IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Статистически погледнато за последните 5-6 години - нищо особено за юни, лекинко само над средна хубост, 9.5% от продажбите са през него.
    На силни са по принцип септ и октомври - с 1/3 от продажбите през годината.
    За 6-те месеца юни-окт - 70%
    Най калпави 3 поредни месеца са декември, януари и февруари - само 2.7% общо.
    време е да има промяна
    не може все едно и също
    и аз се надявам да бъдем зарадвани с нещо по-така скоро
    бях забравил, че съм акционер тук

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
      а какво ще му има на юлския бюлетин????
      Статистически погледнато за последните 5-6 години - нищо особено за юни, лекинко само над средна хубост, 9.5% от продажбите са през него.
      На силни са по принцип септ и октомври - с 1/3 от продажбите през годината.
      За 6-те месеца юни-окт - 70%
      Най калпави 3 поредни месеца са декември, януари и февруари - само 2.7% общо.

Коментар

• Адванс Терафонд АДИСЦ (6А6/АТЕRА)

Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
        а какво ще му има на юлския бюлетин????
        Имаше среща на всички регионални представители преди няколко дни(за всички,които не търгуват реално със земя),но там какво се е казало знам само наполовина затова и си оставих половинката тук.Без каквито и да било препоръки за каквото и да било.П.С. доста оферти вдясно изчезнаха......що ли????

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
          Много ми е трудно да оценя нещата в Адванса и да дам долу-горе точна оценка.
          Тук инфото от управлението е толкова относително, а практиките доста извън обичайното. Да не пиша кое и как точно.
          Моята теза е, че нещата зависят от зърнените пазари, а те влияят пряко на финансовите възможносит на фермерите. Точно тези фермери Спряха бизнеса на Адванса през последните години и ги изтласкаха от добрите землища. Точно те сега не искат да плащат 1500лв за т.н. лизинг и продажбите намаляват.
          Вече има откази на земеделци да работят нивите с най-високи ренти - обикновено това са на фондовете.
          Дали ще поскъпва земята? Трябва световното потребление на зърно да е по-голямо от произовдството, но през последните няколко години това не е така. Само погледнете в БГ какви бяха добивите от пшеница и слънчоглед преди 5-10 години и сега !!!!
          Стана така, че дори и при засушаване добивите не спадат катастрофарно, а с 5-15%. Суша не става по цялото земно кълбо, а на места.
          Реално какво се получава при Адванса. Рентабилността им е такава, че все едно имаш земя, не получаваш ренат /тя отива за издръжка на УД/, а прибираш поскъпването на нивите. Но не забравяйте и факта, че качеството на притежаваната земя непрекъснато намалява. В това можете да бъдете 200% сигурни.
          Трябваше бизнес модела да е такъв - закупената качествена земя се отдава дългосрочно под аренда и никога не се продава. Рентата се получава и дели на акционерите - на 100%. Минимална търговия - където е възможно, с цел издръжка на длужеството.
          Аз съм съгласен с мнението на Форти, и точно описаните от него неща ме накараха да продам и да нямам в тази позиция. Засега се оказва печеливша стратегия.
          “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• а какво ще му има на юлския бюлетин????

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              ама как върна Атерката, а - браво!
              Същото наблюдавам от няколко дни с интерес. При нея не е ново да възстановява цената след дивидент, но сега много бързо. Ще видим следващата седмица да не би да изненадат с повечко продажби в бюлетина за юни.
              Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.

Коментар

• ама как върна Атерката, а - браво!

п.п.нямам

Коментар

• При мен също се появи .

Коментар

• И на Бенч-а се появи дивидента. Айде честито, сега да видим ще се реинвестират ли милионите или ще се спекулира?

Коментар

• Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнение
                      Адванса е за средно-, и дългосрочни инвеститори ... Сякаш като си купиш реална земя всяка година я продаваш и купуваш ,респ. увеличаваш рентата и т.н ..
                      Форти гледа нещата от гледна точка на зърнопроизводител ,а не от страната на рентиер/арендодател/ ...То е ясно, че ръстът в цената на земята няма да е без край
                      Повече ме притеснява съдбата на ЕС ,респ. земеделските субсидии и т.нар. програми ,защото от там има изкривяване на реалността
                      субсидиите и програмите изкривяват пазара, но тях ги има на много места по света, не само в ЕС
                      не точно то гледна точна ка зърнопроизводител, макар, че те движат основно пазара и тяното състояние е най-важно

Коментар

• Адванса е за средно-, и дългосрочни инвеститори ... Сякаш като си купиш реална земя всяка година я продаваш и купуваш ,респ. увеличаваш рентата и т.н ..
                        Форти гледа нещата от гледна точка на зърнопроизводител ,а не от страната на рентиер/арендодател/ ...То е ясно, че ръстът в цената на земята няма да е без край
                        Повече ме притеснява съдбата на ЕС ,респ. земеделските субсидии и т.нар. програми ,защото от там има изкривяване на реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Ми ето ти например от преди 7г, близо 1/3 са нечитави планински канари.
                          Това попречи ли на дружеството да продаде досега 90% от тоя портфейл на средна 55-60% премия спрямо средната цена за страната по нси ?
                          Ми не....

-Не трябва да ги оборваме , а трябва да се разпределяме правилно по полето и да ги оставим да забиват "остри" сервизи - най обичам

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
                            от последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?
                            Ми ето ти например от преди 7г, близо 1/3 са нечитави планински канари.
                            Това попречи ли на дружеството да продаде досега 90% от тоя портфейл на средна 55-60% премия спрямо средната цена за страната по нси ?
                            Ми не....

 Към 31 март 2009 инвестиционните имоти на Дружеството включват: земеделска земя с площ приблизително 263,034 декара на стойност 89,821 хил. лв...
                             Към края на първото тримесечие на годината, Дружеството има сключени за стопанската 2008-2009 година договори за наем и аренда на 180 087 декара, които съставляват 68,47% от земите, закупени до момента. Средният размер на арендното/наемното плащане за стопанската година е в размер на 20 лв/дка,

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение
                              от последният бюлетин: отдадена земя под аренда 80,20% , Дек 2012 - 92%. Всеки който е наясно с пазара на зем. земя ще ти каже,че няма читава ниви, които да не се обработват. Тези 20% които не са отдадени под аренда какви са ?

10% новозакупени от миналата година

~ в началото бяха 212хил. дка а сега са 232+ мисля

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение
                                Ако продадът земя от която вземат 45 на 1500 и купят такава за 800 от която пак вземат 45 лв примерно е добре
                                +858274858375

Коментар

Working...
                                X