Първоначално изпратено от kurta007
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
http://www.advanceterrafund.bg/vrzki...ush&docID=1133
Общо активи -пасиви = 253-11=242 млн лв : броя акции = 2.84лв за акция или близо -36% !!! е подценена акцията на база активите и в момента и то ако вземем силно подценената средна цена от 947лв/д.Ми ако вземем реалната 1500лв ?
по надолу
Рентабилност на приходите от продажби 41.10 %Last edited by kurta007; 30.07.2018, 11:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kurta007 Разгледай мнение
Ама те 20% като са неотдадени,не значи че струват 0 лв.
Ето ти един прост пример ,най-евтините който намерих за 5мин https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=3x5vb1&f1=1
600лв/д ,на майната си ,7 категория,чукари
Ти сам каза,че Атерата имали 20% в Североизтока,а там средната е 2500 лв/д поне .
20% неотдадени+20% от североизтока =600+2500=3100:2 =или 1600 лв/д средно. Пак няма как да се получи 947лв/д сам разбираш.Примера е прост,но показателен. Трябва да имат поне 50% и нагоре неотдадени чукари джънк.
Това че си намерил някаква обява за пасище на 600 лв./д-ка, не значи ,че някой ще я купи /още по -малко пък АТЕРА /
Като пък стоиш зад разсъжденията си ,купувай ,дано да вдигнеш цената )
Аз също мога да ти дам линк :
обяви “продава” в област Видин:ТЪРСЕНЕ В ОБЯВИ:
виж всички купувачи,продавачи и арендатори в конкретно землище
Въведи:областизбериБлагоевградБургасВарнаВелико ТърновоВидинВрацаГабровоДобричКърджалиКюстендилЛов ечМонтанаПазарджикПерникПлевенПловдивРазградРусеСи листраСливенСмолянСофияСофия-градСтара ЗагораТърговищеХасковоШуменЯмболобщинаизбериБелогр адчикБойницаБреговоВидинГрамадаДимовоКулаМакрешНов о селоРужинциЧупренеземлищеизбери
ПЛОЩ
дкаНТП
ЦЕНА
лв/дкаПОВЕЧЕ
26.07.2018г. Видин Кула Кула 31 5 нива 699 повече 26.07.2018г. Видин Чупрене Средогрив 11 6 нива 599 повече 26.07.2018г. Видин Димово Извор 30 5 нива 549 повече 26.06.2018г. Видин Макреш Киреево 33 5 нива 499 повече 11.06.2018г. Видин Димово Върбовчец 21 7 нива 1000 повече 07.06.2018г. Видин Видин Дунавци 47 3 нива 950 повече 07.06.2018г. Видин Макреш Вълчек 18 3 нива 950 повече 05.06.2018г. Видин Видин Гомотарци 6.5 4 нива 1000 повече агенция 06.07.2018г. Видин Видин Генерал Мариново 27.159 5 нива 1050 повече агенция 02.07.2018г. Видин Димово Димово 0.837 5 п/м/ливада 150 повече агенция 02.07.2018г. Видин Димово Димово 3.211 5 лозе 150 повече агенция 02.07.2018г. Видин Димово Димово 2.37 5 нива 420 повече агенция 23.06.2018г. Видин Белоградчик Рабиша 25 6 нива 500 повече инвеститор 17.06.2018г. Видин Ружинци Бело поле 40.325 3 нива 1000 повече частно лице 13.06.2018г. Видин Кула Тополовец 4.985 1 нива 800 повече частно лице 13.06.2018г. Видин Кула Тополовец 1.5 1 нива 800 повече частно лице 13.06.2018г. Видин Кула Тополовец 5.946 1 нива 800 повече частно лице 13.06.2018г. Видин Кула Тополовец 2 1 нива 800 повече частно лице 13.06.2018г. Видин Кула Тополовец 1.5 1 нива 800 повече частно лице 13.06.2018г. Видин Кула Тополовец 13.5 1 нива 800 повече
Last edited by toto 2; 28.07.2018, 13:21.
Коментар
-
Ок,от тук идва значи 947лв/д средна цена.
Поразрови се малко из сайтовете за недвижими имоти или направо иди в 5-6 агенции и виж колко върви земеделската земя по райони.
900лв /д няма такава земя даже и да е 8 категория .А за средна цена пък да не говорим.По памет говоря,понеже пак ще ме засечеш,90% от Атерската земя бе до 5-6 категория. И 30% да имат някакви чукари ,пак няма как да стане 950лв средна цена.Няма как ! Нарочно си подценяват активите поради някакви причини.
Друго,даже и с такава супер ниска оценка от 947лв/д ,това прави 205 млн активи (пасиви доколкото знам нямат големи ) при пазарна капитализация 177 млн в момента . или цена на акцията трябва да е 2.41лв на тези активи или +15% при 947лв/д .Аз твърдя обаче, че средната им цена на декар е около 1500лв ,което би означавало 3.60лв и нагоре.Без балони без нищо.Реални цени ,изчислени на базата на пазарни цени на земеделската земя в момента
Ако търсиш земеделска земя виж този сайт www.zemi.bg. При Атера цената се влияе от дивидента най вече понеже няма данни за ликвидация в близко бъдеще. Ако дивидента падне 50% спрямо последният е нормално да се отрази негативно и на цената в близко бъдеще. До колкото чувам дъждовете са довели до слаба година за земеделците тоест покупките на земя не случайно са намалели. Дългосрочно има потенциал но тая година едва ли ще е много добра.
Ако може някой който се занимава със земеделие да сподели! Фортис ?
Коментар
-
Вълчане - според статистическите данни, а и според самите ромови организации, 90% от ромовете в трудоспособна възраст НЕ работят, или поне не и законно - в България. Добре, да кажем 80%, за твоя угода. Ти живееш в паралелен свят. Аз живея в умишлено хъхризиран квартал и виждам - цели тумби се мотаят по цял ден насам-натам - хем в София, дето и идиот да си, пак ще си намериш работа, ако искаш. И да - тук ромовата безработица вероятно е най-ниска - а по селата е страшно - плодородна земя бол, но всичкото хъхряк само краде и чака на помощи... или пък се мъкнат в София и другите големи градове, защото има повече за крадене.
В Германия кой знае колко работят и какво - защото за тях краденето, просията и сводничеството тоже са "работа". Ако НАП ги разследва - за произход на парите - какво ще излезе според тебе? Ного се смях на онова филмче от Италия как ромовете усърдно работят на полето... за пари, наполовина и по-малко от това, което им предлагат фермерите тука - а те отказват, щото било "трудно" и за "ного малко пари". Просто не могад а повярвам, че някой ще откаже 800 лв туканка, за да отиде в друга държава, да живее на палатка и да получава 200 еврака. Дори хъхрек не може да е толкова тъп.Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеПичове, Курта иска да продаде след дивидента, за да не е с -1% оскубан от ИП-то. 3000% май ес.
ако е за ситуацията в отчета - едва ли е от квадратурата на уран със затъмнението в момента
Геко ги определи нещата с едно изречение, (от две думи), не е удачно сега да ги пиша
Не се дърпайте, щото няма смисъл а и времето не е подходящо
Пазаря като най-демократична институция ще реши спора чрез офертите в следващите сесии
Не е препоръка... !!!
"Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Ти законен катун някога някъде видял ли си? Всички са в покрайнините на селата и градчетата - на какви земи според тебе? А и не е важно толкова заселването, колкото грабежите и отказът им да работят. )
Масово едно 30-40% от циганите си работят по заводите най- ниски нива.Взимат кредити и имат къщи с дворове, и вече на няколко места забелязвам даже си правят и зелени морави в двора !!! Това цигани ! Говорим за големите градове и близки до тях села,където има работа бол и работници не достигат.Голяма част от дефицита на ниско квалифицирани работници в БГ е запълнен от тях и това е бъдещето,докато не ги заменят роботите след 10-20г
В по задънени села ,далеч от икономически райони ,там е мизерия , виждал съм как се събират по центъра на тумби ,карат без книжки и е мазало.Но много села са вече повечето от цигани и няма от кой да крадат.Други села пък буквално изчезват заради демографията и икономическа емиграция.
Така че ,това за което говориш са една малка група.Има ги,но са малцинство.
И друга тенденция забелязвам.Колкото коли срещна в Пловдив с германска регистрация ,ги заглеждам и все са цигани.Поне 7-8 съм видял досега..Тея са от Столипиново и ходят да бачкат в Германия.Зимата Столипиново е почти празно,идват си само лятото на гости с новозакупените германски возила.
Тук може и друга поука да си излече човек.Абе щом и циганите почнаха да емигрират от Бг,не е на добре.
От друга страна в Германия и преди си имаше 4 млн турци.После им дойдоха 1-2 млн бежанци.И колко още видове цигани има,и като бройка и като вид,един господ знае .Така че нашите цигани се чувстват сред свой там.
Да стане Хитлер,инфаркт ще получи Но това е тенденция по цял свят.Циганизация.
Само бели останаха само в Русия май.Last edited by kurta007; 28.07.2018, 00:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
Драги приятелю, според собственото ти оценяване - прилагано към Жабокът и мен - ти си вътре - защото под 2.18 не си ги купил акциите, а сега са на 2.07 кинта. Впрочем като си толкова нахъсан - предлагам ти 333 акции на 2.12 - 2.14 - аре, купи ми ги, купи ми ги - за да мога аз да си купя Engie, Altria и Imperial Brand.
Не може да сравняваме 1 месец със 1 година или 5 години ако ме разбираш по другия въпрос.По третия,на 2.12 ок,но защо да купя от теб,като мога от борсата на 2.09 ? Аз съм стара хиена
Коментар
-
Реалист съм бай Имп,реалист.
4.6% за 1 месец,другата година ме съмнява да дадат под 4% ,така че ще съм вероятно в най-лошия случай +8.6% за 13 месеца и то на силно подценена акция.2019 и 2020 лизингите и те като пуснат 15% + ще станат 24% само от дивиденти за 4г .(средногодишен дивидент 6% ,доволно баце)
И пак казвам,акцията е силно подценена ,400 евро в момента .Един слънчев ден като налазят чужденците цени под 4-5 лв ще са немислими.
И криза да стане, и то каквато и да е ,и най-голямата,земеделската земя има малко корелация виж малко история.Докато твоя Жабок и Даймлер ще последват съдбата на Фейсбук, и то доста по зле.Дивиденти, който си взимал 10г ще се изпарят за няколко дни .Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнениеПичове, Курта иска да продаде след дивидента, за да не е с -1% оскубан от ИП-то. 3000% май ес.
Ама едва ли имаш пари и за 10 акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
Аз не претендирам, че знам всичко. Ти хвърляш някакви бомбастични оценки, че средната цена на целия портфейл е 1500? При 39 лева средна рента на дка и 20% неотдадени земи...
Ето ти един прост пример ,най-евтините който намерих за 5мин https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=3x5vb1&f1=1
600лв/д ,на майната си ,7 категория,чукари
Ти сам каза,че Атерата имали 20% в Североизтока,а там средната е 2500 лв/д поне .
20% неотдадени+20% от североизтока =600+2500=3100:2 =или 1600 лв/д средно. Пак няма как да се получи 947лв/д сам разбираш.Примера е прост,но показателен. Трябва да имат поне 50% и нагоре неотдадени чукари джънк.
Last edited by kurta007; 27.07.2018, 20:08.
Коментар
-
Докато твоя Жабок и Даймлер ще последват съдбата на Фейсбук, и то доста по зле.Дивиденти, който си взимал 10г ще се изпарят за няколко дни .
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеможе би трябва да погледнеш по-внимателно "счетоводна политика и бележки" - има разлика между лизинг(макар и финансов) и разср.плащане, а 12 -мес.срок определя кои са "държани за продажба".
За 12мес. срок по приключване ...поне месечните бюлетини да бяха се засичали....
Много се смесиха схемите,- предсрочно изкупуване от лизинг, предв. д-р за разсрочено плащане и
,,,
Коментар
-
Аз може тази година да съм вкарал за пръв път пари на БФБ,но с финанси се занимавам от над 22г ,миналите две години имам над +3000% ,
а тази само за 1 месец на БФБ съм +4.6% нето .
Фактите са си факти,а празните приказки са за празноглавците.
Ка постигаш такава доходност с форекс търговия ли
Коментар
Коментар