващите държавата нанесоха с глупавите решения през годината !
Подобно развитие на събитията го прогнозирах прези 3 години някъде, когато дивиденат беше пад 40 ст. Тогава доста хора пишеха против мен, че съм се опитвал да свалям цената, за да купя евтино. Е още не съм купил повече от 1 акция.
Обаче чакам и по-добро развитие през 2016 година.
Не казвам, че нещата са зле, не го разбирайте така.
Не моем ти хвана мисловната нишка.
Не е трябвало да приберем тия 3г 1.20лв ли....да ама си ги джобнахме.
Даже и да не смятаме декември 4% диви вече осигурени.
Е, не е като предните години, ма тая бе сушава, за половин година работа - не е зле.
От тук насетне - по добре.
Звездите ми говорят, че Декември няма да е нулев като принос към очертаващия се дивидент
И аз съм доволен предвид тежкия старт тази година! Настъпи отрезвяване, но за мен перспективите са все така положителни. Не е препоръка!
Подобно развитие на събитията го прогнозирах прези 3 години някъде, когато дивиденат беше пад 40 ст. Тогава доста хора пишеха против мен, че съм се опитвал да свалям цената, за да купя евтино. Е още не съм купил повече от 1 акция.
Обаче чакам и по-добро развитие през 2016 година.
Не казвам, че нещата са зле, не го разбирайте така.
Успяхте ли да разкарете на 2 кинта, че още малко и ще са само един мираж от миналото. Знаеме как свършва един балон (на база бъдещи очаквания за нереално големи дивиденти)
Даже и да не смятаме декември 4% диви вече осигурени.
Е, не е като предните години, ма тая бе сушава, за половин година работа - не е зле.
От тук насетне - по добре.
Както казва един бележит съфорумец- аз съм много доволен
Коментар