Първоначално изпратено от gigow
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да се справя с нахалните съседи?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеГигов много теоретици тука много нящо бе...Преди много години кога и аз барабар Петко с мъжете живеех в блок и бях гражданин общото събрание реши .....Мина време ........Това го пиша за да спрете с теориите....
Аз ти говоря че за една детска количка не си струва да влизаш във война.....
Два пъти намирах колата си здраво сритана с окривени калници само защото на някой не му е харесало, че съм спрял пред неговия вход, щото пред нашия не е имало място. Отидох в полицията, полицаят ме гледа и вика: Нали имаш "Каско" оправяй се! Настоях да заведе дело, щото пък застрахователя иска документ от полицията. И нищо. Бояджията ми оправи колата, затрахователят плати, а аз половин месец бях без кола.
Та така. Полицията още издирва извършителя.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИзвинявам се че се намесвам, ама вие коли на паркинга пред блока държите ли?
Щото моите не всички имат пълно каско, а има едни такива препарати, като ти поръсят колата с тях и става майка плаче. И скъп бояджия не може да я оправи.
Айде по-спокойно. С комшиите трябва да си по-добре, отколкото с брат си. Иначе може да го ядеш мазен.
Най-хубаво да се разбереш с добро. Ако комшийката, респ.комшията е по-дрът, може да го изчукаш. Ако не помогне пък ей на!
На всичкото отгоре намерих и два щранга разменени...Някой обаче трябваше да поддържа техниката и понеже все неграмотници трябваше моя милост да се занимава с автоматиката.При това безплатно.Събранието реши че ще се плаща на инсталирана мощност и трябваше аз да мина и да опиша радиаторите.Като ги описах и определих вноските стана тя каквато стана.Започна се ела щото свалям две ребра ела щото няма да топля детската.А това са нови изчисления.А Иван като види че Гошо плаща по малко от него сваля и той да не се мине....Та те така.По едно време полицая реши че няма да топли детската.Мина седмица аз слязох на долния етаж пипнах тръбата над радиаторното отклонение и изненада тя топла.Нашия юнак полицай краде.Викам кой ще му каже и всички се уплашиха.Викнах майора и той не ще.Намерих две малки момчета и отиваме.Звъним но тоя като чу какво искаме ни изгони и каза че без заповед от прокурор няма да ни пусне.Аз отидох спрях парното свалих една джаджа и казах че няма да го пусна докато в блока има крадци...След седмица направиха събрание а оня пратил жена си.Тя милата вика ама аз като съм трила с парцала без да искам съм отвъртяла малко крановете.Казах и че тя не е направила това и няма защо да срамува заради оня крадец.С него оттогава не си говорим но с нея си говорим.Та хубаво е да се имаш със съседите но не на на таква цена.За да се имаш със съседите тябва хирата да са почтени да не пречат на другите и да не крадат.След една година парното приключи завинаги и до ден днешен стои като паметник на простотията.Ма тогава жена ми ми каза че няма парно щото аз съм скандалджия.И реши че тя ще го пусне.Така ме развесели че со сен днешен се забавлявам с тоя случай.Мина тя по всички апартаменти прибира се и вика всички искат парно.А аз и викам а някой даде ли ти пари?Тя вика другата седмица ще ги събирам.Като дойде другата седмица започнах да чакам чудото.Тръгна тя и като се прибра се оказа че пари щели да и дадат само от един апартамент ама след пет дена.....Това го пиша за да спрете с теориите....
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеИзвинявам се че се намесвам, ама вие коли на паркинга пред блока държите ли?
Щото моите не всички имат пълно каско, а има едни такива препарати, като ти поръсят колата с тях и става майка плаче. И скъп бояджия не може да я оправи.
Айде по-спокойно. С комшиите трябва да си по-добре, отколкото с брат си. Иначе може да го ядеш мазен.
Най-хубаво да се разбереш с добро. Ако комшийката, респ.комшията е по-дрът, може да го изчукаш. Ако не помогне пък ей на!The best things in life are free. The second best things are very expensive!
не е препоръка
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнениеТака де Жека, ама аз имах малък проблем с комшията отгоре. Той има една кола, пък аз 4 на паркинга. И неговата е трошка. Ама оправихме проблема без караница.
Мисълта ми е да не се отварят комшийски войни. Не е на хубаво. Най си е добре разбирателството. Щото идиоти има всякакви.
Пък за някаква детска количка.... Ами то докато се разправяш и детето пораснало и няма нужда от количка. А враждата остава.
Айде наздраве! Да си жив и здрав Новата все такива хубави да ги пускаш в темата бисери.
Онова с Мерседеса всъдеход доста ме заинтригува. От професионална гледна точка ме замисли.
Днеска е количката, утре ти затвори под носа, алтавия си е алтав.
Живи и здрави и по разбрани съседи през 2014.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеТо да се разбереш...ама като е гламар, няма как.
Иначе каското си плаща, свиркаш си. Така и с имотната застраховка. А и все пак както аз съм с кола, така и ти. Да не говорим, че някои са и с камери към паркинга си.
Може ли да си ги наводнил, да опишат всичко, да си оправиш ти нещата и над половин година до ден днешен да не са си дали отдолу сметката да им преведат парите?
За колите друго бяха правили - една сутрин до съседен блок маса коли с пяна за дограма в ауспусите...Стига за магариите, но като цяло разбирането със стария собственик остава в историята, ако не увира - тримата с управителя, ако не - я машината, я милицията и общината.
Мисълта ми е да не се отварят комшийски войни. Не е на хубаво. Най си е добре разбирателството. Щото идиоти има всякакви.
Пък за някаква детска количка.... Ами то докато се разправяш и детето пораснало и няма нужда от количка. А враждата остава.
Айде наздраве! Да си жив и здрав Новата все такива хубави да ги пускаш в темата бисери.
Онова с Мерседеса всъдеход доста ме заинтригува. От професионална гледна точка ме замисли.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Най-хубаво да се разбереш с добро. Ако комшийката, респ.комшията е по-дрът, може да го изчукаш. Ако не помогне пък ей на!
Иначе каското си плаща, свиркаш си. Така и с имотната застраховка. А и все пак както аз съм с кола, така и ти. Да не говорим, че някои са и с камери към паркинга си.
Може ли да си ги наводнил, да опишат всичко, да си оправиш ти нещата и над половин година до ден днешен да не са си дали отдолу сметката да им преведат парите?
За колите друго бяха правили - една сутрин до съседен блок маса коли с пяна за дограма в ауспусите...Стига за магариите, но като цяло разбирането със стария собственик остава в историята, ако не увира - тримата с управителя, ако не - я машината, я милицията и общината.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеВал ти да не си адвокатка?Я мани тея глупости дето си ги написала.Щял бил да се оплаче в полицията ми да пробва......“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение[B]Еми да твърди, арменския поп го чака, еле пък ако 5 пъти му пробиеш патрона и купува нови, та докато ги смени все ще изчезне нещо.
С простаците просташки.
Най-хубаво да се разбереш с добро. Ако комшийката, респ.комшията е по-дрът, може да го изчукаш. Ако не помогне пък ей на!Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе става така. Може да твърди, че е имал, не знам си какви. ценни неща, които са изчезнали.
С простаците просташки. Друг пример - имаш разходи 300 лв. на входа, сбираш по закон от живущите общо 80 лв. и другите са на имот, а не на ползватели. Не говорим, че мандата изтекъл отдавна, контрольора е жена на член на управителния съвет, нямат протоколи, няма годишен отчет, няма дявол. Прави им се разчет как следва да са нещата, какво трябва да се предприема за елементарно обновяване - пощи, домофони, ел. брава, да не говорим за щрангове. Они ти викат - ама вие защо сега така с недоверие, домофони няма да има, всички сме с еднакъв % идеални части, аз знам проблема на вратата, ама чакам да видя друг дали ще се сети, искате да сбираме фонд "Резервен" и да седят ей така едни пари залудо, искате ремонти, но да бъдат по ЗОП, хората имат проблеми с парите и плащаме от касата, па те после ще дадат, че нямат възможност. Та вече се минава и на тая фаза - всички нямаме възможност, пък да видим откъде ще си покрият разходите. Между другото ако някой е вадил лист - само на едното заявление от управителя ли го издават или все пак се дири и длъжника що не е платил?
Бате Пешо, класиката е електрошок по лан кабела, ама грозна работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе става така. Може да твърди, че е имал, не знам си какви. ценни неща, които са изчезнали.
Защо става така, че този, който нарушава правата на другите му е нужно само да твърди нещо, а този, който има право по закон трябва да има свидетели и прочие?
А и да твърди, че е имал нещо ценно - държал го е в общите части.
Все едно на някой ако му откраднат колелото от общия коридор да иска пари от съседите, защото не са му го опазили.
А за конкретния случай - общите части не трябва да са заключени. Всеки може да влезе и да му вземе ценностите. А ако минат крадци (истински) и вземат всичко от помещението? Тогава какво - мен ли ще обвини?
Коментар
-
Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнениеНе съм, Бате Пешо.
Весела история.
Коментар
Коментар