IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
    моа да почнеш с понятия като логаричмичен процент,или формулка да балансиране на асиметрията в аритметичния процент .....
    дерзай
    Асене,разбира се,че аритметичния процент има несъвършенства,особено когато става въпрос за дълги времеви периоди,поради простата причина,че не измерва качванията и спадовете симетрично(а всъщност това е най-трудното за разбиране - как така нещо е поскъпнало двойно и това е 100% ръст и след това се е върнало на предишната си цена,т.е.паднало е двойно,пък спада е само 50%) и тогава на помощ идват логаритмите.
    При по-къс времеви хоризонт и при по-малки процентни промени разликата между аритметичнната и логаритмичната скала са несъществени, но при по-дълъг период и големи процентни промени разликите могат да бъдат и немалки.
    Изглаждането на тези несъвършенства на аритметичния процент посредством логаритми,обаче,не може да промени по никакъв начин факта,че нещо не може да падне с 300 %,тъй като това означава да изчезне веднъж....и след това още 2 пъти!Което сам разбираш,че е невъзможно
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

    Коментар


    • ....И недейте обяснява как всички тук сте гъзари - ядете и пиете само марково, а на него цената била паднала......

      Къде съм писал, че ям само черен хайвер.....
      Такива заключения, развалят дискусии и ги правят на скандали....
      Аз съм на супер диета , доколкото мога....Ям малко и евтинии - супички и т.н.
      Докторите ми казаха - коронарография с вазектомия... или храна на ръба на оцеляването...Гладувам и икономисаното на борсата...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от 4i40
        Само една разлика - тогава 3 стаен тип "гробница" вървеше по 12-14 К долари , а сега му искат 50-60 К евра..
        Затова получават един голям .....
        Покупателната стойност на 14К долара преди 11-12 години е поне 30-40 К евро сега. Сиренето беше 3-4 лева, сега е тройно и нагоре. Бензинът беше под 1 лев, сега е 2.50. Заплатата беше 100-150 долара, сега масово е 300-450 долара. Инфлацията е неизбежна предвид събитията в арабския свят. Ресурсите, особено петролните, са крайно ограничени. Цените на петрола са изкуствено подтискани от десетилетия насам в резултат на целенасочена геополитика. Сега установеният ред се клати в ред държави, а с тях и доставките. Просто в бъдеще основните ресурси ще бъдат само нагоре, а оттам основните храни и продукти ще ги следват.

        И недейте обяснява как всички тук сте гъзари - ядете и пиете само марково, а на него цената била паднала. Всичко за консумация е нагоре, освен имотите, които все още пълзят леко надолу и колите, дето им пада цената с годините поначало.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от индианеца Разгледай мнение
          Много неща поскъпват. Ако имотите бяха бо 10000Е щяха и те да поскъпват. Обаче са по 100000Е и не искат да поскъпнат. Няма кредит за купувачите на жилища, който да ги оскъпи. Пазарът е в нещо като 1999-2001 година. Строи се по един блок в квартал, голямата маса хора не искат и да чуят за жилища, малкото с пари обикалят и се чудат какви болклуци се продават.
          Т'ва е.
          Вярно...направо гнус и "чесане по главата" от имоти в Ц-2 ...
          Само една разлика - тогава 3 стаен тип "гробница" вървеше по 12-14 К долари , а сега му искат 50-60 К евра..
          Затова получават един голям .....

          Коментар


          • Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
            Не е вярно. За последните 20 години кило хубава луканка (Стара планина) , стана от 9 стотинки на 16-17 лева...
            Т'ва колко процента е съгласно математиката, философията, физиката, психоанализата и тн?!

            Коментар


            • Много неща поскъпват. Ако имотите бяха бо 10000Е щяха и те да поскъпват. Обаче са по 100000Е и не искат да поскъпнат. Няма кредит за купувачите на жилища, който да ги оскъпи. Пазарът е в нещо като 1999-2001 година. Строи се по един блок в квартал, голямата маса хора не искат и да чуят за жилища, малкото с пари обикалят и се чудат какви болклуци се продават.
              Т'ва е.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                З Колбасите от по-високия сегмент са поевтинели...
                Не е вярно. За последните 20 години кило хубава луканка (Стара планина) , стана от 9 стотинки на 16-17 лева...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                  Започвам много да се учудвам, че въпреки тревожните данни за повишаване на цените в световен мащаб, както и в национален, все още има лумпеняци, които твърдят, че няма поскъпване и едва ли не внушават, че има дефлация. Това го пишеше смешния рус човек мАРАНДИ, но виждам, че той има и много почитатели. Тези субективни веселяци често употребяват изрази като това не купувам, онова не ям и това не потребявам. Ами ТИ като не го употребяваш, не значи, че не е поскъпнало бе АЛАНКОООООООЛУ! Мене знаеш ли колко ме боли фара какво употребяват разни наркомани?
                  Така е, дървените форумни философи от много философстване изтърваха макро идеята....

                  Коментар


                  • Започвам много да се учудвам, че въпреки тревожните данни за повишаване на цените в световен мащаб, както и в национален, все още има лумпеняци, които твърдят, че няма поскъпване и едва ли не внушават, че има дефлация. Това го пишеше смешния рус човек мАРАНДИ, но виждам, че той има и много почитатели. Тези субективни веселяци често употребяват изрази като това не купувам, онова не ям и това не потребявам. Ами ТИ като не го употребяваш, не значи, че не е поскъпнало бе АЛАНКОООООООЛУ! Мене знаеш ли колко ме боли фара какво употребяват разни наркомани?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от bgg_red Разгледай мнение
                      То КЕШа както го изсипаха
                      така ще си го и приберат !!!!
                      Според мен няма и да опитат (ще ги удари в начина на живот, а и парите вече са в Китай например). Американците са идиоти.. Те ще си харчат и ще си печатат а целият свят, през инфлацията ще им плати сметката

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                        Зависи какво си купуваш... В хранителните стоки, които аз пазарувам има или почти нулев ръст или дори спад... Само хляба е поскъпнал, а олио не купувам. Пържено почти не ядем, а и предпочитаме зехтин. В момента за по-малко от 10лв. за 1л. можеш да си намериш доста добър. Колбасите от по-високия сегмент са поевтинели, а месо можеш да намериш (никак лошо) за 7-8 лева, а от време на време има промоциики на 5-6 във Фантастико . Зеленчуците с малки изключения не са мръднали също... По принцип си прява много точна сметка, като пазарувам хранитерни стоки и за последната една година не ми се е променила особено цифрата.
                        Не знам.. Аз не мога така да го сметна по пера, но си гледам общите разходи, като нямам някаква промяна в начина на живот или навиците от доста години. Примерно парното този месец ми е 230 лв, обикновен обед в кръчме до офиса ми е над 10 лв, като спра на бензиностанция и полудявам... Аз ям много сладко - влизам в магазин и дребни шоколадчета, вафлички итн за една седмица - 25 лева.Идва да рече че на 20 то число от месеца ми е свършила заплатата и ми се налага да въвеждам "финансов ред" в семейството което не съм правил от 1998 г.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от acen1975 Разгледай мнение
                          моа да почнеш с понятия като логаричмичен процент,или формулка да балансиране на асиметрията в аритметичния процент .....
                          дерзай
                          Усложняването при некоректна база,води до каквито резултати ти ТРЯБВАТ,а не до истината.
                          Като начало може да се пробва с една проста графика. И ако %.логаритми и т.н. не отговарят,значи нещо не е наред(ама не с графиката). И основното, за едим и същи интервал от време и сравнявай едни и същи НЕЩА.
                          Не можеш да сравняваш една круша и една дюля,колко са кръгли,тъй като дюлята е с неправилна форма и истината зависи от ГЛЕДНАТА ТИ ТОЧКА. Но в същото време можеш да ги сравняваш по тегло и съотношение тегло/цена. Там процентите ще са верни,защото си на една и съща БАЗА.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                            В САЩ очаквай огромен ръст на недвижимите имоти... Много кеш се изсипа там и в един момент ще тръгне да си търси "дупки"... Но това ще е .. мамата на останалите държави... Защото в БГ вече е факт че хората не купуват имоти защото нямат пари за да си покрият текущите разходи.. Увеличението на цените е кошмарно. Незнам дали само аз го усещам, но цените растат с часове...
                            То КЕШа както го изсипаха
                            така ще си го и приберат !!!!
                            --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                            http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Rapana Разгледай мнение
                              В САЩ очаквай огромен ръст на недвижимите имоти... Много кеш се изсипа там и в един момент ще тръгне да си търси "дупки"... Но това ще е .. мамата на останалите държави... Защото в БГ вече е факт че хората не купуват имоти защото нямат пари за да си покрият текущите разходи.. Увеличението на цените е кошмарно. Незнам дали само аз го усещам, но цените растат с часове...
                              Зависи какво си купуваш... В хранителните стоки, които аз пазарувам има или почти нулев ръст или дори спад... Само хляба е поскъпнал, а олио не купувам. Пържено почти не ядем, а и предпочитаме зехтин. В момента за по-малко от 10лв. за 1л. можеш да си намериш доста добър. Колбасите от по-високия сегмент са поевтинели, а месо можеш да намериш (никак лошо) за 7-8 лева, а от време на време има промоциики на 5-6 във Фантастико . Зеленчуците с малки изключения не са мръднали също... По принцип си прява много точна сметка, като пазарувам хранитерни стоки и за последната една година не ми се е променила особено цифрата.
                              Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

                              Коментар


                              • Лошите и преструктурирани кредити достигнаха
                                18,95% през януари

                                За първи път в последните две години
                                жилищните кредити намаляват на месечна база
                                ====================================
                                Нещо не схващам
                                Уж имотите рипали ,
                                пък жилищните кредити намаляват
                                Да ми го обясните това като на
                                прост чиляк как става тока.......
                                --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
                                http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

                                Коментар

                                Working...
                                X