If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
На 08.07.2008 г. „БенчМарк Фонд Имоти” АДСИЦ сключи договор за банков кредит с НАЦИОНАЛНА БАНКА НА ГЪРЦИЯ (NATIONAL BANK OF GREECE)
с цел на кредита: финансиране и рефинансиране, без финансиране на ДДС, изграждането на следните Проекти: а.Изграждане и въвеждане в експлоатация на търговска и офис сграда с подземни гаражи, намиращ се на бул. Цариградско шосе в гр. София, местност Караулката; б.Изграждане и въвеждане в експлоатация на офис сграда с магазин и подземни гаражи, намиращa се на ул. Раковски в гр. София, местност Центъра; в. Изграждане и въвеждане в експлоатация на Апартаментен хотел – четири звезди, намиращ се в курортен комплекс Боровец и при следните параметри:
1. Размер на кредита: до EUR 25 000 000 (двадесет и пет милиона евро).
Ами към 50 милиона лева заемите, а активите им са за 77 милиона лева по баланс към септември.
Сега да поразсъждаваме малко.
65 милиона активи в машини,съоръжения, оборудване и имоти и 12 милиона инвестиционни имоти.
Текущи задължения 8 милиона и останалите 42 милиона са дългосрочни кредити към банки.
И какво излиза - лихвите по кредитите цъкат непрестанно, а преоценнката на активите се топи като ланския сняг.
И текущите 0.17лв. за акция са твърде много според мен
Ами към 50 милиона лева заемите, а активите им са за 77 милиона лева по баланс към септември.
Сега да поразсъждаваме малко.
65 милиона активи в машини,съоръжения, оборудване и имоти и 12 милиона инвестиционни имоти.
Текущи задължения 8 милиона и останалите 42 милиона са дългосрочни кредити към банки.
И какво излиза - лихвите по кредитите цъкат непрестанно, а преоценнката на активите се топи като ланския сняг.
И текущите 0.17лв. за акция са твърде много според мен
Добре де, тука при толкова дългове имате ли идея откъде идват парите за плащане на лихвите и таксата на обслужващото дружество?
А де? ... Това е въпрос за един милион долара..
Не съм запознат много с компанията. Само знам техните обекти и знам, че те все още не носят доходност. Правя си извода, че лихвите се плащат от собствените средства, което е меко казано лошо...
Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар