Първоначално изпратено от mpy_yordanov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
за да се продава нещо, трябва да се рекламира и да е известно като услуга на пазара
Атера са направили добро популяризиране
цели 6 324 прочитания на интервю във фермерски сайт
Предлагаме земя на изплащане за 5 години с идеята за подкрепа на предприемчиви фермери
http://sinor.bg/43034-predlagame-zem...mchivi-fermeri
явно не се знаело сред фермерите, след като сега четат като за световно, че фонда продава на разсрочено плащане, въпреки че е факт от над половин година
Който е свикнал да чете статистики под статиите (за брой прочитания) знае, че 6 000 е много
Въпреки че коментарите под статията не са много позитивни към цената на земя от 1 600 лв. /дка при разсрочено плащане, за всеки влак си има пътници видно от вече реализираните продажби на разсрочено плащанеLast edited by mpy_yordanov; 10.12.2015, 12:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеИмат и по силни години :
Ма стига сте ги дъвкали хората ...работата е ясна, ала...
Приемете че са просто гении
Коментар
-
Първоначално изпратено от jikev Разгледай мнение39% печалба от годишните приходи?!
Наркотици и проституция не носят такава печалба!!!
Според консолидирания отчет на компанията за 2012 г. само за тази година "Ромфарм компани" има приходи от над 187 млн. лв. (основно от продажба на медикаменти) и печалба след данъци от 124 млн. лв.
Коментар
-
-
Който се интересува от темата за зърнопроизводството чете разбира се най-напред официалните статистики за добивите, като рядко си задава въпроса, доколко те са достоверни.
Най-често май не са.
Зърнопроизводителите като цяло както в България, така и в страните от Черноморския регион, които са ни преки конкуренти, са заинтересовани да изкарват наяве по-ниски добиви от действителните....
Примерно зърнопроизводството в Украина, която ни е пряка конкурентка явно е доста по уедрено, добре развито и значително по-ефективно отколкото лично аз си мислех....
Ето какво споделя един украинец от бранша./четете зарисовка 5/
"Агробизнес на Украине, концентрируется очень быстро. Наличие "свободной" земли - иллюзия, на деле земля уже вся поделена: да, она не в собственности, а в оперативном управлении агрохолдингов, из которых крупнейший сегодня имеет 400 тыс гектаров (примерно полболасти), холдинги по 200-300 тысяч га - не редкость, а по 50-100 тыс га - полно. Дело поставлено на широкую ногу, и латиноамериканская система латифундий на Украине - свершившийся факт, который осталось просто юридически узаконить. Эффективность, по сравнению с советскими временами, резко выросла - урожаем в 4 тонн подсолнуха, 6-7 тонн пшеницы, 10 тонн кукурузы - никого не напугаешь, а есть и более. (Звонил своему родственнику в сумскую область, и он, рассказывая об охоте в предшествующие выходные, походя упомянул: "за этот год распахали заброшенные колхозные земли, которые зарастали кустарником 25 лет. По этой целине кукуруза дала 120-150 центнеров с гектара, и ее еще много стоит, поэтому подстрелить больше зверья не получилось - прячутся в кукурузе"
Такааа....
Според цитата добивите в тези огромни агрохолдинги са средно по 600-700 кг. пшеница, 400 кг. слънчоглед и 1 тон царевица от декар!!!
Това е почти съпоставимо с добивите западна Европа- Франция, Германия, UK...
Къде сме ние?
Конкурентни на тези украински земи обработвни от техните агрохолдинги са само НЯКОИ от нашите по-едри зърнопроизводители в Добруджа.
Останалите райони конкурентноспособни ли са?
Май не.
....
Сериозни поводи за размисъл ...Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеВикаш ако, най добре за да няма ако е да си иде на левче, щото балонирането не е хубаво нещо на база бъдещи сметки и очаквания - щото може и да не станеНе е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеКазах че нямам нищо против ликвидация по всяко време и който се панира от това - чакам го отляво.
Но абсолютно несъгласен съм с казаното от тебе !
Ако продадат само 15% от активите си идните 5г ( някой съмнява ли се в това след като предните 5г са продали близо 7 пъти повече ?? ) + минимум 37млн от ренти - таксите на ОД = 5.7- 6% средна дивидентна доходност годишно.
После идват и парите от близинга...
Отгоре на това истинския потенциал е в оценката на имотния портфейл за мене - всеки може да си заложи и си калкулира каквото иска занапред, ала тези 630лв/дка сега при всички случаи ще са само sweet memories....Bulls on BSE
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеЗа последната година никой от водещите индекси тук не е на + , нормално е и при АДВАНС - а да е така
Както вече писах вероятно сме различен тип инвеститори. Аз тук не продавам а само купувам и капиталовата печалба/загуба не ме интересува. Както казва Тодор Вачев - цената на акцията е мнение , но дивидента е факт. Купувам с излишъка и забравям , но всяка година в сметката си постъпва от "сухото"
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениеи аз съм на мнение, че през 2016г може да се направи ликвидация
продължаване на бизнеса няма да носи желаните дивиденти
по-добре сега всичко да се разпредели и всеки с парите - Малдиви ли ще бъде, Кариби ли , където искате....
Но абсолютно несъгласен съм с казаното от тебе !
Ако продадат само 15% от активите си идните 5г ( някой съмнява ли се в това след като предните 5г са продали близо 7 пъти повече ?? ) + минимум 37млн от ренти - таксите на ОД = 5.7- 6% средна дивидентна доходност годишно.
После идват и парите от близинга...
Отгоре на това истинския потенциал е в оценката на имотния портфейл за мене - всеки може да си заложи и си калкулира каквото иска занапред, ала тези 630лв/дка сега при всички случаи ще са само sweet memories....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеMи че те един вид вече веднъж се самоликвидираха, последните 5г продадоха 225К дка за 195млн, средна цена над 860лв/дка.
Трудно ми е да повярвам че ако го направят пак няма да вземат минимум толкова при положение че сега земята е 40% по скъпа спрямо средната пазарна когато са продавали горните.
Имотния им портфейл е под 150млн оценен сега, т.е. средно около 630лв/дка
Това са минимум едни 30% + допълнително в джобчето....а ако ликвидацията не е на пожар и поне още 10-15% отгоре.
Който го е страх от ликвидация - прав му път, аз съм ЗА
продължаване на бизнеса няма да носи желаните дивиденти
по-добре сега всичко да се разпредели и всеки с парите - Малдиви ли ще бъде, Кариби ли , където искате....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕми отдоло съм го казал взимам средна цена на дружеството за последните 200 дена към номеври миналата година и от тогава насам заедно с дивидентите си на минус. И да не вземеш средна да вземеш конкретна цена пак си на минус. Да вземеш цената на екс дивидент датата, пак си на минус. да вземеш цената и след раздаването на дивидент пак си на минус.
Много ми е интересно как изобщо ти е хрумнало че си на плюс за последната година
Както вече писах вероятно сме различен тип инвеститори. Аз тук не продавам а само купувам и капиталовата печалба/загуба не ме интересува. Както казва Тодор Вачев - цената на акцията е мнение , но дивидента е факт. Купувам с излишъка и забравям , но всяка година в сметката си постъпва от "сухото"Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
Коментар