IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
    Не знам дали пада, но в Добруджа почти нямат в порфейла ... повече ме интересува дали цената на хартийката ще падне под 1,95. Тогава бих влезнал отново.
    Успех на спекулантите
    Кой те излъга ? http://www.advanceterrafund.bg/imote...edelska-zemja/
    Целия Силистренски район е Добруджа,даже като цяло земята там е и по-плодородна и скъпа от тази около Добрич.Над 2500лв /д
    Шумен,Разград ,там ако изобщо някой продава е над 2к ++ пък за комасирани парцели абсурд ...дефицит голям
    Last edited by kurta007; 03.08.2018, 21:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      от Атерата чудеса не може да се чакат, но за държане на кеш е добра акция - в смисъл, че е ликвидна и дава сносен дивидент във времето. Може и да има колебания, но са поносими. В нея си държа кинти, които знам, че ако ми потрябват за нещо ще отвържа на +/- до макс 1% от текущата пазарна цена и ще мога да ги ползвам след 2 дни.
      ++
      Определено си е за предпочитане пред банков депозит.
      Даунсайд риска не е огромен. Сега грубо маркета иска около 4.8-5% дисконт на зем.портфейл спрямо рентната доходност. В кофти вариант да реши да поиска към 6% - това означава къмто 1.80лв дъно.
      Около 12% спад - ядва се, като се има предвид че същите % ще се вземат през следващите 3г от дивиденти и то при условие че грам земя не продадат, а си имат кеш поне 30К дка да купят.
      Което никак не изглежда реално, по скоро вероятно ще продадат 5-15Кдка (диви ъп) , а ще купят 35-45К и пак ще имат 30к дка повече след 3г.
      Всичко това естествено при циментирани към сегашните нива цени на зз идните години.

С половината си картон тук мога си спекулирам както си реша, ма за останалите горните цифрички имат много малко значение понеже са единствената бг акция в портфейла на малкия (6% тежест), а хоризонта при него е от порядъка на 15-20г.

Коментар

Не знам дали пада, но в Добруджа почти нямат в порфейла ... повече ме интересува дали цената на хартийката ще падне под 1,95. Тогава бих влезнал отново.
        Успех на спекулантите
        Тогава ще е късно и ацията ще се е изтреляла. Разбира се, ако няма банкова ваканция.

Послеслов.
        Акцията според мен е една от най добрите на БФБ. Определено пред кеша в българска банка бих избрал това.
        Last edited by Todor Sabev; 01.08.2018, 22:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение

Ми в момента има bid (ако знаеш какво е) на 2.06 над 4к акции.Ако си намалил на 2.10 ,това прави 4 стотинки разлика,на мизерните ти 333 акции е горе-долу 13лв. За 13 лв.ли се циганиш ?
          А ти?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• от Атерата чудеса не може да се чакат, но за държане на кеш е добра акция - в смисъл, че е ликвидна и дава сносен дивидент във времето. Може и да има колебания, но са поносими. В нея си държа кинти, които знам, че ако ми потрябват за нещо ще отвържа на +/- до макс 1% от текущата пазарна цена и ще мога да ги ползвам след 2 дни.

Земята ни е хубава и евтина (спрямо тази в Гърция и Румъния) та някакви шокове не очаквам. Риска е по-скоро покрай 2020 да няма някакви драми със земеделците, че доста подкожна мазнина насъбраха... Ако паднат рентите може да има преструктуриране на собствеността и пазара ще се раздвижи, но няма да остане вакуум според мен. Друг риск е недобро управление, но поне засега не са правили някакви гяволии или поне не сме ги хванали в крачка.

поздрави
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Успех на спекулантите
              Че тя цената на хартийката не зависи ли от цената на земята тука? Дали може цената на земята да се качва, пък на хартията да иде на твоята цена?
              А дано, ама надали....

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение

Въпросът е дали качеството на земята пада...
                Успех на спекулантите
                не е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!

Коментар

Ми дай да коментираме тея цифрички като съм ги тълкувал грешно.Как може стари кучета,от години следите акцията,пък да не знаете че е 35% подценена спрямо активите и ??? и то на база оценка на Атерата от 947лв/д,а не моя.
                  Тия 35% как точно ги калкулира ?
                  Вероятно гледаш счетоводната с/ст, ма нали си на ясно че скоро ликвидация НЯМА да има ?

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

Да не си започнал работа ДВИ на Адванс Терафонд ? Голямо хвалене, голямо нещо. Едно нещо ще ти кажа обаче, това дали акцията е подценена или надценена, показва пазара в дългосрочен план. Времето ще покаже как ще се движат цените на земята, цените на дружеството на БФБ и т.н. Щом мислиш че е подценена - чудесно, имаш база да купуваш. Нали според теб цената е ниска. Да обвиняваш обаче нас че не споделяме мнението ти, и не купуваме, или пазара - че държи ниско цената е несериозно. Успех в инвестирането. Аз също имам акции, и не ти го казвам за да те злепоставям или нещо подобно, а да те предпазя от евентуално замъглаване на съзнанието и "фенщина" спрямо акцията, което никога не води до нещо добро. Всъщност бих се радвал да си прав и цената да скочи с едни 30-40%, но това времето ще го покаже, както казах и по-горе...
                    Чак пък хвалене не виждам... Казва си мнението човека и то е положително на базата на някакви критерии и публикувания отчет. Ако всяко позитивно мнение е хвалене, значи и неговото е такова и дайте само да плюем. Не видях никой наистина да му опонира с реални факти, или числа. Моето мнение също е позитивно за тази акции и смятам, че цената й е добра за покупка сега. За това и добавих на 2.05. А че времето ще покаже какво ще стане с цените - това е ясно на всеки, който поне малко се е занимавал с тази работа... Въпроса е сега да направиш някакво обосновано предположение и да действаш на базата на него. Успех на всички участници на БФБ, че останахме малко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Впрочем като си толкова нахъсан - предлагам ти 333 акции на 2.12 - 2.14 - аре, купи ми ги, купи ми ги
                      Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                      Хубаво де, Вълчане - и днес чаках да ми купиш акциите, не ми ги купи... Намалих цената специално за тебе, пак не ми ги купи.

Ми в момента има bid (ако знаеш какво е) на 2.06 над 4к акции.Ако си намалил на 2.10 ,това прави 4 стотинки разлика,на мизерните ти 333 акции е горе-долу 13лв. За 13 лв.ли се циганиш ?
                      Last edited by kurta007; 01.08.2018, 11:32.

Коментар

Поредното необосновано мнение,тип ала бала пред блока бабите както си говорят."Чини ми се,ама не съм сигурен и аз" викаш

Ми дай да коментираме тея цифрички като съм ги тълкувал грешно.Как може стари кучета,от години следите акцията,пък да не знаете че е 35% подценена спрямо активите и ??? и то на база оценка на Атерата от 947лв/д,а не моя.
                        Кое не било доброто в тоя 6м доклад ? Малко конкретика да вкараме,стига празни приказки
                        Само глупости слушам в тоя форум,хептем е паднало нивото отпреди 6-7г
                        Хубаво де, Вълчане - и днес чаках да ми купиш акциите, не ми ги купи... Намалих цената специално за тебе, пак не ми ги купи.

Коментар

Поредното необосновано мнение,тип ала бала пред блока бабите както си говорят."Чини ми се,ама не съм сигурен и аз" викаш

Кое не било доброто в тоя 6м доклад ? Малко конкретика да вкараме,стига празни приказки
                          Да не си започнал работа ДВИ на Адванс Терафонд ? Голямо хвалене, голямо нещо. Едно нещо ще ти кажа обаче, това дали акцията е подценена или надценена, показва пазара в дългосрочен план. Времето ще покаже как ще се движат цените на земята, цените на дружеството на БФБ и т.н. Щом мислиш че е подценена - чудесно, имаш база да купуваш. Нали според теб цената е ниска. Да обвиняваш обаче нас че не споделяме мнението ти, и не купуваме, или пазара - че държи ниско цената е несериозно. Успех в инвестирането. Аз също имам акции, и не ти го казвам за да те злепоставям или нещо подобно, а да те предпазя от евентуално замъглаване на съзнанието и "фенщина" спрямо акцията, което никога не води до нещо добро. Всъщност бих се радвал да си прав и цената да скочи с едни 30-40%, но това времето ще го покаже, както казах и по-горе...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Вълчане, ти - на базата на цифрички, ама ги тълкуваш както на теб ти се иска да е. Поне тъй ми се чини, де...

Коментар

Колега,вчера излезе 6 месечен доклад и се опитах да го анализирам ,макар и като лаик в материята,и се надявах да се получи конструктивен диалог по цифрите.Защото аз инвестирам на базата на цифри,факти и данни ,а не с емоции. И виждам съм единствения в темата,който коментира и анализира числа.
                              Наместо това получавам обвинения че ме било много страх,искал съм да излеза и съм убеждавал другите да купуват. А ся де ?
                              Вълчане, ти - на базата на цифрички, ама ги тълкуваш както на теб ти се иска да е. Поне тъй ми се чини, де...

Коментар

• Първоначално изпратено от Bivol Разгледай мнение

Kurta, акцията е страхотна и няма смисъл да ни убеждаваш, но всеки сам решава и преценява по какъв начин да си изхарчи парите. С твоите писания нали не очакваш някой да започне да купува или продава на база написаното от теб? В този форум останаха сравнително малко инвестиращи на БФБ и едва ли има хора които купуват или продават основавайки се на мнението на друг, тези отдавна си изхарчиха парите и вече ги няма. За мен е важно дружеството да се развива и да плаща на инвестиралите в него, със сигурност ще има и по-добри времена от сегашните, но към момента пазара е на друго мнение .
                                Колега,вчера излезе 6 месечен доклад и се опитах да го анализирам ,макар и като лаик в материята,и се надявах да се получи конструктивен диалог по цифрите.Защото аз инвестирам на базата на цифри,факти и данни ,а не с емоции. И виждам съм единствения в темата,който коментира и анализира числа.
                                Наместо това получавам обвинения че ме било много страх,искал съм да излеза и съм убеждавал другите да купуват. А ся де ?

Коментар

Working...
                                X