IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнение
    Може ли някой да ми каже къде мога да мидя кои са мо големите акционери в дадено дружество. Аз знам само за infostock, но не знам колко е актуална информацията. Благодаря предварително.
    По принцип в отчетите на самото дружество би трябвало да се споменават акционерите с дял над 5%, освен там се сещам и за ТР, където да потърсите акционерна книга ако има качена. Успех!

Коментар

• Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнение
      Може ли някой да ми каже къде мога да мидя кои са мо големите акционери в дадено дружество. Аз знам само за infostock, но не знам колко е актуална информацията. Благодаря предварително.
      Акционерите с дял от над 5% се обявяват в Счетоводната политика и обяснителните бележки/оповестявания към Счетоводните отчети.

Коментар

• Може ли някой да ми каже къде мога да мидя кои са мо големите акционери в дадено дружество. Аз знам само за infostock, но не знам колко е актуална информацията. Благодаря предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение

Средната рента от 56.08 става на 64.92 лв. , Голямо падане шъ знаиййш;-))
          Той и един друг предсказваше спад под 2.80 лв. ама нещо изчезна сега да те видим и теб какъв си анализатор ;-)
          Е, когато за 3 години цената на акцията от 1.8 почти се удвои до 3.3, като междувременно и леФче дивидент сме прибрали,
          дори и дежурните оплаквачки би трябвало да замълчат, но разбираем е плачът им- нямат

Коментар

Гн Груев
            Благодаря ви че ме подмладихте толкова много в язвителният си коментар ;-))
            За съжаление съм на x 2 от предполагаемата от вас възраст .
            И както винаги за мен е удоволствие да чета вашите коментари и забележки и тук и в любимата ви друга тема.
            Мисля че за това е форума да споделяме различни мнения и различна информация не всеки е специалист по всички акций.
            Желая успех на всички .
            Даже те лайкнах - ми добре, когато попиташ културно, ще получиш и културен отговор, каквито между другото колегата пенман ти даде доста де. И не го правим от хейт, а защото виждаме цялата картинка (или поне се стараем), а тя никак не е радостна - разпродадена е хубавата земя, останали са основно по-лошите парцели, зърнарите си стягат задниците за тегава година и за протести, т.е. ако не дойде поредната помощ от държавата, с която да спасяваме тези прости аграри, всичко отива в киреча (и аз даже ще съм доволен - аман от аграри с претенциЙ). Това е откъм тегавата част, откъм добрата - очевадно яхтсмените си крепят акцията - къде директно, къде индиректно, къде с помощ от приятел и препоръчване на всеки нововлязъл Сульо да си купува тук, щото "глей кви дивиденти дават" и "земя не се произвежда вече".

Та успех тук, фундамент, че има - има, две мнения по този въпрос няма, но ръст на цената (която и без това е доволно надута) - не виждам как ще се случи. Няма да има и драматичен спад, разбира се - всеки си е избрал стратегията
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Общият размер на таксата по договора за предоставяне на услуги към Карол Финанс възлиза на 5,128 млн. лв., 7,793 млн. лв., 3,826 млн. лв. и 4,464 млн. лв. за 2022 г., 2021 г., 2020 г. и 2019 г. съответно. Това е от годишните отчети. В тези суми не са включени плащанията за външни услуги (те не са никак малки) и възнагражденията на персонала. Мисля, че става ясно защо само от ренти (а те са ниски, тъй като земите в дадено землище са отдават често анблок, т.е. с едни около 20% (аз лично 2006-2007 г. съм им пробутвал такива боклуци) земи, които за нищо не стават) прилични дивиденти дружеството не може да раздава.

Коментар

Не си ми разбрал, мен ме интересува
                конкретно тази такса как я изчисляват :
                Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните имоти по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
                Доколкото го разбирам в момента би трябвало да се изчислява
                0.375 % за 3 месечието х 179 090 дк. х 680 лв. ( Средна цена за придобиване )
                Или за 1 вото 3 месечие на 2024 ако сме конкретни с числа би трябвало да е :
                0.00375 х 179090 х 680 = 456 680 лв.
                Просто ми е интересно дали са ми правилни калкулацийте ,
                Другите такси който са по 10 % мисля че са ясни но те да речем се покриват от спестеният данък печалба на АДЦИСА...
                ами написал си ".... отдела за връзка с инвеститорите на Адванс с молба да опишат колко точно е била такса обслужване за 2023г. ...)

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

след като не е излязъл още отчета за 2023, да ти дадат инфо за таксата сумарно, преди другите ... смяташ ли, че е възможно? Както казва колегата - ако се вижда в отчета за 2022 тези над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество - се смята колко са тези "Инвестиционни активи" и съответно кои са ...
                  Не си ми разбрал, мен ме интересува
                  конкретно тази такса как я изчисляват :
                  Такса за управление: 0.375% от стойността само на инвестиционните имоти по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
                  Доколкото го разбирам в момента би трябвало да се изчислява
                  0.375 % за 3 месечието х 179 090 дк. х 680 лв. ( Средна цена за придобиване )
                  Или за 1 вото 3 месечие на 2024 ако сме конкретни с числа би трябвало да е :
                  0.00375 х 179090 х 680 = 456 680 лв.
                  Просто ми е интересно дали са ми правилни калкулацийте ,
                  Другите такси който са по 10 % мисля че са ясни но те да речем се покриват от спестеният данък печалба на АДЦИСА...

Коментар

Благодаря за разяснението очевидно грешно съм разтълкувал понятието Инвестиционен актив. За всеки случай помолих и за разяснение
                    по емайл от отдела за връзка с инвеститорите на Адванс с молба да опишат колко точно е била такса обслужване за 2023г. и на каква база е изчислена ако ми отговорят ще постна писмото тук да се запознаем всички с него .
                    след като не е излязъл още отчета за 2023, да ти дадат инфо за таксата сумарно, преди другите ... смяташ ли, че е възможно? Както казва колегата - ако се вижда в отчета за 2022 тези над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество - се смята колко са тези "Инвестиционни активи" и съответно кои са ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Остави го, типичен представител на младото поколение, дето си мисли, че е хванало бога за шлифера и с 0 четене, но уелване на някой койн, ще стане милионер с инвестиция от 5 лева Нали ако няма такива като него, яхтсмените ще умрат от глад - това им е златаната кокошка. Говорили сме го милион пъти - ако само бяха държали купените супер евтино имоти преди 15 години, днес акцията щеше да е като минимум 5-6 лева и да носи гарантирани 50 стинки от ренти, т.е. просто да бяха ползвали най-елементарната стратегия на всеки аграр, нищо повече.

Но всеки си е преценил къде, как и колко да се набута - напоследък започнах да се възхищавам на всякакви инфлуенсъри, авторитети, късащи от залъка си и т,н, - шом са успели да си намерят адепти и да ги водят за носа, а онези коленопреклонно да се кълнат в тях, значи са хора за уважение. Все пак се иска немалка доза умения, за да се възползваш от човешката глупост и алчност, нали?
                      Гн Груев
                      Благодаря ви че ме подмладихте толкова много в язвителният си коментар ;-))
                      За съжаление съм на x 2 от предполагаемата от вас възраст .
                      И както винаги за мен е удоволствие да чета вашите коментари и забележки и тук и в любимата ви друга тема.
                      Мисля че за това е форума да споделяме различни мнения и различна информация не всеки е специалист по всички акций.
                      Желая успех на всички .

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

0.375 х 4 = 1.5%. Инвестиционни активи са всички парцели, които притежават, вкл. и паричните еквиваленти в банките. Оттам и над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество за 2022 г. Годишния отчет за 2023 още не е публикуван, но съществена разлика нама да има.
                        Благодаря за разяснението очевидно грешно съм разтълкувал понятието Инвестиционен актив. За всеки случай помолих и за разяснение
                        по емайл от отдела за връзка с инвеститорите на Адванс с молба да опишат колко точно е била такса обслужване за 2023г. и на каква база е изчислена ако ми отговорят ще постна писмото тук да се запознаем всички с него .

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                          Спря и поскъпването на земята,оттам падат активите,а те са и все чукари 4-5 категория ,докато тези неща все още не са отразени в цената.
                          И без или с много малък дивидент,абе 2024 не се очертава добра тук.
                          Средната рента от 56.08 става на 64.92 лв. , Голямо падане шъ знаиййш;-))
                          Той и един друг предсказваше спад под 2.80 лв. ама нещо изчезна сега да те видим и теб какъв си анализатор ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                            Спря и поскъпването на земята,оттам падат активите,а те са и все чукари 4-5 категория ,докато тези неща все още не са отразени в цената.
                            То си личи от рентите
                            destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Спря и поскъпването на земята,оттам падат активите,а те са и все чукари 4-5 категория ,докато тези неща все още не са отразени в цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
                                По аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
                                Напоследък земеделците са притеснени дори да плащат ренти и да купуват техника с проекти по земеделската програма. Затова и не купуват земя да окрупняват нивите си. Чака ни тъжна година тук.
                                Не е препоръка, имам акции, миналата година махнах 50 % от пакета си.
                                Напълно съм съгласен относно дивидент под 10 ст.
                                Компанията не е лоша, но се мениджира много, много зле ;-)
                                Може би трябва свежа кръв :-)

Коментар

Working...
                                X