Първоначално изпратено от спекуланта
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Баце,аз обичам много фантастичните филми и харесвам фантастиката като цяло,но такива цени ми е трудно даже да си ги представя, при 20% поскъпване на пшеницата тази година.
Такива цени ,и да ги задържи поне седмица-две,може да видим само ако има световна криза и фондовите пазари по света повлекат и нас.Но ще е временно явление.Дългосрочния тренд е много силно нагоре на земеделската земя при тея атмосферни катаклизми,който и ще се увеличават.
Писал съм спрямо АКТИВИТЕ.И да има и да няма ликвидация,те земите си стоят.Нито хляб искат,нито вода.И при земетресение и каквито и да е катаклизми,войни,икономически кризи ,те пак ще са там,за разлика от много други активи.Активи,които са дефицитни,не могат да се произвеждат или принтират.И активи,впредив глобалното затопляне +нарастващо световно население над 7.6млрд вече,са само с една тенденция,силно поскъпване.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеСега грубо маркета иска около 4.8-5% дисконт на зем.портфейл спрямо рентната доходност. В кофти вариант да реши да поиска към 6% - това означава къмто 1.80лв дъно.
Такива цени ,и да ги задържи поне седмица-две,може да видим само ако има световна криза и фондовите пазари по света повлекат и нас.Но ще е временно явление.Дългосрочния тренд е много силно нагоре на земеделската земя при тея атмосферни катаклизми,който и ще се увеличават.
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеТия 35% как точно ги калкулира ?
Вероятно гледаш счетоводната с/ст, ма нали си на ясно че скоро ликвидация НЯМА да има ?Last edited by kurta007; 03.08.2018, 20:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнениеНе знам дали пада, но в Добруджа почти нямат в порфейла... повече ме интересува дали цената на хартийката ще падне под 1,95. Тогава бих влезнал отново.
Успех на спекулантите
Целия Силистренски район е Добруджа,даже като цяло земята там е и по-плодородна и скъпа от тази около Добрич.Над 2500лв /д
Шумен,Разград ,там ако изобщо някой продава е над 2к ++ пък за комасирани парцели абсурд ...дефицит голямLast edited by kurta007; 03.08.2018, 20:02.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеот Атерата чудеса не може да се чакат, но за държане на кеш е добра акция - в смисъл, че е ликвидна и дава сносен дивидент във времето. Може и да има колебания, но са поносими. В нея си държа кинти, които знам, че ако ми потрябват за нещо ще отвържа на +/- до макс 1% от текущата пазарна цена и ще мога да ги ползвам след 2 дни.
Определено си е за предпочитане пред банков депозит.
Даунсайд риска не е огромен. Сега грубо маркета иска около 4.8-5% дисконт на зем.портфейл спрямо рентната доходност. В кофти вариант да реши да поиска към 6% - това означава къмто 1.80лв дъно.
Около 12% спад - ядва се, като се има предвид че същите % ще се вземат през следващите 3г от дивиденти и то при условие че грам земя не продадат, а си имат кеш поне 30К дка да купят.
Което никак не изглежда реално, по скоро вероятно ще продадат 5-15Кдка (диви ъп) , а ще купят 35-45К и пак ще имат 30к дка повече след 3г.
Всичко това естествено при циментирани към сегашните нива цени на зз идните години.
С половината си картон тук мога си спекулирам както си реша, ма за останалите горните цифрички имат много малко значение понеже са единствената бг акция в портфейла на малкия (6% тежест), а хоризонта при него е от порядъка на 15-20г.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
Не знам дали пада, но в Добруджа почти нямат в порфейла... повече ме интересува дали цената на хартийката ще падне под 1,95. Тогава бих влезнал отново.
Успех на спекулантите
Послеслов.
Акцията според мен е една от най добрите на БФБ. Определено пред кеша в българска банка бих избрал това.Last edited by Todor Sabev; 01.08.2018, 21:33.
- 1 like
Коментар
-
Ми в момента има bid (ако знаеш какво е) на 2.06 над 4к акции.Ако си намалил на 2.10 ,това прави 4 стотинки разлика,на мизерните ти 333 акции е горе-долу 13лв. За 13 лв.ли се циганиш ?Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
от Атерата чудеса не може да се чакат, но за държане на кеш е добра акция - в смисъл, че е ликвидна и дава сносен дивидент във времето. Може и да има колебания, но са поносими. В нея си държа кинти, които знам, че ако ми потрябват за нещо ще отвържа на +/- до макс 1% от текущата пазарна цена и ще мога да ги ползвам след 2 дни.
Земята ни е хубава и евтина (спрямо тази в Гърция и Румъния) та някакви шокове не очаквам. Риска е по-скоро покрай 2020 да няма някакви драми със земеделците, че доста подкожна мазнина насъбраха... Ако паднат рентите може да има преструктуриране на собствеността и пазара ще се раздвижи, но няма да остане вакуум според мен. Друг риск е недобро управление, но поне засега не са правили някакви гяволии или поне не сме ги хванали в крачка.
поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dmirkata Разгледай мнение
Не знам дали пада, но в Добруджа почти нямат в порфейла... повече ме интересува дали цената на хартийката ще падне под 1,95. Тогава бих влезнал отново.
Успех на спекулантите
А дано, ама надали....
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Въпросът е дали качеството на земята пада...... повече ме интересува дали цената на хартийката ще падне под 1,95. Тогава бих влезнал отново.
Успех на спекулантитене е препоръка за покупка или продажба ,всяко съвпадение с реални лица,факти и събитя е случайна !!!
Коментар
-
Ми дай да коментираме тея цифрички като съм ги тълкувал грешно.Как може стари кучета,от години следите акцията,пък да не знаете че е 35% подценена спрямо активите и ??? и то на база оценка на Атерата от 947лв/д,а не моя.
Вероятно гледаш счетоводната с/ст, ма нали си на ясно че скоро ликвидация НЯМА да има ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Да не си започнал работа ДВИ на Адванс Терафонд ?Голямо хвалене, голямо нещо. Едно нещо ще ти кажа обаче, това дали акцията е подценена или надценена, показва пазара в дългосрочен план. Времето ще покаже как ще се движат цените на земята, цените на дружеството на БФБ и т.н. Щом мислиш че е подценена - чудесно, имаш база да купуваш. Нали според теб цената е ниска. Да обвиняваш обаче нас че не споделяме мнението ти, и не купуваме, или пазара - че държи ниско цената е несериозно. Успех в инвестирането. Аз също имам акции, и не ти го казвам за да те злепоставям или нещо подобно, а да те предпазя от евентуално замъглаване на съзнанието и "фенщина" спрямо акцията, което никога не води до нещо добро. Всъщност бих се радвал да си прав и цената да скочи с едни 30-40%, но това времето ще го покаже, както казах и по-горе...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеВпрочем като си толкова нахъсан - предлагам ти 333 акции на 2.12 - 2.14 - аре, купи ми ги, купи ми гиПървоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеХубаво де, Вълчане - и днес чаках да ми купиш акциите, не ми ги купи...Намалих цената специално за тебе, пак не ми ги купи.
Ми в момента има bid (ако знаеш какво е) на 2.06 над 4к акции.Ако си намалил на 2.10 ,това прави 4 стотинки разлика,на мизерните ти 333 акции е горе-долу 13лв. За 13 лв.ли се циганиш ?Last edited by kurta007; 01.08.2018, 10:32.
Коментар
-
Поредното необосновано мнение,тип ала бала пред блока бабите както си говорят."Чини ми се,ама не съм сигурен и аз" викаш
Ми дай да коментираме тея цифрички като съм ги тълкувал грешно.Как може стари кучета,от години следите акцията,пък да не знаете че е 35% подценена спрямо активите и ??? и то на база оценка на Атерата от 947лв/д,а не моя.
Кое не било доброто в тоя 6м доклад ? Малко конкретика да вкараме,стига празни приказки
Само глупости слушам в тоя форум,хептем е паднало нивото отпреди 6-7гНамалих цената специално за тебе, пак не ми ги купи.
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Поредното необосновано мнение,тип ала бала пред блока бабите както си говорят."Чини ми се,ама не съм сигурен и аз" викаш
Кое не било доброто в тоя 6м доклад ? Малко конкретика да вкараме,стига празни приказки
Само глупости слушам в тоя форум,хептем е паднало нивото отпреди 6-7гГолямо хвалене, голямо нещо. Едно нещо ще ти кажа обаче, това дали акцията е подценена или надценена, показва пазара в дългосрочен план. Времето ще покаже как ще се движат цените на земята, цените на дружеството на БФБ и т.н. Щом мислиш че е подценена - чудесно, имаш база да купуваш. Нали според теб цената е ниска. Да обвиняваш обаче нас че не споделяме мнението ти, и не купуваме, или пазара - че държи ниско цената е несериозно. Успех в инвестирането. Аз също имам акции, и не ти го казвам за да те злепоставям или нещо подобно, а да те предпазя от евентуално замъглаване на съзнанието и "фенщина" спрямо акцията, което никога не води до нещо добро. Всъщност бих се радвал да си прав и цената да скочи с едни 30-40%, но това времето ще го покаже, както казах и по-горе...
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар