Първоначално изпратено от earth1225
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнениеМоже ли някой да ми каже къде мога да мидя кои са мо големите акционери в дадено дружество. Аз знам само за infostock, но не знам колко е актуална информацията. Благодаря предварително.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
Средната рента от 56.08 става на 64.92 лв. , Голямо падане шъ знаиййш;-))
Той и един друг предсказваше спад под 2.80 лв. ама нещо изчезна сега да те видим и теб какъв си анализатор ;-)
дори и дежурните оплаквачки би трябвало да замълчат, но разбираем е плачът им- нямат
- 3 Харесвания
Коментар
-
Гн Груев
Благодаря ви че ме подмладихте толкова много в язвителният си коментар ;-))
За съжаление съм на x 2 от предполагаемата от вас възраст .
И както винаги за мен е удоволствие да чета вашите коментари и забележки и тук и в любимата ви друга тема.
Мисля че за това е форума да споделяме различни мнения и различна информация не всеки е специалист по всички акций.
Желая успех на всички .
Та успех тук, фундамент, че има - има, две мнения по този въпрос няма, но ръст на цената (която и без това е доволно надута) - не виждам как ще се случи. Няма да има и драматичен спад, разбира се - всеки си е избрал стратегиятаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Общият размер на таксата по договора за предоставяне на услуги към Карол Финанс възлиза на 5,128 млн. лв., 7,793 млн. лв., 3,826 млн. лв. и 4,464 млн. лв. за 2022 г., 2021 г., 2020 г. и 2019 г. съответно. Това е от годишните отчети. В тези суми не са включени плащанията за външни услуги (те не са никак малки) и възнагражденията на персонала. Мисля, че става ясно защо само от ренти (а те са ниски, тъй като земите в дадено землище са отдават често анблок, т.е. с едни около 20% (аз лично 2006-2007 г. съм им пробутвал такива боклуци) земи, които за нищо не стават) прилични дивиденти дружеството не може да раздава.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнениеНе си ми разбрал, мен ме интересува
конкретно тази такса как я изчисляват :
Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните имоти по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
Доколкото го разбирам в момента би трябвало да се изчислява
0.375 % за 3 месечието х 179 090 дк. х 680 лв. ( Средна цена за придобиване )
Или за 1 вото 3 месечие на 2024 ако сме конкретни с числа би трябвало да е :
0.00375 х 179090 х 680 = 456 680 лв.
Просто ми е интересно дали са ми правилни калкулацийте ,
Другите такси който са по 10 % мисля че са ясни но те да речем се покриват от спестеният данък печалба на АДЦИСА...
Коментар
-
Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение
след като не е излязъл още отчета за 2023, да ти дадат инфо за таксата сумарно, преди другите ... смяташ ли, че е възможно? Както казва колегата - ако се вижда в отчета за 2022 тези над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество - се смята колко са тези "Инвестиционни активи" и съответно кои са ...
конкретно тази такса как я изчисляват :
Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните имоти по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
Доколкото го разбирам в момента би трябвало да се изчислява
0.375 % за 3 месечието х 179 090 дк. х 680 лв. ( Средна цена за придобиване )
Или за 1 вото 3 месечие на 2024 ако сме конкретни с числа би трябвало да е :
0.00375 х 179090 х 680 = 456 680 лв.
Просто ми е интересно дали са ми правилни калкулацийте ,
Другите такси който са по 10 % мисля че са ясни но те да речем се покриват от спестеният данък печалба на АДЦИСА...
Коментар
-
Благодаря за разяснението очевидно грешно съм разтълкувал понятието Инвестиционен актив. За всеки случай помолих и за разяснение
по емайл от отдела за връзка с инвеститорите на Адванс с молба да опишат колко точно е била такса обслужване за 2023г. и на каква база е изчислена ако ми отговорят ще постна писмото тук да се запознаем всички с него .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Остави го, типичен представител на младото поколение, дето си мисли, че е хванало бога за шлифера и с 0 четене, но уелване на някой койн, ще стане милионер с инвестиция от 5 лева Нали ако няма такива като него, яхтсмените ще умрат от глад - това им е златаната кокошка. Говорили сме го милион пъти - ако само бяха държали купените супер евтино имоти преди 15 години, днес акцията щеше да е като минимум 5-6 лева и да носи гарантирани 50 стинки от ренти, т.е. просто да бяха ползвали най-елементарната стратегия на всеки аграр, нищо повече.
Но всеки си е преценил къде, как и колко да се набута - напоследък започнах да се възхищавам на всякакви инфлуенсъри, авторитети, късащи от залъка си и т,н, - шом са успели да си намерят адепти и да ги водят за носа, а онези коленопреклонно да се кълнат в тях, значи са хора за уважение. Все пак се иска немалка доза умения, за да се възползваш от човешката глупост и алчност, нали?
Благодаря ви че ме подмладихте толкова много в язвителният си коментар ;-))
За съжаление съм на x 2 от предполагаемата от вас възраст .
И както винаги за мен е удоволствие да чета вашите коментари и забележки и тук и в любимата ви друга тема.
Мисля че за това е форума да споделяме различни мнения и различна информация не всеки е специалист по всички акций.
Желая успех на всички .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
0.375 х 4 = 1.5%. Инвестиционни активи са всички парцели, които притежават, вкл. и паричните еквиваленти в банките. Оттам и над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество за 2022 г. Годишния отчет за 2023 още не е публикуван, но съществена разлика нама да има.
по емайл от отдела за връзка с инвеститорите на Адванс с молба да опишат колко точно е била такса обслужване за 2023г. и на каква база е изчислена ако ми отговорят ще постна писмото тук да се запознаем всички с него .
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеСпря и поскъпването на земята,оттам падат активите,а те са и все чукари 4-5 категория ,докато тези неща все още не са отразени в цената.
И без или с много малък дивидент,абе 2024 не се очертава добра тук.
Той и един друг предсказваше спад под 2.80 лв. ама нещо изчезна сега да те видим и теб какъв си анализатор ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеСпря и поскъпването на земята,оттам падат активите,а те са и все чукари 4-5 категория ,докато тези неща все още не са отразени в цената.
И без или с много малък дивидент,абе 2024 не се очертава добра тук.destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеПо аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Напоследък земеделците са притеснени дори да плащат ренти и да купуват техника с проекти по земеделската програма. Затова и не купуват земя да окрупняват нивите си. Чака ни тъжна година тук.
Не е препоръка, имам акции, миналата година махнах 50 % от пакета си.
Компанията не е лоша, но се мениджира много, много зле ;-)
Може би трябва свежа кръв :-)
- 1 like
Коментар
Коментар