Първоначално изпратено от angelgarba
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Адванс Терафонд АДСИЦ (ATER / ATERA)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеПо аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Напоследък земеделците са притеснени дори да плащат ренти и да купуват техника с проекти по земеделската програма. Затова и не купуват земя да окрупняват нивите си. Чака ни тъжна година тук.
Не е препоръка, имам акции, миналата година махнах 50 % от пакета си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеПо аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Напоследък земеделците са притеснени дори да плащат ренти и да купуват техника с проекти по земеделската програма. Затова и не купуват земя да окрупняват нивите си. Чака ни тъжна година тук.
Не е препоръка, имам акции, миналата година махнах 50 % от пакета си.Който следи акцията и новините за компанията знае много добре, че дивидент ще има минимум колкото миналогодишния без дори да правим елементарни сметки, защото имаме продажби на същото количество земя, каквото имахме и в годината преди това когато дадоха 23ст. Хайде да бъдем малко по политкоректни !
п.с. ВЕРВАМЕ ТИ АМА ДО НЯКЪДЕ
- 4 Харесвания
Коментар
-
По аналогия с картината и дивидента от минали години, за миналата 2023 г. ДИДИДЕНТА НЯМА ДА НАДХВЪРЛИ 0,10 ЛВ./АКЦИЯ, ВЕРВАЙТЕ МИ.
Не е препоръка, имам акции, миналата година махнах 50 % от пакета си.Last edited by Professor; 17.01.2024, 07:46.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от penman Разгледай мнение
Явно си новичък инвеститор и не си "навлязъл" в нещата. Таксата на обслужващото дружество е 1.5% годишно върху активите и за миналата 2022 г. е над 5 млн. лева, като прибавим и разходите за външни услуги и скромните за персонал - набъбват над 6.7 млн. лв. С други думи, тези разходи почти изяждат приходите от ренти (е, ще останат 3-4 ст./акция). Така е било винаги тук. Дивидента винаги е бил от евтино купени земи преди доста години и продадени скъпо много по-късно. Тези земи обаче с продадените в началото на годината, вече почти се изчерпиха, така че добри дивиденти в обозримо бъдеще вече няма да има. Е, "яхтата" (както се изразява един съфорумник) ще си лапа милионите. Вярно, че свободни падания, каквито ще видим при балонерката Халтурко и други измишльотини, тук няма да има, защото земята си е сериозен актив, а не измислени тинтири-минтири. Говоря от позицията на бивш акционер с малко над 100К, още от 2005 г. И още един съвет - ако не си хазартен играч, гледай фундамента на акцията и още повече - кой е мажото. Чичовци, трибуквени абревиатури и ...!!!
Аз виждам само това :
Такса за управление:0.375% от стойността само на инвестиционните активи по цена на придобиване, платими за всяко тримесечие
И мисля че това е само за 60 те въпросни декари .?
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнение
Аз мисля че таксата се прилага само при продажба върху печалбата от сделката и то само когато е 15 % минимум маржа,
Пасивни такси на 3 месечие мисля че се начисляват само върху 60 - те декара който стоят за строеж.
Иначе нека да правят добри продажби с добри маржове пак да си печелят от процентите върху маржа ;-))
За мен е стабилна , предвидима акция сравнително прозрачна и проследима с ежемесечните бюлетини който публикуват всяко 15 то число.
Залагам на 0.25 лв. дивидент тази година и за догодина имаме вече гарантирани 0.11 лв. от ренти .
Имам акции тук не е препоръка само коментар ;-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
След тази сделка и с по-големите приходи от дадените под аренда ЗЗ, очаквам пак да ходим до 3,50
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от internet_trol Разгледай мнениеА с нарастването на средната цена на декар няма ли и таксата на управляващото дружество рязко да нарастне?
Пасивни такси на 3 месечие мисля че се начисляват само върху 60 - те декара който стоят за строеж.
Иначе нека да правят добри продажби с добри маржове пак да си печелят от процентите върху маржа ;-))
За мен е стабилна , предвидима акция сравнително прозрачна и проследима с ежемесечните бюлетини който публикуват всяко 15 то число.
Залагам на 0.25 лв. дивидент тази година и за догодина имаме вече гарантирани 0.11 лв. от ренти .
Имам акции тук не е препоръка само коментар ;-)
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от earth1225 Разгледай мнение
Дано да е толко, ама ми се вижда малко надценен.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от lawyer_21 Разгледай мнение
А дано! И са купили и земи, това е добре!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Designer Разгледай мнение
След тази сделка и с по-големите приходи от дадените под аренда ЗЗ, очаквам пак да ходим до 3,50
Коментар
-
Първоначално изпратено от angelgarba Разгледай мнениеПрез месеца са купени 3 385 дка земеделски земи при средна цена 1317 лв./дка.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Нисък нисък колко да е нисък, 25-30ст. ще ги имаме мисля !
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар