Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
- 2 Харесвания
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
от написаното чета между редовете - искаш да излизаш и те е страх, че може да се наложи да си минус 4-5% в близките месеци... айде успокой се
Да,страх ме е много, и по цели нощи не мога да спя.Вчера през ноща даже така съм бълнувал,че чак съм изплашил кучето.
Надъхвам се, пък и вас , и белким някой в тоя форум с мизерните 5-10к лв влезе и цената се стабилизира ,че ще получа инфаркт.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнениеАми доста интересен е този последния 6м доклад от днес ,поне за мен и то като лайк .И като цяло съм и леко впечатлен.Оптимизират си разходите,и просто не продават а купуват ,като явно очакват поскъпване на зем. земя.Взиманията по лизинги в следващите няколко години са към 15млн ,което е дивидента за година и половина.
Дават с 4000 декара повече земя да се обработва (163к декара вече)
Земите ги е оценявал лицензиран оценител през декември 2017 по някакви осреднени цени,който били в диапазона 677лв до 1401лв .Кой е тоя оценител така и не разбрах.И защо 1401лв е максимума,пак не разбрах ,като и в момента в Добружда средната цена е над 2500лв и то за некомасирани парцели.И друго защо държат толкова много пари на краткосрочна лихва /25млн по спомен/.Верно,трябват им ликвидни средства ,но тва са близо 10%.От 3-те най-големи акционери никой не е продал и една акция.Напротив,пенсиония фонд е увеличил дела си
Коефицент на задлъжнялост 0 /нула/ .Активи -пасиви 242 млн или 35% над пазарната капитализация в момента.И то оценки от 2017 на некви смешни и нереални цени.Тука защо нарочно си обезенят ми е интересно.
И като цяло....аз не виждам нищо страшно,напротив впечатлен съм .Просто виждам една златна кокошка
п.п А ако някой си мисли ,че след като няма да продават земя тази година и край, няма да има дивидент за 2019.Ми едно че имат вземания по лизинги,едно рента,едно и според мен пролет 2019 ще продадат 5-6к земя, да има пак за поне 4-5% да загладим косъма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Този е за уволнение
Като са таквиз добри перспективите пред фонда - защо не ги е казал на началника си , а преседателя на СД - Витанов си е продал всичките акции в дружеството ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнениеАми доста интересен е този последния 6м доклад от днес ,поне за мен и то като лайк .И като цяло съм и леко впечатлен.Оптимизират си разходите,и просто не продават а купуват ,като явно очакват поскъпване на зем. земя.Взиманията по лизинги в следващите няколко години са към 15млн ,което е дивидента за година и половина.
Земите ги е оценявал лицензиран оценител през декември 2017 по някакви осреднени цени,който били в диапазона 677лв до 1401лв .Кой е тоя оценител така и не разбрах.И защо 1401лв е максимума,пак не разбрах ,като и в момента в Добружда средната цена е над 2500лв и то за некомасирани парцели.И друго защо държат толкова много пари на краткосрочна лихва /25млн по спомен/.Верно,трябват им ликвидни средства ,но тва са близо 10%.От 3-те най-големи акционери никой не е продал и една акция.Напротив,пенсиония фонд е увеличил дела си
Коефицент на задлъжнялост 0 /нула/ .Активи -пасиви 242 млн или 35% над пазарната капитализация в момента.И то оценки от 2017 на некви смешни и нереални цени.Тука защо нарочно си обезенят ми е интересно.
И като цяло....аз не виждам нищо страшно,напротив впечатлен съм .Просто виждам една златна кокошка
п.п А ако някой си мисли ,че след като няма да продават земя тази година и край, няма да има дивидент за 2019.Ми едно че имат вземания по лизинги,едно рента,едно и според мен пролет 2019 ще продадат 5-6к земя, да има пак за поне 4-5% да загладим косъма.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ами доста интересен е този последния 6м доклад от днес ,поне за мен и то като лайк .И като цяло съм и леко впечатлен.Оптимизират си разходите,и просто не продават а купуват ,като явно очакват поскъпване на зем. земя.Взиманията по лизинги в следващите няколко години са към 15млн ,което е дивидента за година и половина.
п.п А ако някой си мисли ,че след като няма да продават земя тази година и край, няма да има дивидент за 2019.Ми едно че имат вземания по лизинги,едно рента,едно и според мен пролет 2019 ще продадат 5-6к земя, да има пак за поне 4-5% да загладим косъма.Last edited by kurta007; 30.07.2018, 20:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнение
Идеятата ми е, че за да има добър дивидент, продажбите трябва да са повече от покупките. Което реално ще доведе до по-малко земя и до "частична ликвидация". Хубавите дивиденти в миналото дойдоха като си продадоха от над 300 хил. декара до сегашните. Разбира се, ако съумеят да направят това което ти предлагаш, т.е. да купуват/продават в зависимост от моментното положение и цени без да намаляват значитално порфейла (или да го вклошават откъм качество) не звучи зле.Last edited by Zdravko; 30.07.2018, 18:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Не е точно така. Ако има и покупки освен продажби ликвидация няма. Както виждаш портфолиото от над 200хил.дка. си го подържат вече няколко години.
Коментар
-
Не е точно така. Ако има и покупки освен продажби ликвидация няма. Както виждаш портфолиото от над 200хил.дка. си го подържат вече няколко години.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от конфуций Разгледай мнениеТочно. Тук всеки дивидент е реално частична ликвидация.
- 1 like
Коментар
-
Ами то за да има продажби трябва да има покупки преди това ! Ако пък само продават, то и портфейла от земи ще изчезне бързо. Не виждам нищо лошо в определени години ако е подходящо само да купуват или само да продават. В такъв случай можем да имаме години без дивидент или много малък такъв, и години с висок дивидент.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
То нали точно за това им се иска ликвидация ,щото догодина а може и следващата дивидента вероятно няма да е много добър предвид желанието на ръководството главно да купуватLast edited by Zdravko; 30.07.2018, 17:22.
- 1 like
Коментар
-
Ако снася всяка година добър дивидент не виждам нужда от ликвидация !
Коментар
-
Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнениеPlot Twist - Какво мислите за ликвидация на АДСИЦ-а?
Имам акции
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар