Първоначално изпратено от anon6706
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеМноси босичък батка... съжалявам ама моловете като осъдиха некоректните платци (наем(Б)атели), какво стана? знаеш ли?
100 кинта за да те светнаМнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеМноси босичък батка... съжалявам ама моловете като осъдиха некоректните платци (наем(Б)атели), какво стана? знаеш ли?
100 кинта за да те светна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеТарикатлъка е най-голямата тъпотия и затова все ще сме назад, като държава. Аз договорите ги правя за собствена сигурност, защото, ако имам некоректен платец ще го изритам с шутове и ще го осъдя и той НИЩО не може да направи освен да започне да пише в темата за "понижение на имотите"
Освен това с парите от наема легално и спокойно псоле можеш да си купиш акции на Софкома
100 кинта за да те светна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеосвен да започне да пише в темата за "понижение на имотите"
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto Разгледай мнениеМажоритарю, като си такъв голям специалист, за устен договор чувал ли си? И без това , при наем нещата рядко опират до съд и то с винаги неясен исход
За мен ако човек, ако не си държи на думата, с договор-без договор все тая!
Просто когато няма договор по-бързо си показват рогата
Освен това с парите от наема легално и спокойно псоле можеш да си купиш акции на Софкома
А колкото за съда... Бавна е процедурата, ако няма договор. Ако има се действа по бързо производство.и нещата приключват за седмици, а некоректния платец се чуди през това време с какъв ник да се регистрира в инвестора...
Last edited by Мажоритаря; 25.02.2011, 12:37.Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеТо и сега кредитирането,въпреки зачестилите реклами,не е много голямо.Условията са доста утежнени,а и нещо няма наплив от желаещи.Така,че нещата не опират само до това дали има кредитиране ,а и до това колко хора ще се юрнат да си купуват имотки.Нещо нямам усещането,че тази година наплива ще е голям
Коментар
-
Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнениеДобре де - основното жилище беше неотложна нужда и преди 10 години. И преди си имахме дрехи и храни за складиране.... Защо тогава цената на основното жилище беше с пъти по-ниска?
Отговор: Нямаше кредитиране.
Та пак си помисли дали ще има още мъъъниичко спадане в цените на имотите.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеОсновното жилище е насъщна и неотложна нужда. Не можеш да се отопляваш на полето, няма да складираш храната и дрехите си на улицата ... Та жилищата ползвани за основни жилищни нужди, ще си останат на подобни нива - може, още малко да паднат.
Отговор: Нямаше кредитиране.
Та пак си помисли дали ще има още мъъъниичко спадане в цените на имотите.
П.П. Забравих - преди 10 години също си имахме зими и не се отоплявахме на полето.Last edited by anon6706; 25.02.2011, 12:05.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеОсновното жилище е насъщна и неотложна нужда. Не можеш да се отопляваш на полето, няма да складираш храната и дрехите си на улицата ... Та жилищата ползвани за основни жилищни нужди, ще си останат на подобни нива - може, още малко да паднат. Тези, използвани с инвестиционна цел - например, ваканционни имоти, 3 къщи на село, офиси, магазини, складове, ще следват икономическа обосновка. Тоест, ще паднат до нива, при които приходите от наем ще плащат актива за 8-10 години. Собственото основно жилище дава вид сигурност. Ако човек си има спестени пари, жилище и остане без работа, би могъл 3-4 месеца да си търси нова, без да умре от глад. Ако си под наем и без спестявания, жална ти майка. Ако пък си с ипотека и без спестявания е хардкор. Исторически, за огромната част от хората придобиването на жилище винаги е било основно постижение в живота. Единствено в добре развити социални държави като Германия и Скандинавия, животът под наем си е екстра, тъй като имаш 1 година обезщетение за безработица на доволно ниво. Отделно законодателството защитава наемателя. В БГ несигурността провокира хората да търсят сигурност. И някои грешно я разчитат като ипотека за следващите 30 години.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеПроблема е малко по различен... Аз съм наемодател и подхождам много сериозно моите клиенти. Правя договор, който е нотариално заверен и правилата, както за наемателя, така и за наемодателя са ясни и фиксирани. Досега не съм имал некоректни наематели, а съшо така аз винаги съм бил изключително коректен и съм правил отстъпки и гратисни периоди....
Проблема идва, когато наемодателя иска да спести от данъци или наемателя да спести от наема и се прави фиктивен договор или въобще не прави такъв.... Тогава и наемателя и наемодателя на практика могат да правят каквото си искат и да са безкрайно некоректни. За това са ми доста смешни хорта, които гледат само цената, защото това е само едната страна на монетата...
А въпроса за собственото жилището според мен не е правилно това да се поставя, като цел в живота... Не е нужно, а и не е нормално всеки да има собствено жилище. Просто човек, като отива да си търси жилище под наем трябва внимателно да си избира наемодателя и да си чете договора...
За мен ако човек, ако не си държи на думата, с договор-без договор все тая!
Просто когато няма договор по-бързо си показват рогата
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнение.... Единствено в добре развити социални държави като Германия и Скандинавия, животът под наем си е екстра, тъй като имаш 1 година обезщетение за безработица на доволно ниво. Отделно законодателството защитава наемателя. В БГ несигурността провокира хората да търсят сигурност. И някои грешно я разчитат като ипотека за следващите 30 години.
Проблема идва, когато наемодателя иска да спести от данъци или наемателя да спести от наема и се прави фиктивен договор или въобще не прави такъв.... Тогава и наемателя и наемодателя на практика могат да правят каквото си искат и да са безкрайно некоректни. За това са ми доста смешни хорта, които гледат само цената, защото това е само едната страна на монетата...
А въпроса за собственото жилището според мен не е правилно това да се поставя, като цел в живота... Не е нужно, а и не е нормално всеки да има собствено жилище. Просто човек, като отива да си търси жилище под наем трябва внимателно да си избира наемодателя и да си чете договора...Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от CruxВероятно си прав. И какво става тогава с цените на жилищата, щом все по-голям процент от доходите на хората ще отиват за насъщни и неотложни нужди като храна, дрехи. отопление и гориво?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ixeos Разгледай мнениеПокупателната стойност на 14К долара преди 11-12 години е поне 30-40 К евро сега. Сиренето беше 3-4 лева, сега е тройно и нагоре. Бензинът беше под 1 лев, сега е 2.50. Заплатата беше 100-150 долара, сега масово е 300-450 долара. Инфлацията е неизбежна предвид събитията в арабския свят. Ресурсите, особено петролните, са крайно ограничени. Цените на петрола са изкуствено подтискани от десетилетия насам в резултат на целенасочена геополитика. Сега установеният ред се клати в ред държави, а с тях и доставките. Просто в бъдеще основните ресурси ще бъдат само нагоре, а оттам основните храни и продукти ще ги следват.
И недейте обяснява как всички тук сте гъзари - ядете и пиете само марково, а на него цената била паднала. Всичко за консумация е нагоре, освен имотите, които все още пълзят леко надолу и колите, дето им пада цената с годините поначало.Never underestimate the predictability of stupidity
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеТака е, дървените форумни философи от много философстване изтърваха макро идеята....Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
Коментар