IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да се справя с нахалните съседи?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Че ти цяла теория си ни развил бе Пешо.

Аз ти говоря че за една детска количка не си струва да влизаш във война.....

Два пъти намирах колата си здраво сритана с окривени калници само защото на някой не му е харесало, че съм спрял пред неговия вход, щото пред нашия не е имало място. Отидох в полицията, полицаят ме гледа и вика: Нали имаш "Каско" оправяй се! Настоях да заведе дело, щото пък застрахователя иска документ от полицията. И нищо. Бояджията ми оправи колата, затрахователят плати, а аз половин месец бях без кола.
    Та така. Полицията още издирва извършителя.
    Гигов в този случай ти не знаеш кой е извършителя.А аз след като го набия и ми потроши колата след това ще му удържа парите в троен размер.А боя ще е отделно.Та ти ми предлагаш днес да си мълча щото ставало въпрос за количка утре обаче ще става за друго.Не може всеки да си прави каквото си иска.Лошото е че няма общинска полиция която да се занимава точно с това и един хубав закон с едни много добри глоби които са стигат и до конфискация на апартаменти.До такива неща се стига щото няма закони и власт.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Гигов много теоретици тука много нящо бе...Преди много години кога и аз барабар Петко с мъжете живеех в блок и бях гражданин общото събрание реши .....Мина време ........Това го пиша за да спрете с теориите....
      Че ти цяла теория си ни развил бе Пешо.

Аз ти говоря че за една детска количка не си струва да влизаш във война.....

Два пъти намирах колата си здраво сритана с окривени калници само защото на някой не му е харесало, че съм спрял пред неговия вход, щото пред нашия не е имало място. Отидох в полицията, полицаят ме гледа и вика: Нали имаш "Каско" оправяй се! Настоях да заведе дело, щото пък застрахователя иска документ от полицията. И нищо. Бояджията ми оправи колата, затрахователят плати, а аз половин месец бях без кола.
      Та така. Полицията още издирва извършителя.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Извинявам се че се намесвам, ама вие коли на паркинга пред блока държите ли?
        Щото моите не всички имат пълно каско, а има едни такива препарати, като ти поръсят колата с тях и става майка плаче. И скъп бояджия не може да я оправи.
        Айде по-спокойно. С комшиите трябва да си по-добре, отколкото с брат си. Иначе може да го ядеш мазен.
        Най-хубаво да се разбереш с добро. Ако комшийката, респ.комшията е по-дрът, може да го изчукаш. Ако не помогне пък ей на!
        Гигов много теоретици тука много нящо бе.Всеки дава акъл а оня дето нарушава закона си разиграва коня както си иска а всички останали си шушукат зад гърба му и не смеят да му кажат нищо.Преди много години кога и аз барабар Петко с мъжете живеех в блок и бях гражданин общото събрание реши да прави локално парно на нафта щото газта още не беше открита.Аз се възпротивих и те ми докараха един фирмаджия който почна да ме убеждава че за 30 кинта на месец ще стоя на отворен прозорец.Попитах човечеца какво е учил а той ми вика аз съм шеф на ВМРО в Плевен....Тогава нафтата беше 30 стотинки литъра законно да ти я докарат пред блока.Та на едно събрание ме ядосаха и поисках рулетка да премерим блока.По грубата формула на Батов сметнах че за отопление на цялата сграда ще трябват около 23-24 тона нафта на сезон.Един гламар началник в полицията започна да ми се присмива и поиска да ми пикае на дипломата.Мина време направиха парното.Жената платила щото да не се караме със съседите....Годината се оказа топла и някъде към 20 ноември пуснахме парното.Палехме го само вечер.Хората доволни вечер на събрание в мазите всеки наточил кана вино голям кеф.Мина седмица задуха вятър слънцето се скри стана студено и нафтата започна да лети.За месец издухахме 4000 литра и резервоара свърши а на всичкото отгоре истинската зима тепърва почваше.Почнаха да събират пари и ....настана трагедия ми нямам ми утре ....Тъпия полицай който на всичкото отгоре ми е съсед точно до мен вика ми сега какво правим?А аз му викам вземай патрулката и да вървим на село да си взема дипломата да пикаеш на нея....Намесих се и криво ляво събрахме пари къде со кротце къде со кютек.А народа прост та дрънка.Пълнят парното с правата вода не могат да си обезвъздушат радиаторите..Един твой колега майор артилерист завършил военното училище в Шумен и на работа в школата за запасни офицери и изключителен тъпанар една година не можах да го науча как да си обезвъздуши радиатора.Жена му миличката ми вика отде го намерих тоя ...що не срещнах тебе...
        На всичкото отгоре намерих и два щранга разменени...Някой обаче трябваше да поддържа техниката и понеже все неграмотници трябваше моя милост да се занимава с автоматиката.При това безплатно.Събранието реши че ще се плаща на инсталирана мощност и трябваше аз да мина и да опиша радиаторите.Като ги описах и определих вноските стана тя каквато стана.Започна се ела щото свалям две ребра ела щото няма да топля детската.А това са нови изчисления.А Иван като види че Гошо плаща по малко от него сваля и той да не се мине....Та те така.По едно време полицая реши че няма да топли детската.Мина седмица аз слязох на долния етаж пипнах тръбата над радиаторното отклонение и изненада тя топла.Нашия юнак полицай краде.Викам кой ще му каже и всички се уплашиха.Викнах майора и той не ще.Намерих две малки момчета и отиваме.Звъним но тоя като чу какво искаме ни изгони и каза че без заповед от прокурор няма да ни пусне.Аз отидох спрях парното свалих една джаджа и казах че няма да го пусна докато в блока има крадци...След седмица направиха събрание а оня пратил жена си.Тя милата вика ама аз като съм трила с парцала без да искам съм отвъртяла малко крановете.Казах и че тя не е направила това и няма защо да срамува заради оня крадец.С него оттогава не си говорим но с нея си говорим.Та хубаво е да се имаш със съседите но не на на таква цена.За да се имаш със съседите тябва хирата да са почтени да не пречат на другите и да не крадат.След една година парното приключи завинаги и до ден днешен стои като паметник на простотията.Ма тогава жена ми ми каза че няма парно щото аз съм скандалджия.И реши че тя ще го пусне.Така ме развесели че со сен днешен се забавлявам с тоя случай.Мина тя по всички апартаменти прибира се и вика всички искат парно.А аз и викам а някой даде ли ти пари?Тя вика другата седмица ще ги събирам.Като дойде другата седмица започнах да чакам чудото.Тръгна тя и като се прибра се оказа че пари щели да и дадат само от един апартамент ама след пет дена.....Това го пиша за да спрете с теориите....

Коментар

• Това с тръгването с рогата напред го оставете за последен вариант. Помнете, че винаги ще се намери и някой по-голям идиот от вас, по-решителен, с по-малко за губене и т.н.

Коментар

Щото моите не всички имат пълно каско, а има едни такива препарати, като ти поръсят колата с тях и става майка плаче. И скъп бояджия не може да я оправи.
            Айде по-спокойно. С комшиите трябва да си по-добре, отколкото с брат си. Иначе може да го ядеш мазен.
            Най-хубаво да се разбереш с добро. Ако комшийката, респ.комшията е по-дрът, може да го изчукаш. Ако не помогне пък ей на!
            За изчукването не съм съгласен. Вземе да и/му хареса, иди после се разправяй като иска пак. А ако ти не искаш пак, може още повече да се обиди и тогава вече става война
            The best things in life are free. The second best things are very expensive!
            не е препоръка

Коментар

• пребии копелето

Коментар

Така де Жека, ама аз имах малък проблем с комшията отгоре. Той има една кола, пък аз 4 на паркинга. И неговата е трошка. Ама оправихме проблема без караница.
                Мисълта ми е да не се отварят комшийски войни. Не е на хубаво. Най си е добре разбирателството. Щото идиоти има всякакви.
                Пък за някаква детска количка.... Ами то докато се разправяш и детето пораснало и няма нужда от количка. А враждата остава.
                Айде наздраве! Да си жив и здрав Новата все такива хубави да ги пускаш в темата бисери.
                Онова с Мерседеса всъдеход доста ме заинтригува. От професионална гледна точка ме замисли.

Днеска е количката, утре ти затвори под носа, алтавия си е алтав.
                Живи и здрави и по разбрани съседи през 2014.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                  То да се разбереш...ама като е гламар, няма как.
                  Иначе каското си плаща, свиркаш си. Така и с имотната застраховка. А и все пак както аз съм с кола, така и ти. Да не говорим, че някои са и с камери към паркинга си.
                  Може ли да си ги наводнил, да опишат всичко, да си оправиш ти нещата и над половин година до ден днешен да не са си дали отдолу сметката да им преведат парите?
                  За колите друго бяха правили - една сутрин до съседен блок маса коли с пяна за дограма в ауспусите...Стига за магариите, но като цяло разбирането със стария собственик остава в историята, ако не увира - тримата с управителя, ако не - я машината, я милицията и общината.
                  Така де Жека, ама аз имах малък проблем с комшията отгоре. Той има една кола, пък аз 4 на паркинга. И неговата е трошка. Ама оправихме проблема без караница.
                  Мисълта ми е да не се отварят комшийски войни. Не е на хубаво. Най си е добре разбирателството. Щото идиоти има всякакви.
                  Пък за някаква детска количка.... Ами то докато се разправяш и детето пораснало и няма нужда от количка. А враждата остава.
                  Айде наздраве! Да си жив и здрав Новата все такива хубави да ги пускаш в темата бисери.
                  Онова с Мерседеса всъдеход доста ме заинтригува. От професионална гледна точка ме замисли.

Коментар

То да се разбереш...ама като е гламар, няма как.
                    Иначе каското си плаща, свиркаш си. Така и с имотната застраховка. А и все пак както аз съм с кола, така и ти. Да не говорим, че някои са и с камери към паркинга си.
                    Може ли да си ги наводнил, да опишат всичко, да си оправиш ти нещата и над половин година до ден днешен да не са си дали отдолу сметката да им преведат парите?
                    За колите друго бяха правили - една сутрин до съседен блок маса коли с пяна за дограма в ауспусите...Стига за магариите, но като цяло разбирането със стария собственик остава в историята, ако не увира - тримата с управителя, ако не - я машината, я милицията и общината.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      Вал ти да не си адвокатка?Я мани тея глупости дето си ги написала.Щял бил да се оплаче в полицията ми да пробва......
                      бат Пешо внимавай като се биеш с комшиите да не докараш на някой средна телесна повреда и или по-голяма, че след това няма нужда от оплакване в полицията
                      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                        [B]Еми да твърди, арменския поп го чака, еле пък ако 5 пъти му пробиеш патрона и купува нови, та докато ги смени все ще изчезне нещо.
                        С простаците просташки.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                          Не става така. Може да твърди, че е имал, не знам си какви. ценни неща, които са изчезнали.
                          Еми да твърди, арменския поп го чака, еле пък ако 5 пъти му пробиеш патрона и купува нови, та докато ги смени все ще изчезне нещо.
                          С простаците просташки. Друг пример - имаш разходи 300 лв. на входа, сбираш по закон от живущите общо 80 лв. и другите са на имот, а не на ползватели. Не говорим, че мандата изтекъл отдавна, контрольора е жена на член на управителния съвет, нямат протоколи, няма годишен отчет, няма дявол. Прави им се разчет как следва да са нещата, какво трябва да се предприема за елементарно обновяване - пощи, домофони, ел. брава, да не говорим за щрангове. Они ти викат - ама вие защо сега така с недоверие, домофони няма да има, всички сме с еднакъв % идеални части, аз знам проблема на вратата, ама чакам да видя друг дали ще се сети, искате да сбираме фонд "Резервен" и да седят ей така едни пари залудо, искате ремонти, но да бъдат по ЗОП, хората имат проблеми с парите и плащаме от касата, па те после ще дадат, че нямат възможност. Та вече се минава и на тая фаза - всички нямаме възможност, пък да видим откъде ще си покрият разходите. Между другото ако някой е вадил лист - само на едното заявление от управителя ли го издават или все пак се дири и длъжника що не е платил?
                          Бате Пешо, класиката е електрошок по лан кабела, ама грозна работа.

Коментар

Не става така. Може да твърди, че е имал, не знам си какви. ценни неща, които са изчезнали.
                            А той има ли инвентарен лист подписан от член на ЕС?
                            Защо става така, че този, който нарушава правата на другите му е нужно само да твърди нещо, а този, който има право по закон трябва да има свидетели и прочие?
                            А и да твърди, че е имал нещо ценно - държал го е в общите части.
                            Все едно на някой ако му откраднат колелото от общия коридор да иска пари от съседите, защото не са му го опазили.
                            А за конкретния случай - общите части не трябва да са заключени. Всеки може да влезе и да му вземе ценностите. А ако минат крадци (истински) и вземат всичко от помещението? Тогава какво - мен ли ще обвини?

Коментар

• Намери 3 борчета, яки, да отидат при съседа и да го питат защо и как и какво...че нещо братчеда има проблем .Те си знаят как / това им е работата /.Да му дадат срок 1 седмица и ако не ще - те си знаят. Той обаче ще ...

Коментар

Не съм, Бате Пешо.
                                Весела история.
                                Вал ако работата ти е отговорна и не върви да ходиш там недоспал пил и дрогиран уверявам те няма друг начин.На село една комшийка се беше обадила на 112 да се жалва за силна музика от едни мангали ама и отговорили да подаде жалба при прокурор.Е аз не подавам жалби

Коментар

Working...
                                X