IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се справя с нахалните съседи?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
    Общо събрание, решава се че ще се бутнат преградите и че ще ще имаш право да ползваш помещението. Това е официално решение и ако не се изпълни може вече да се действа според закона...
    То и без ОСА ще се бутнат - идва пожарната, предписание и честито.
    Въпроса е за обособения килер на етажа, що чобанина отсреща не му дава ключ.
    Ти остави вчера ме забиха - аз що съм с най-висок % идеални части от мойта колона. Кой ги определял, как са се решили, кое събрание. Викам има си един строител, прави план, разписва на всеки дела и оттам в нотариалните. Вика: Абе покриване на остатъчни площи са, ама айде. Рекох имаш си етажност най-малкото, да не говорим за площта. Всеки луд с номера, важното е стадото да има пастир и да се бута в правилната посока.

    Коментар


    • ludakrava

      Ти ще се учудиш сигурно, но аз съм убеден че тоя там държи нещо което не иска да сложи под леглото си. Едва ли е багер за койни, може и труп да изкочи, защото работата е студио Х.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Колко забавни идеи, но повечето ще навлекат по-скоро повече проблеми.

        Общо събрание, решава се че ще се бутнат преградите и че ще ще имаш право да ползваш помещението. Това е официално решение и ако не се изпълни може вече да се действа според закона...
        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

        Коментар


        • изчакваш да отидат на работа и подпъхваш едно пачетче дрога! след това отиваш или ако те е страх се обаждаш анонимно на куките, че това е депо за дрога и мисля, че си решаваш праблемя временно! само внимавай да те не видят! успех! може да заминеш за провинцията след като се обадиш!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Нищо чудно ако се отвори стаичката от там да изскокне я незаконно оръжие, може малко дрога, пък може и печатница на фалшиви евра да е !
            тц, по скоро е скрил там багер за койни и го е свързал към общия ток

            Коментар


            • R-Laleto

              Нищо чудно ако се отвори стаичката от там да изскокне я незаконно оръжие, може малко дрога, пък може и печатница на фалшиви евра да е !
              D.Y.F-091066

              Коментар


              • Първоначално изпратено от R-Laleto Разгледай мнение
                За регистриране, протоколиране не е необходимо ОС, може да си взема двама свидетели (най-добре от ЕС, но би могло да може и други). Регистрираме, протоколираме, казваме му да отключи и ако не - тогава жалба в съда - така ми се струва най-бързо и лесно. А иначе полицая как мога да го докарам? Това може би ще е достатъчно. Нямам познат полицай, който да извикам.

                Гледай са... излизаш на улицата.... оглеждаш се за спрял патрул - някое кафе, кръчма, кофа, дърво - все ще намериш...След което му викаш; Чъшшш, абе мъжки - ай да помогнеш малко... АЗ ЩЕ ПОЧЕРПЯ!
                Според лакомията му - към 20 кинта ще те оправят
                Ако и така не стане..... кво да ти кажа бягай в черква, пали свещи, моли се на господ... може и да ти свършат работа

                Коментар


                • Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                  Именно поради това, НЕ СЕ действа на собствена глава, а с представители на ЕС и полицай от вашето РПУ. Прави се протокол с опис. Заверява се. т.е.- връзваш си гащите.
                  Точно полицай ми трябва. Този съсед като види униформен и ще напълни гащите.
                  Обаче как да го докарам този полицай? Отивам в РПУ-то и казвам че ми трябва полицай да направи инвентар на съсед, който е заключил общите части? Не мисля, че ще стане.
                  На мен ми трябва институция, която като я сезирам, че не се спазва закона за етажната собственост, да предприеме незабавно действия срещу нарушителя на закона.
                  Доколкото те разбрах теб и ТНМ, ОС е за да регистрира нарушението, да го протоколира и да нареди на нарушителя с добро да спази закона. За регистриране, протоколиране не е необходимо ОС, може да си взема двама свидетели (най-добре от ЕС, но би могло да може и други). Регистрираме, протоколираме, казваме му да отключи и ако не - тогава жалба в съда - така ми се струва най-бързо и лесно. А иначе полицая как мога да го докарам? Това може би ще е достатъчно. Нямам познат полицай, който да извикам.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Мъка, мъка - хем си прост, хем си прав
                    Но и аз бих постъпил като теб
                    Ми ти като не си прост си свали гащите.С простия трябва да бъдеш простак а с учения учен.Простия не може да го уплашиш със закона.Он разбира само от кютек.На това ме е научил живота.Знам че се чува не с ушите и се вижда не с очите а с един друг орган.Като не искаш да седиш мирен ще чдеш шамари.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Вал ти да не си адвокатка?Я мани тея глупости дето си ги написала.Щял бил да се оплаче в полицията ми да пробва.После такъв бой ще има че няма да може да се оплаче..Досега два пъти съм пробвал оплаквания е нямало.Преди години кога и аз барабар Петко с мъжете живеех в апартамент една пикла под мене реши да прави купон и в един ме събуди.Слязох и помолих да се намали музиката.И тя я намали но когато се прибрах я пуснаха отново.Тогава слязох долу отключих ел таблото отвих бушона и понеже няма асансьор като се качих на нейния етаж тя беше изкарала телефона в коридора и говореше с баща си.Тогава чух някой отвътре да казва тоя педерас ли ни спря тока.Влязох и попитах кой иска да ме ебе.Настана мълчание и попитах пак тогава един се осмели да каже че е той.Последва десен прав и после много ритници.После попитах има ли други желаещи но се оказа че няма.На другия ден жена ми каза че съм пребил нейн колега и ми се сърди дълго време.От тогава в блока няма желаещи да ме ебът.После едни юнаци вместо фаза и нула получиха две фази... и те така.И до ден днешен никой не смее да върши глупости щото още с нанасянето получиха респект..Отдавна не живея там понякога само преспивам и много хора са ми благодарни.Преди няколко години ошамарих и едни мангали пуснали силна музика и нямам такива проблеми.Трябва да има ред и дисциплина и да не се пречи на другите.Някой си тъп нахалник си огражда чужда собственост и аз ще му се моля?????????????Просто получава един ден за изнасяне и след това или къртене или бой.Бил имал ценни вещи ами като има да си държи у тях.
                      Мъка, мъка - хем си прост, хем си прав
                      Но и аз бих постъпил като теб
                      Last edited by Protokol; 04.01.2014, 15:01.
                      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от R-Laleto Разгледай мнение
                        Добър ден!

                        Накратко - закупих жилище на 2 етаж от 5 етажа. От 2 до 5 етаж на всеки етаж има по една обща стая/помещение. На 1-вия етаж няма. Там съседът си е преградил напълно коридорът с допълнителна врата, като коридорът там не е негов а е общи части. Отделно има съмнение, че ползва ток от общата мрежа.
                        На втория етаж, където съм аз общата стая същия съсед я е заключил и не мога да я ползвам. Обяснението му е, че понеже на първия етаж (който го е заградил) няма такава стая и било негово право да ползва самостоятелно стаята на моя етаж защото стария собственик бил дал разрешение.
                        С думи и добро нищо не мога да направя - съседът е от този тип хора, които смятат, че имат права за всичко, а другите нямат.
                        Въпросът ми е как мога най-бързо и безболезнено да го накарам да даде достъп до общите части.
                        Имам малко дете и ползваме количка и на нас ни е много удобно да ползваме тази стая да държим количката.
                        Къде и как да подам жалба или нещо друго, както да очаквам бърз и ефективен резултат.
                        Благодаря.
                        Купуваш си секундно лепило, и при всеки удобен случай(без да те видят), му капваш по една капка в патроните на бравите, както на стаичката така и на входната врата на апартамента му.
                        Като купи 5-6 патрона ще му светне.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от R-Laleto Разгледай мнение
                          А той има ли инвентарен лист подписан от член на ЕС?
                          Защо става така, че този, който нарушава правата на другите му е нужно само да твърди нещо, а този, който има право по закон трябва да има свидетели и прочие?
                          А и да твърди, че е имал нещо ценно - държал го е в общите части.
                          Все едно на някой ако му откраднат колелото от общия коридор да иска пари от съседите, защото не са му го опазили.
                          А за конкретния случай - общите части не трябва да са заключени. Всеки може да влезе и да му вземе ценностите. А ако минат крадци (истински) и вземат всичко от помещението? Тогава какво - мен ли ще обвини?
                          Именно поради това, НЕ СЕ действа на собствена глава, а с представители на ЕС и полицай от вашето РПУ. Прави се протокол с опис. Заверява се. т.е.- връзваш си гащите.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            закони има, батка,няма кой да ги прилага, това е голямата трагедия, затова и вече не казваме Родина, когато говорим за България, а "тая държава" Този дивен нихилизъм ще ни погуби след 1300 години официална история, а всички, включително аз, гледаме безучастно.....

                            Иначе ти си напълно прав - българите станахме "бетер" мангалите (както биха казали в плевенско) и разбираме само от бой и глоби. Глобите няма кой да ги наложи, та затова остава само боя Имам подобни изпълнения и в моя блок и вече ми имат страха. Събирам парите и ако случйано не ми дадат, просто не плащам сметките и настава вой до небесата после. А колкото до саморазправата - можеш да питаш дали още ми спират "за малко" пред гаража на блока, след количеството счупени чистачки. Грозно е, но това е варианта. В момента имам 3 апартамента, които не си плащат, но ще сложа още една преградна врата на входа и просто няма да имат достъп до имуяествотото си. При това ще е напълно законно - с решение на ОС, което пак аз ще свикам

                            П.С. Колкото до колегата с цветния никнейм - виж сега пич/ка, имаедин закон, нарича се Закон за управление на етажната собственост - в него ти е описано всичко, което те интересува легално. Ако не искаш "авторитетни" отговори от форум, отдели си 1 час и го прочети - наготово нищо не се получава. След това отиди при въпросния индивид и му обясни колко много е загазил, свикай ОС (имаш това право) и обясни и на останалите калъфи колко много са загазили, ако пуснеш жалба и как целия блок ще го духа заради един капут. Ако и така не стане работата - един хубав бой действа ултра оздравяващо.
                            Груйчи както винаги си точен и безпощаден

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Гигов в този случай ти не знаеш кой е извършителя.А аз след като го набия и ми потроши колата след това ще му удържа парите в троен размер.А боя ще е отделно.Та ти ми предлагаш днес да си мълча щото ставало въпрос за количка утре обаче ще става за друго.Не може всеки да си прави каквото си иска.Лошото е че няма общинска полиция която да се занимава точно с това и един хубав закон с едни много добри глоби които са стигат и до конфискация на апартаменти.До такива неща се стига щото няма закони и власт.
                              Така е Пешо. Животът не е съвършен. В един момент получаваш заслужени или незаслужени облаги, в друг момент получаваш заслужени или незаслужени наказания.

                              Едно време две-три момчета от класа направиха някаква беля в училище. Забравил съм каква. И класния донесе машинката и ги острига публично. Нула номер. Острига и мене без да съм участвал. Щото бях председател на класа. И съм бил отговорен заради тях. Та така.
                              Мръсен комунист беше той. Трябва да се пиша репресиран от режима.

                              А извършителя не го знам. Само подозирам една мутра, дето е известен тукашен бандит. Ако се счепкам с него или ще ям бой, щото е по-як или ще трябва да го застрелям. И да ида в затвора.
                              Впрочем от година не съм го виждал. Сигурно пак са го прибрали на топло. Щото некролог няма.
                              Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Гигов в този случай ти не знаеш кой е извършителя.А аз след като го набия и ми потроши колата след това ще му удържа парите в троен размер.А боя ще е отделно.Та ти ми предлагаш днес да си мълча щото ставало въпрос за количка утре обаче ще става за друго.Не може всеки да си прави каквото си иска.Лошото е че няма общинска полиция която да се занимава точно с това и един хубав закон с едни много добри глоби които са стигат и до конфискация на апартаменти.До такива неща се стига щото няма закони и власт.
                                закони има, батка,няма кой да ги прилага, това е голямата трагедия, затова и вече не казваме Родина, когато говорим за България, а "тая държава" Този дивен нихилизъм ще ни погуби след 1300 години официална история, а всички, включително аз, гледаме безучастно.....

                                Иначе ти си напълно прав - българите станахме "бетер" мангалите (както биха казали в плевенско) и разбираме само от бой и глоби. Глобите няма кой да ги наложи, та затова остава само боя Имам подобни изпълнения и в моя блок и вече ми имат страха. Събирам парите и ако случйано не ми дадат, просто не плащам сметките и настава вой до небесата после. А колкото до саморазправата - можеш да питаш дали още ми спират "за малко" пред гаража на блока, след количеството счупени чистачки. Грозно е, но това е варианта. В момента имам 3 апартамента, които не си плащат, но ще сложа още една преградна врата на входа и просто няма да имат достъп до имуяествотото си. При това ще е напълно законно - с решение на ОС, което пак аз ще свикам.

                                П.С. Колкото до колегата с цветния никнейм - виж сега пич/ка, имаедин закон, нарича се Закон за управление на етажната собственост - в него ти е описано всичко, което те интересува легално. Ако не искаш "авторитетни" отговори от форум, отдели си 1 час и го прочети - наготово нищо не се получава. След това отиди при въпросния индивид и му обясни колко много е загазил, свикай ОС (имаш това право) и обясни и на останалите калъфи колко много са загазили, ако пуснеш жалба и как целия блок ще го духа заради един капут. Ако и така не стане работата - един хубав бой действа ултра оздравяващо.
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X