IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
    Ех, че почваш да загряваш, умно парче ще излезеш
    Наистинта иневстирането на БФб е изключително рисково, трябва да се прави внимателно и до определени цени, над които отговорните фактори, каквито би требвало да са Пенсионните да излизат на пазара на аска, примерно когато компания като Атера е на исторически високи нива - НАД НИВАТА от 2007 г., следва да се продава, а не да се купува, нале Но те не го правят колкото и да е рискова БФБ, те правят обратното, купуват акции на нива над 2007 без да се притесняват Атера, Спийди, СФИ и други, балонери. Е, като БФБ е рискова и няма в какво да се инвестира защо го правят, нале нямало?
    А и като няма в какво, нормалото е да го заявиш, защото финансовата система се крепи на доверие и предвидимост, да поискат и по-ниски % за управление, защото да управяляваш ДЦК е лесно и % за управление е 3-4 пъти по-нисък. Те вземат % да управляват портфейл на БФБ, а не го правят Като не ти харесва нещо, вариянати има много Явно им харесва БФБ И няма как да избягат да не инвестират на БФБ
    Айде сега пък: балонери. "Балон" ли е една акция, дето носи 6% дивидент?
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      А мене най ме е яд когато някой не може да проумее нещо елементарно, дори когато му го повторя около 638 пъти.

НЕ съм на заплатка в никой ПФ.

И това, че някой е правил грешки в миналото, не означава, че трябва да ги повтаря. Атаките срещу АДСИЦ отстрана на престъпната хунта ГРОБ окончателно доказа на у2правляващите ПФ, че Българската борса за инвестиции рискова е.
      Ех, че почваш да загряваш, умно парче ще излезеш
      Наистинта иневстирането на БФб е изключително рисково, трябва да се прави внимателно и до определени цени, над които отговорните фактори, каквито би требвало да са Пенсионните да излизат на пазара на аска, примерно когато компания като Атера е на исторически високи нива - НАД НИВАТА от 2007 г., следва да се продава, а не да се купува, нале Но те не го правят колкото и да е рискова БФБ, те правят обратното, купуват акции на нива над 2007 без да се притесняват Атера, Спийди, СФИ и други, балонери. Е, като БФБ е рискова и няма в какво да се инвестира защо го правят, нале нямало?
      А и като няма в какво, нормалото е да го заявиш, защото финансовата система се крепи на доверие и предвидимост, да поискат и по-ниски % за управление, защото да управяляваш ДЦК е лесно и % за управление е 3-4 пъти по-нисък. Те вземат % да управляват портфейл на БФБ, а не го правят Като не ти харесва нещо, вариянати има много Явно им харесва БФБ И няма как да избягат да не инвестират на БФБ
      Bulls on BSE

Коментар

• А мене най ме е яд когато някой не може да проумее нещо елементарно, дори когато му го повторя около 638 пъти.

НЕ съм на заплатка в никой ПФ.

И това, че някой е правил грешки в миналото, не означава, че трябва да ги повтаря. Атаките срещу АДСИЦ отстрана на престъпната хунта ГРОБ окончателно доказа на у2правляващите ПФ, че Българската борса за инвестиции рискова е.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Ами защото няма в какво да инвестират. Или ти предлагаш ПФ да купуват всякакви боклуци на каква да е цена, само и само да инвестират на БФБ?

Все повече си мисля, че сам ти си се набил в някакви куци компании на високи цени и сега беснееш, че няма кой да напомпи цената дотолкова, че да можеш да избягаш от.
          Най ме яд на платените като теб на заплатка към някоя Пенсионни, които постоянно казвате на бялото черно и чак сте се побъркали от заблуда . А 2006 и 2007 с какво бяха по-различни, че тогава имаше в какво да инвестират на цени 1000% от на сегашните при 30 от 40 компании оф БГ40? Нали са дългосрочни, тогава бързаха да купуват, а сега ги няма повече от 5 г. Естествено с тях и ликвидността изчезна, когато най-големият и дългосрочен инвеститор изчезне, какво остава за останалите
          Те или трябва да излезнат и да кажат. че 2006 - 2007 са вършили огромни грешки, щом тогава са имали в какво да инвестират, а сега нямало ?!? КОето трябва да доведе то арести и уволнения най-малкото, или поне да излязат и да кажат, че БФБ не им харесва, не искат да инвестират и да спазват КСО и проспектите си, да си хвърлят лицензите или да поискат официално промяна на КСО и документите с които работят. Така да вземат само % без да правят нищо и да доставят услуга е много по-неправилно и доказва, че вие дето сте на хранилка при тях сте тотално заблудени, и че аз съм прав
          Bulls on BSE

Коментар

"Видно е, че от 25% инвестиции в български дружества през 2007г., през 2016г. този дял пада под 10%"

Хубава статистика, си изкарап приятел Ако това се запази, означава, че до 1-2 г. този процент трябва да е 2-3%, заради много по-големите вноски които влизат в пенсионните от много повече осигурени

Математически, повече Пенсионните не могат да си позволят ДА НЕ инвестират на БФБ
            Ами защото няма в какво да инвестират. Или ти предлагаш ПФ да купуват всякакви боклуци на каква да е цена, само и само да инвестират на БФБ?

Все повече си мисля, че сам ти си се набил в някакви куци компании на високи цени и сега беснееш, че няма кой да напомпи цената дотолкова, че да можеш да избягаш от.

Коментар

• "Видно е, че от 25% инвестиции в български дружества през 2007г., през 2016г. този дял пада под 10%"

Хубава статистика, си изкарап приятел Ако това се запази, означава, че до 1-2 г. този процент трябва да е 2-3%, заради много по-големите вноски които влизат в пенсионните от много повече осигурени

Математически, повече Пенсионните не могат да си позволят ДА НЕ инвестират на БФБ
              Bulls on BSE

Коментар

Когато някой излезе с такова твърдение си мисля, че или е луд или е на заплата в ПФ или може би и двете, щото нормален не би работил такава неудовлетворяваща и неполезна работа
                А сега малко по конкретно:
                Един ДПФ
                2007г.
                1. Акции приети за търговия на регулиран пазар - 20,88%, акции в 33 АД
                2. Акции на ДСИЦ - 4,44%, акции в 10 АДСИЦ
                2016г.
                1. Акции приети за търговия на регулиран пазар - 7,25%, акции в 23 АД
                2. Акции на ДСИЦ - 2,60%, акции в 4 АДСИЦ

Един УПФ
                2007г.
                1. Акции приети за търговия на регулиран пазар - 18,61%, акции в 32 АД
                2. Акции на ДСИЦ - 4,75%, акции в 10 АДСИЦ
                2016г.
                1. Акции приети за търговия на регулиран пазар - 5,96%, акции в 27 АД
                2. Акции на ДСИЦ - 1,75%, акции в 4 АДСИЦ

Видно е, че от 25% инвестиции в български дружества през 2007г., през 2016г. този дял пада под 10%, а дела на Адванс е 1,46%,
                За да се увеличи стойността на портфейла с 1%, е необходимо цената на Адванс да се увеличи с 35% или до 2,71лв. без да се променя стойността на останалите активи и е ясно, че промяната на цената с 5-10 ст. не е предизвикано от ПФ, което е и първоначалната ми теза.

Не е препоръка за инвестиционно решение.
                Last edited by derk; 07.07.2016, 19:05.

Коментар

• Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
                  Такса при получаване на наем или при продажба на имот: 10% от постъпленията от наем и от печалба при продажба

Първо прочетете малко цифрички ,после плямпайте ...Че всички са продали разбрахме .и че всички пишещи тук са велики инвеститори

Успех

Коментар

Когато някой излезе с такова твърдение си мисля, че или е луд или е на заплата в ПФ или може би и двете, щото нормален не би работил такава неудовлетворяваща и неполезна работа
                    Аз пък съм съгласен с казаното от колегата.
                    С малкия нюанс че читавостта им е най вече в прибирането на таксите.
                    Нагледали сме се на изпълнения от тяхна страна и колкото по малка им е експозицията към бфб - толкова по добре, понеже по малко ще са изкушенията им за бъркане в кацата с меда.

Най добре ще е да видим как ще се развие и да приложим ако е успешен полския модел - закриване на ПФ и прехвърляне на парите в лични частни пенсионни сметки.
                    И всеки да си бере гайлето сам.
                    Тогава с толкова много "таксиджии" бихме могли да видим и ренесанс на бфб, що не...

Коментар

Да не изпадаме в такива крайности. Извади си портфейлите на ПФ и ги пройграй с различни поскъпвания на частта от български акции и ще видиш какъв е резултата. Не работя в ПФ и единственото което ме свързва с тях са осигурителните ми договори.

Коментар

• Първоначално изпратено от shokova terapia Разгледай мнение
                        Споделям цитираното на 100%. Махнах ги тези акции от близо година. Основните причини -
                        1. както каза форти - "не получаваш рента - тя отива за издръжка на УД, а прибираш поскъпването на нивите."
                        Пита се в задачата - ако цените на нивите се окажат в застой или обърнат временно тренда - какво получаваш ? като разлика - нищо, възможно и спад
                        2. "качеството на притежаваната земя непрекъснато намалява." - както е казал Марк Твен - земята не се произвежда (особено качествената непрекъснато ерозира), а атерчовците я кешираха в немалка част. Тлъстите дивиденти (отражение на отминалото поскъпване на земята) както знаеме са вече изпапани
                        3. Както каза и Форти, че му се иска минимална търговия с цел издръжка на дружесвото - няма как да стане, ако имат 10% на входа и още 10% на изхода, - боли ги щепсела, по-доходно им е да дерат кожи докато има за дране, а после - кой накъде е - като в еларг - докато се усетят акционерите и вземат нещата в свои ръце и после ликвидация, не виждам някаква друга по-розовоа перспектива (от гледна точка на акционера), но докато се случи последното развитие - помните какво беше при еларг - гърчове и мимикрия, дано не се стига до там
                        Не е препоръка
                        само да допълня, че моментът за ликвидация беше безвъзвратно изтърван преди 2 години
                        но тогава и сега ликвидацията не е цел, целта са таксите за управление

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                          ...
                          Реално какво се получава при Адванса. Рентабилността им е такава, че все едно имаш земя, не получаваш ренат /тя отива за издръжка на УД/,а прибираш поскъпването на нивите. Но не забравяйте и факта, че качеството на притежаваната земя непрекъснато намалява. В това можете да бъдете 200% сигурни.
                          Трябваше бизнес модела да е такъв - закупената качествена земя се отдава дългосрочно под аренда и никога не се продава. Рентата да се получава и дели на акционерите - на 100%. Минимална търговия - където е възможно, с цел издръжка на длужеството.
                          Споделям цитираното на 100%. Махнах ги тези акции от близо година. Основните причини -
                          1. както каза форти - "не получаваш рента - тя отива за издръжка на УД, а прибираш поскъпването на нивите."
                          Пита се в задачата - ако цените на нивите се окажат в застой или обърнат временно тренда - какво получаваш ? като разлика - нищо, възможно и спад
                          2. "качеството на притежаваната земя непрекъснато намалява." - както е казал Марк Твен - земята не се произвежда (особено качествената непрекъснато ерозира), а атерчовците я кешираха в немалка част. Тлъстите дивиденти (отражение на отминалото поскъпване на земята) както знаеме са вече изпапани
                          3. Както каза и Форти, че му се иска минимална търговия с цел издръжка на дружесвото - няма как да стане, ако имат 10% на входа и още 10% на изхода, - боли ги щепсела, по-доходно им е да дерат кожи докато има за дране, а после - кой накъде е - като в еларг - докато се усетят акционерите и вземат нещата в свои ръце и после ликвидация, не виждам някаква друга по-розовоа перспектива (от гледна точка на акционера), но докато се случи последното развитие - помните какво беше при еларг - гърчове и мимикрия, дано не се стига до там
                          Не е препоръка
                          Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от derk Разгледай мнение
                            Тук не съм съгласен. Експозициите на ПФ в Адванс, а и изобщо в акции на български компании са пренебрежимо малко, спрямо портфейлите им, дори и тези ПФ, които имат в свързани дружества. Така, че нарастването на цената на българските акции изобщо не влияе на портфейлите им, камо ли пък само на едно дружество, дори да се увеличи и със 100%.. Считам, че по-голямата част от ПФ се управляват от читави управители и те са отчели негативното отношение на властта (например Станишев, Орешарски и Горанов) към капиталовия пазар и са минимизирали инвестициите си тук.
                            Last edited by BullsonBSE; 07.07.2016, 11:02.
                            Bulls on BSE

Коментар

Пенсионни и Договорни оправят доходност, щото са яко в Атера както и яко назад от други позиции и чужбина, може би само те си я купуват на тези цени, но както винаги няма да им излезе сметката, защото всичко опира накрая до фундамент и математика
                              Тук не съм съгласен. Експозициите на ПФ в Адванс, а и изобщо в акции на български компании са пренебрежимо малко, спрямо портфейлите им, дори и тези ПФ, които имат в свързани дружества. Така, че нарастването на цената на българските акции изобщо не влияе на портфейлите им, камо ли пък само на едно дружество, дори да се увеличи и със 100%.. Считам, че по-голямата част от ПФ се управляват от читави управители и те са отчели негативното отношение на властта (например Станишев, Орешарски и Горанов) към капиталовия пазар и са минимизирали инвестициите си тук.

Коментар

• Пенсионни и Договорни оправят доходност, щото са яко в Атера както и яко назад от други позиции и чужбина, може би само те си я купуват на тези цени, но както винаги няма да им излезе сметката, защото всичко опира накрая до фундамент и математика
                                Bulls on BSE

Коментар

Working...
                                X