IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво понижение очаквате на жилищните имоти? - АРХИВ 1

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr_crash Разгледай мнение
    Мажоритар, излагаш се, в тая "схема"
    полза има единствено банката, а клиента
    плаща разликата в лихвите по депозита
    и кредита. Точка.
    Изобщо не си прав, ама като не си теглил кредит... Няма как да разбереш разликата... Ама какво ли разбирам аз пък...

За да разберете изгодите трябва да се мисли, а не да се плюе на ред...
    Пример... имаш 50 000. Трябват ти още 100 000лв. за развиване на бизнес.
    Имаш най-общо казано два варианта:
    Първият е да изтеглиш за тия 100 000 кредит. Вторият е да заработиш почти 200 000 лева, да си платиш данъците и след това да ти останат 100 000 да инвестираш (иначе знам, че среднстатистическия български мухльо данъците не го ловят ). Мисля, че предимствата и недостатъците на двете схеми са ясни за средноинтелигентен човек. В първия получаваш финансирането ВЕДНАГА, инвестираш и ако ти е добър бизнеса започваш да печелиш. А при втория, бачкаш и плащаш лихвата (данъка) авансово.
    А депозитната вноска от 50 000 лева е нещо като гаранция+активите на фирмата ти, а това сваля много лихвения ти % по кредита. Една проста сметка показва, че ако бизнеса е еднакво успешен и в двете схеми, кредита излиза по-изгоден и нещата се развиват по-бързо....
    Но това няма нищо общо със "схемите", с които банките дерат средностатистическия български идиот за който най-успешната "инвестиция" е примерно GOLFа и златното ланче и бутилката закупена за 150лева в нощните клубове за футболисти .

Ама какво ли разбирам аз. Аз живота съм си го оправил и си кеся във форума, като няма какво да правя...
    Last edited by Мажоритаря; 15.02.2011, 16:08.
    Мнението не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от low Разгледай мнение
      Според мен в момента няма пазар на имоти просто стоят някакви оферти ако се навие някой да купи купува , банките предлагат кредити при убийствен размер на ГПР заедно с договори в който кредитоискателя няма никакви права а само задължение да плаща това което реши банката, ако пък си толкоеа накъл че решип да рефинансираш кредита то веднага те щавят с минимум 2 процента и все такива хубави неща. За това си мисля че докато положението е такова ше има оферти и измислена статистика за пазар на който я има 100 сделки за месец я не.
      точно това е пазара
      mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
        Ама примерно депозита ти е 50 000 лева, а теглиш кредит за 100 000 - 150 000 лв. Разликата е съществена, ама ти хейтваш прекалено много за да видиш, че наистина има ползи от такова банкиране..
        Мажоритар, излагаш се, в тая "схема"
        полза има единствено банката, а клиента
        плаща разликата в лихвите по депозита
        и кредита. Точка.

Коментар

• Според мен в момента няма пазар на имоти просто стоят някакви оферти ако се навие някой да купи купува , банките предлагат кредити при убийствен размер на ГПР заедно с договори в който кредитоискателя няма никакви права а само задължение да плаща това което реши банката, ако пък си толкоеа накъл че решип да рефинансираш кредита то веднага те щавят с минимум 2 процента и все такива хубави неща. За това си мисля че докато положението е такова ше има оферти и измислена статистика за пазар на който я има 100 сделки за месец я не.

Коментар

• Първоначално изпратено от KakaDanka Разгледай мнение
            И да отговоря на въпроса в заглавието на темата: Не мисля, че цените на имотите ще намаляват още. Е, все още има такива търговци, който искат майка си и баща си, та само от тях очаквам да свалят. Като цяло мисля, че намалението ще е доста слабо, освен ако не станем свидетели на драматични икономически или политически катаклизми или ако банките пуснат ипотекираните имоти по заемите, които не се обслужват. В момента те задържат много такива активи.
            В момента не са ли достатъчно драматични? Или трябва да станат трагични? Мисля, че по-скоро хората не виждат цялата картинка и това води до някои заблуди. Лошите кредити са проблем и на банките, но те са последица от ред други "лоши" неща, а не причина. Пазара на имоти е отражение на иконом. състояние на държавата и никакъв популизъм не може да промени тренда.
            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• И да отговоря на въпроса в заглавието на темата: Не мисля, че цените на имотите ще намаляват още. Е, все още има такива търговци, който искат майка си и баща си, та само от тях очаквам да свалят. Като цяло мисля, че намалението ще е доста слабо, освен ако не станем свидетели на драматични икономически или политически катаклизми или ако банките пуснат ипотекираните имоти по заемите, които не се обслужват. В момента те задържат много такива активи.
              Big Sister

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                Това е форум все пак...

А и аз нямам претенции за каквото и да било.
                Аз този термин не го знаех. Днес прочетох повече за него по нета.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                  Е, аз съм го пропуснал по онова време. Поздравления.
                  Сам разбираш, че няма как да знам кой и кога е написал нещо във форума през годините.
                  Това е форум все пак...

А и аз нямам претенции за каквото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius Разгледай мнение
                    ТОВА явно си го пропуснал...
                    Е, аз съм го пропуснал по онова време. Поздравления.
                    Сам разбираш, че няма как да знам кой и кога е написал нещо във форума през годините.

Коментар

• Мажоритаря

Наистина не корекспондира с реалността - да има някой депозит и да изтегли заем - да си даде парите на ниска лихва на банка и обратно да си ги вземе на висока..плаща си междулихвения диференциал ей така за собствено удоволствие. Нещо като да държиш къса и дълга позиция през ливъридж и брокера ти да те товари да им плащаш междулихвения диференциал.Няма логика ! А относно сигурността на кредитите , тя по скоро зависи от ликвидността на активите които банката приема в залог и май е единственото нещо от което зависи "сигурността на кредита ". Например брокерите осигуряващи ливъридж на клиентите си го правят при условия в които е гарантирано , че ще си вземат парите , а те са предварително депозирани тези пари които клиента им може да загуби или спечели..цената за услугата им е много ниска по тази причина.Просто прословутите имоти са не дотам ликвидна стока , такава са защото се допуска пазарът им да се срива и в последствие пък експлоадира и се вижри здрава спекула.Банките имат интерес от висока цена на кредитите , те нямат интерес цената и печалбата да са ниски..т.е. в кредитирането също има спекулативен елемент. Предполагам до месеци финансовата система ще се срине в глобален план , да допуснем живот от година и повече , обаче съм убеден че не и остава много време.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
                        поздравления за находката Anon, ето за това чета този форум!
                        ТОВА явно си го пропуснал...

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                          За банката ползата е очевидна... Никого не хейтвам, а се смея от сърце!

Ако имаш 50 хил. а ти трябват общо 150 хил. Трябва да си извънреден малоумник да дадеш 50 хил. депозит за да ти дадат кредит за 150 хил. с "облекчена" лихва... Всеки що годе нормално умствено развит човек би взел кредит само от 100 хил. защото си има свои 50 хил...

А ако даваш доларов депозит, а теглиш левове, то ти си на първо място валутен спекулант и чак след това кредитополучател... Казва му се евтин на брашното и скъп на триците... Ганьовско изпълнение! Обира де що марджини и луфтове има и като лихвен и като курсов диференциал... Машаллах. Блазе им на таквиз банки, че имат такива "отворени" клиенти!
                          Не е нужно да обиждаш другите зариди собственото си невежество. Схемата е доста проста и си е абсолютна практика.

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                            Нов термин се появи. Много добре го е казал поета.

It's called "biflation."

Everything you already own -- a house, a car, a stock portfolio -- has rapidly declined in value. Everything you actually need to buy -- food, gasoline, medicine, education -- is going up.

Biflation is apparently what happens when the Fed creates trillions of new dollars out of nothing, but mostly just gives it to the banks.
                            поздравления за находката Anon, ето за това чета този форум!

Коментар

• Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнение
                              Отговора е доста лесен...
                              Пример: Идва младо семейство с приличен доход без активи и прави първоначална вноска за жилището, коети искат да купят и теглят кредит за останалото. Тук има доста рискове - заболяване или контузия и съотетно оставане без заплата за член от семейството, рискове много.

Но например идва един предприемач със солидни активи и сериозни приходи и печалба, който иска да разшири бизнеса си, като обезпечава кредита си примерно 500%. Този клиент може да свали лихвата до 4-5 % годишно, докато младото семейството ще го дерат при 12% ГПР...

Примери бол... Не случайно човек, като чуе че некой друг плаща два пъти по-ниска лихва от него и казва, че той е измамен...
                              Ха -ха!
                              Това не беше въпрос , а майтап.....
                              И все пак - колко са секюритизираните в момента? Никой ли не смее да предположи?
                              Също важен е въпроса: "За колко са продадени"

Коментар

• Нов термин се появи. Много добре го е казал поета.

It's called "biflation."

Everything you already own -- a house, a car, a stock portfolio -- has rapidly declined in value. Everything you actually need to buy -- food, gasoline, medicine, education -- is going up.

Biflation is apparently what happens when the Fed creates trillions of new dollars out of nothing, but mostly just gives it to the banks.

Коментар

Working...
                                X