IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• със сигурност ще повлияе положително....

Коментар

• Дали SEELink като заработи може да окаже положително влияние на цените на акциите?

Коментар

• Първоначално изпратено от olimpiec Разгледай мнение
        Тук ако не стане това което стана с "ЕЛАРГ"-а сме загубени,не питай как се продават сега 10К по тая позиция.......Много тъпо от моя страна да си купя толкова акции тук но....И докато тия се правят на улави,както казваш нищо добро няма да се случи тук.За Р.М. и компания нямам коментар защото,ако съм искрен просто Но кьорав карти не лупка.......За нищо освен за Ликвидация тук не е препоръка!!!!!Къде сте бе "Маркетмейкъра "тук???!!!!!
        Преди време това и аз казах индиректно, макар във въпросна форма - когато ти се изчерпа бизнес модела купувай евтино окрупнявай и след време продавай и в момента огромният доход идва от ренти и имаш един поток в бъдещето от фин. лизинг ... няма да е зле да се мислят и за други подходи, като споменатия от теб.

Съгласен съм с фортис, цените на зърното са определящи и основни, това че може да се вземе нещо пакетно, дори комасирано + инфраструктура това е просто допълнителен бонус към цената ...
        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Адванс не е мерило за състоянието на пазара на земя. Вие ако се на мястото на фонда и купувате в определено землище на 850лв и искате да продавате по-големи обеми примерно на 1500лв дори и разсрочено означава, че правите другите купувачи на КУ-КУ !!!! Мислите ли, че е така???? Нали НЕ !!!!
          Другото е да се продава по-хубава земя и да купува по-лоша. Това е така, но и тази схема не е вечна, защото ще си замените някога хубавата земя с лошата и ако цената и не се повишава непрекъснато си до там с този бизнес.
          Пазарът на земя се движи от зърнения пазар. В тази работа колкото и да се отрича е включен и Адванса. Гледайте зърнения пазар и нагаждането на фермерите при новите условия и ще разберете какво ще се случва със земята, а след това и с Адванса.
          Тук ако не стане това което стана с "ЕЛАРГ"-а сме загубени,не питай как се продават сега 10К по тая позиция.......Много тъпо от моя страна да си купя толкова акции тук но....И докато тия се правят на улави,както казваш нищо добро няма да се случи тук.За Р.М. и компания нямам коментар защото,ако съм искрен просто Но кьорав карти не лупка.......За нищо освен за Ликвидация тук не е препоръка!!!!!Къде сте бе "Маркетмейкъра "тук???!!!!!

Коментар

• Адванс не е мерило за състоянието на пазара на земя. Вие ако се на мястото на фонда и купувате в определено землище на 850лв и искате да продавате по-големи обеми примерно на 1500лв дори и разсрочено означава, че правите другите купувачи на КУ-КУ !!!! Мислите ли, че е така???? Нали НЕ !!!!
            Другото е да се продава по-хубава земя и да купува по-лоша. Това е така, но и тази схема не е вечна, защото ще си замените някога хубавата земя с лошата и ако цената и не се повишава непрекъснато си до там с този бизнес.
            Пазарът на земя се движи от зърнения пазар. В тази работа колкото и да се отрича е включен и Адванса. Гледайте зърнения пазар и нагаждането на фермерите при новите условия и ще разберете какво ще се случва със земята, а след това и с Адванса.

Коментар

• Охлаждане на цената на земята

Това охлаждане на цената може да се види и от "охлаждането" на продажбите на земя от Адванс Тера Фонд.

Ник_Найденов

Коментар

лошата реколта - чак се учудих от къде го видя това ????
                другото е за насочването на субсидиите за закупуване на земя - когато едни пари ти влязат по разплащателната сметка и се смесят с други, след това от къде разбираш какво си извадил за земя от там?

както винаги изказването е тенденционо - защо Инвестора го публикуват въобще?
                Това звучи близо до истината:
                "Като цяло се наблюдава “охлаждане” на пазара, а в някои райони, където цените на земята бяха силно завишени, може да се очаква и понижение, коментира той."

Коментар

другото е за насочването на субсидиите за закупуване на земя - когато едни пари ти влязат по разплащателната сметка и се смесят с други, след това от къде разбираш какво си извадил за земя от там?

От колко години съм близо да земеделието, няма 1 път зърнопроизводителите да са доволни, "я много дъжд, я суша, я ниски добиви, я добри, но с лоши показатели". Това е нормално за бранша.

На тенденциозни драсканици внимание не обръщам, лошото е, че някои журналисти се опитват да манипулират мнението на аудиторията, независимо за какво става на въпрос. На 106-а позиция сме от 180 държави по свобода на медиите, това казва достатъчно.
                  Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от PolariS Разгледай мнение
                    Като изключим глупоста за очаквана лоша реколта, кое друго имаш в предвид?

Коментар

• Бюлетин май 2016 г.: Купени 206 дка земеделски земи при средна цена 817 лв/дка и продадени 131 дка.

За годината продадени общо 858 дка при средна 1370 лв/дка.
                      Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

http://www.investor.bg/bylgariia/451...ika-si-218822/

тук доста глупости са надрънкали
                        и се чудя защо Инвестора ги публикува ????
                        Като изключим глупоста за очаквана лоша реколта, кое друго имаш в предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          Тая година може да е по-добра, поне засега - на сборището каза директорът - че по-добре се движат сделчиците.

Иначе спадът е нормален, очаквах го - но пасувам - имам по-сгодни работи за дебнене.
                          да не търся мнения от преди 2-3 години
                          че ще видим кой какво е очаквал

Коментар

• http://www.investor.bg/bylgariia/451...ika-si-218822/

тук доста глупости са надрънкали
                            и се чудя защо Инвестора ги публикува ????

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
                              Казаха ли кога да очакваме дивидента?

Та да го похарчим за плис-плис както казваш?

след 29.06.16 трябва да се появи
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Иначе спадът е нормален, очаквах го - но пасувам - имам по-сгодни работи за дебнене.
                                И аз така мисля, най-вероятно дъно според мен е към 1,70/ Следващите по-невероятни са 1,53,,1,42 и ...т.н. Може би няма да се стига дотам!?!?
                                Last edited by precakanoto; 13.06.2016, 19:20.
                                Не е препоръка... !!!
                                "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

Working...
                                X