IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

0.375 х 4 = 1.5%. Инвестиционни активи са всички парцели, които притежават, вкл. и паричните еквиваленти в банките. Оттам и над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество за 2022 г. Годишния отчет за 2023 още не е публикуван, но съществена разлика нама да има.
    Остави го, типичен представител на младото поколение, дето си мисли, че е хванало бога за шлифера и с 0 четене, но уелване на някой койн, ще стане милионер с инвестиция от 5 лева Нали ако няма такива като него, яхтсмените ще умрат от глад - това им е златаната кокошка. Говорили сме го милион пъти - ако само бяха държали купените супер евтино имоти преди 15 години, днес акцията щеше да е като минимум 5-6 лева и да носи гарантирани 50 стинки от ренти, т.е. просто да бяха ползвали най-елементарната стратегия на всеки аграр, нищо повече.

Но всеки си е преценил къде, как и колко да се набута - напоследък започнах да се възхищавам на всякакви инфлуенсъри, авторитети, късащи от залъка си и т,н, - шом са успели да си намерят адепти и да ги водят за носа, а онези коленопреклонно да се кълнат в тях, значи са хора за уважение. Все пак се иска немалка доза умения, за да се възползваш от човешката глупост и алчност, нали?
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение

Ти каде го видя този 1.5 процента за върху всички активи ?
      Аз виждам само това :
      Такса за управление:0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
      И мисля че това е само за 60 те въпросни декари .?
      0.375 х 4 = 1.5%. Инвестиционни активи са всички парцели, които притежават, вкл. и паричните еквиваленти в банките. Оттам и над 5-те млн. лв. платени на обслужващото дружество за 2022 г. Годишния отчет за 2023 още не е публикуван, но съществена разлика нама да има.

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
        По аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
        Напоследък земеделците са притеснени дори да плащат ренти и да купуват техника с проекти по земеделската програма. Затова и не купуват земя да окрупняват нивите си. Чака ни тъжна година тук.
        Не е препоръка, имам акции, миналата година махнах 50 % от пакета си.
        И моето не е препоръка, но миналата година продадох 100% от акциите си тук.

Коментар

• Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнение
          По аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
          Напоследък земеделците са притеснени дори да плащат ренти и да купуват техника с проекти по земеделската програма. Затова и не купуват земя да окрупняват нивите си. Чака ни тъжна година тук.
          Професоре, ще ти отнемем титлата ! Който следи акцията и новините за компанията знае много добре, че дивидент ще има минимум колкото миналогодишния без дори да правим елементарни сметки, защото имаме продажби на същото количество земя, каквото имахме и в годината преди това когато дадоха 23ст. Хайде да бъдем малко по политкоректни !

п.с. ВЕРВАМЕ ТИ АМА ДО НЯКЪДЕ

Коментар

• Дивиденти тук вече забравете.Почват и капиталовите брадви.

Коментар

• По аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
              Last edited by Professor; 17.01.2024, 07:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение

Явно си новичък инвеститор и не си "навлязъл" в нещата. Таксата на обслужващото дружество е 1.5% годишно върху активите и за миналата 2022 г. е над 5 млн. лева, като прибавим и разходите за външни услуги и скромните за персонал - набъбват над 6.7 млн. лв. С други думи, тези разходи почти изяждат приходите от ренти (е, ще останат 3-4 ст./акция). Така е било винаги тук. Дивидента винаги е бил от евтино купени земи преди доста години и продадени скъпо много по-късно. Тези земи обаче с продадените в началото на годината, вече почти се изчерпиха, така че добри дивиденти в обозримо бъдеще вече няма да има. Е, "яхтата" (както се изразява един съфорумник) ще си лапа милионите. Вярно, че свободни падания, каквито ще видим при балонерката Халтурко и други измишльотини, тук няма да има, защото земята си е сериозен актив, а не измислени тинтири-минтири. Говоря от позицията на бивш акционер с малко над 100К, още от 2005 г. И още един съвет - ако не си хазартен играч, гледай фундамента на акцията и още повече - кой е мажото. Чичовци, трибуквени абревиатури и ...!!!
                Ти каде го видя този 1.5 процента за върху всички активи ?
                Аз виждам само това :
                Такса за управление:0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
                И мисля че това е само за 60 те въпросни декари .?

Коментар

Аз мисля че таксата се прилага само при продажба върху печалбата от сделката и то само когато е 15 % минимум маржа,
                  Пасивни такси на 3 месечие мисля че се начисляват само върху 60 - те декара който стоят за строеж.
                  Иначе нека да правят добри продажби с добри маржове пак да си печелят от процентите върху маржа ;-))
                  За мен е стабилна , предвидима акция сравнително прозрачна и проследима с ежемесечните бюлетини който публикуват всяко 15 то число.
                  Залагам на 0.25 лв. дивидент тази година и за догодина имаме вече гарантирани 0.11 лв. от ренти .
                  Имам акции тук не е препоръка само коментар ;-)
                  Явно си новичък инвеститор и не си "навлязъл" в нещата. Таксата на обслужващото дружество е 1.5% годишно върху активите и за миналата 2022 г. е над 5 млн. лева, като прибавим и разходите за външни услуги и скромните за персонал - набъбват над 6.7 млн. лв. С други думи, тези разходи почти изяждат приходите от ренти (е, ще останат 3-4 ст./акция). Така е било винаги тук. Дивидента винаги е бил от евтино купени земи преди доста години и продадени скъпо много по-късно. Тези земи обаче с продадените в началото на годината, вече почти се изчерпиха, така че добри дивиденти в обозримо бъдеще вече няма да има. Е, "яхтата" (както се изразява един съфорумник) ще си лапа милионите. Вярно, че свободни падания, каквито ще видим при балонерката Халтурко и други измишльотини, тук няма да има, защото земята си е сериозен актив, а не измислени тинтири-минтири. Говоря от позицията на бивш акционер с малко над 100К, още от 2005 г. И още един съвет - ако не си хазартен играч, гледай фундамента на акцията и още повече - кой е мажото. Чичовци, трибуквени абревиатури и ...!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

След тази сделка и с по-големите приходи от дадените под аренда ЗЗ, очаквам пак да ходим до 3,50
                    Според мен е крайно време да пробием върха от 3.59 ;-)) Ама ще видим ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от internet_trol Разгледай мнение
                      А с нарастването на средната цена на декар няма ли и таксата на управляващото дружество рязко да нарастне?
                      Аз мисля че таксата се прилага само при продажба върху печалбата от сделката и то само когато е 15 % минимум маржа,
                      Пасивни такси на 3 месечие мисля че се начисляват само върху 60 - те декара който стоят за строеж.
                      Иначе нека да правят добри продажби с добри маржове пак да си печелят от процентите върху маржа ;-))
                      За мен е стабилна , предвидима акция сравнително прозрачна и проследима с ежемесечните бюлетини който публикуват всяко 15 то число.
                      Залагам на 0.25 лв. дивидент тази година и за догодина имаме вече гарантирани 0.11 лв. от ренти .
                      Имам акции тук не е препоръка само коментар ;-)

Коментар

• А с нарастването на средната цена на декар няма ли и таксата на управляващото дружество рязко да нарастне?

Коментар

• Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнение

Дано да е толко, ама ми се вижда малко надценен.
                          Ами, въпрос на гледна точка е дали нещо е надценено или подценено ... Въпрос на анализи, графики и прогнози... Имам ги отдавна и съм доволен... На мен поне, ми дават стабилност на портфейла ... Не очаквам рязки скокове или спадове тази година ...

Коментар

• Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение

А дано! И са купили и земи, това е добре!
                            Дано да е толко, ама ми се вижда малко надценен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение

След тази сделка и с по-големите приходи от дадените под аренда ЗЗ, очаквам пак да ходим до 3,50
                              Счетоводната цена на акцията е около 4лв. Но между счетоводна и борсова цена, има разлика ...

Коментар

През месеца са купени 3 385 дка земеделски земи при средна цена 1317 лв./дка.
                                ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Коментар

Working...
                                X